Onsdag starter Bakken Bears’ jagt på succes i FIBA Europe Cup

Igen i år skal Bakken Bears spille i FIBA Europe Cup. En turnering som klubben tidligere har haft stor succes i. Så sent som i sæsonen 21/22 spillede bjørnene sig frem til en flot semifinaleplads. En præstation der altså skal forsøges gentaget i år, og vejen dertil starter allerede på onsdag, hvor tyrkiske Manisa BBSK venter på hjemmebane i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Bakken Bears har fået en flot start på sæsonen, hvor det i den hjemlige liga er blevet til fire sejre ud af lige så mange mulige. Senest blev det på udebane til en overbevisende sejr på hele 85-110 imod Svendborg Rabbits. Det er derfor et hold i god form, der onsdag aften tager hul på den europæiske sæson på hjemmebane. Det handler derfor for bjørnene om at fortsætte ud af samme spor, og spille det sædvanlige højintense spil, med pres højt oppe i banen. I tidligere sæsoner har stemningen i Sparekassen Danmark Basketball Center været elektrisk på de europæiske aftener. Noget man i truppen uden tvivl håber på igen i år.

Manisa BBSK er for de fleste danskere et forholdsvist ubeskrevet blad. Men tag ikke fejl. De storsatsende tyrkere har på fornemste vis spillet sig op fra den anden bedste tyrkiske række, til altså nu også at skulle spille i Europa indenfor få år. En imponerende udviklingskurve for tyrkerne, der altså kommer til det nordlige Aarhus med ambitioner om at vinde. Manisa BBSK kom på fornemste vis igennem kvalifikationen til turneringen, hvor det undervejs blev til en sejr over den kommende gruppemodstander FC Porto på 80-70. Der er derfor ingen tvivl om at det er et meget stærkt tyrkisk hold der kommer på besøg onsdag aften. Et hold som også af FIBA er blevet udråbt som favoritter til at gå videre fra gruppen.

– Jeg glæder mig utroligt meget til på onsdag hvor vi åbner vores europæiske kampagne igen, og jeg glæder mig til at spille i Europa, hvor vi bliver målt med nogle af de bedste hold. Derudover ser jeg personligt meget frem imod at få lov til at spille de europæiske hjemmekampe her i hallen (red. Sparekassen Danmark Basketball Center). Det bliver vildt fedt, og jeg har hørt der skulle være en vild stemning. Så personligt ser jeg meget frem til at opleve det, siger Gustav Knudsen om hans første europæiske kamp på den rigtige hjemmebane, efter sidste års Champions League kampe blev spillet i Aarhus Arena

Kampinfo:
FIBA Europe Cup
Bakken Bears vs. Manisa BBSK
Sted: Sparekassen Danmark Basketball Center
Tid: onsdag d. 18. oktober kl. 18.30
Stream: Jysk Fynske Medier, herunder stiften.dk. Sport Live.
Statistik: ½

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE