Portugisisk fodboldstorklub tager imod Bakken Bears

FC Porto er mest kendt som storhold i fodboldens verden, men klubben har også et basketballhold, der har en lang og succesfuld historie. Det er Bakken Bears’ modstandere tirsdag kl. 21 i FIBA Europe Cups gruppe E i Portugal.

Kampen mellem Bakken og Porto er anden kamp for begge hold, i en gruppe, der ser meget uforudsigelig ud. Begge de første kampe var tætte, idet Porto slog svenske Norrköping Dolphins med otte point, mens Bakken tabte til tyrkiske Manisa med seks.

FC Portos basketballhistorie begyndte i 1926 og siden da er det blevet til 12 mesterskaber og 31 pokaler i diverse cupturneringer i Portugal. I europæiske konkurrencer er det blevet til flere kvartfinaler, med den sidste i FIBA Europe Cup i foråret. På trods af sidste års resultater spillede Porto kvalifikation til årets FIBA Europe Cup, hvor de kom med som lucky loser (de bedste to’ere), efter et nederlag til Mainsa, som de så endte i gruppe med.

Fra årets Porto-hold er der flere, man skal lægge mærke til. Amerikanske Max Landis har været en profil de seneste tre sæsoner for portugiserne, men han har været skadet siden han scorede 31 point i den første kvalifikationskamp 3. oktober. Han er til gengæld blevet erstattet af en af de helt store profiler i Aaron Harrison, der har både NBA og EuroLeague-erfaring. Inden den professionelle karriere spillede Harrison for University of Kentucky, hvor han nåede finalen i NCAA-mesterskabet i 2014, på Harrisons kampvindende skud. Siden da har han spillet i NBA med Charlotte Hornets og Dallas Mavericks, samt i EuroLeague/EuroCup-klubberne Galatasaray, Olympiacos og Turk Telecom.

Portos måske største profil lige nu er Anthony”Cat” Barber, der også har været inde og snuse omkring NBA med Atlanta Hawks. Han er en erfaren 29-årig guard, der snitter ikke mindre end 27 point og 7 assists i den portugisiske liga.

En anden profil er Phil Fayne, som faktisk i 2021-22 har tørnet ud for en gammelkendt modstander af Bakken Bears, finske Kataja. Han er en power forward på 206 centimeter, som har været effektiv, med masser af rebounds (12 mod Norrköping) og 16 point i snit. Til gengæld har han kun en straffeprocent på 56%, så det kan Bakken måske udnytte.

Bakken har i år et yngre hold end man har haft tidligere, dog med en række veteraner med oceaner af europæisk erfaring i Ryan Evans, Michel Diouf, Skyler Bowlin og Darko Jukic. Sammen med de unge profiler – af både dansk og amerikansk herkomst – har holdet vist sig at være om end meget konkurrencedygtigt, med en stærkt stigende formkurve. Således er de seneste kampe i Basketligaen vundet eftertrykkeligt og første kamp i FIBA Europe Cup var også flot, selv om det blev til nederlag.

Sidste onsdag var gruppe E’s formodede favoritter fra Manisa i Aarhus og det var de berømte marginaler, der gik imod Bears. Et meget veloplagt Bakkenhold, foran en veloplagt tilskuerskare, skiftedes med Manisa om at have føringen og det var først til allersidst, at gæsterne kunne udvide føringen og til seks point på straffekast.

Cheftræner Anders Sommer ser frem mod kampen i Portugal:

– Vi var på flere parametre tilfredse med præstationen mod Manisa. Men når vi taber reboundkampen med 10, er det svært at få sejre på europæisk niveau. Porto spiller med stor intensitet og fysik, så det bliver afgørende at få rettet op, siger cheftræneren.

Med fem resterende runder i gruppespillet er det umuligt at begynde at regne på resultaterne, så Bakken kan ikke gøre andet end at tage til Portugal og kæmpe for en svær udebanesejr.

Kampen vises på Sport Live og Stiften.dk/live-sport

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE