Dolphins vandt det nordiske topopgør

Onsdag aften tog Norrköping Dolphins et vigtigt stik fra Bakken Bears i kampen om at gå videre til anden runde af FIBA Europe Cup med en svensk sejr i Aarhus på 69-75.

Det var et Bakken Bears-hold, der viste fightervilje hele kampen igennem. Sylvester Berg var tilbage for Bears efter næsten halvanden måneds skadespause og var, sammen med Skyler Bolin, indpisker. For første gang i dette års FIBA Europe Cup vandt Bakken den kamp i kampen, der handler om rebounds, 38-34. Især i det offensive reboundspil gjorde bjørnene flot figur, med 17 angrebsrebounds.

Det endte dog med ikke at være nok i en tæt kamp, hvor føringen skiftede otte gange. Med tre minutter igen var kampen helt lige, 63-63, efter Bears havde været bagud 46-56. Publikum var på benene og gjorde alt for at heppe bjørnene til sejr, men de næste tre minutter ville bolden ikke i kurven for Bakken.

Michel Diouf, Skyler Bowlin og Ryan Evans havde alle gode skud, der bare ikke gik i, mens de svenske profiler Issac Vann og Felix Terins langsomt fik bygget svenskernes føring 63-72 med 50 sekunder igen.

Bakken forsøgte bravt at hente føringen og tre’ere fra Evans til først 66-72 og så 69-74 gjorde at det kun var svært, men ikke helt umuligt. Med 25 sekunder igen skulle alt dog flaske sig, hvis comebacket skulle lykkes, og det gjorde det desværre – for Bears – ikke. Felix Terins kæmpede sig til to straffekast for Dolphins og da han ramte det ene til 69-75 med 14 sekunder igen, var Bears’ sejrschance reelt forsvundet.

Kampen var ellers tæt hele vejen. Midt i anden periode havde Issac Vann 12 point, og havde i perioder båret svenskernes angreb. I den anden ende havde ingen af Bears-spillerne scoret mere end seks point, men i stedet spillet flot holdangreb, hvor bolden blev delt og alle var trusler. På scoretavlen var det imidlertid helt lige, 31-31.

Der var et andet tal på tavlen, der mod slutningen af anden periode vakte lidt bekymring bandt tilskuerne – og måske hos Bears’ trænerteam. Med to minutter igen af første halvleg fik Gustav Knudsen nemlig sin tredje fejl, da han forsøgte at stoppe Dolphins’ Adam Ramstedt. Publikumsfavoritten måtte derefter tage plads på bænken indtil tre minutter inde i tredje periode, hvor han afløste Sylvester Berg, der også havde pådraget sig tre fejl.

Pausestillingen var helt lige, 38-38, og starten af anden halvleg var lige så tæt som første. Efter de første seks minutter fik Bears imidlertid en scoringspause, som svenskerne udnyttede til at komme i front med 10 point, 46-56. Bears’ comeback på den føring satte den spændende slutning op.

Med nederlaget skal alt flaske sig for at Bakken kan gå videre i turneringen. FC Porto topper stillingen med tre sejre i tre kampe. Herefter følger Manisa med fire og Norrköping med to. Selv med sejre i de tre sidste kampe, kan det blive svært at nå andenpladsen – og kun i seks af ti grupper går andenpladsen videre.

Bears’ næste opgave er hjemme mod Værløse på søndag. Her afholder Bears det årlige Student Basketball Party, hvor VIP-området indtages af 500 studerende.