Det gik ud over Værløse

Søndag eftermiddag satte Bakken Bears foden ned og viste klassen, efter en utilfredsstillende kamp i FIBA Europe Cup i løbet af ugen. Det blev Værløse Blue Hawks, der måtte tage imod en ordentlig kurv, med en Bakken-sejr på 118-72.

Bakken havde noget at bevise efter det skuffende nederlag til Norrköping Dolphins på hjemmebane i onsdags, og holdet skuffede ikke. Bjørnene var på et tidspunkt i anden halvleg foran med 48 point, og er med sejren stadig ubesejrede i Basketligaen.

Det sætter et spændende opgør op om 14 dage, hvor ligeledes ubesejrede Team FOG Næstved kommer på besøg i Aarhus. Samme dag er der det traditionelle Teddy Bear Toss, hvor det regner med bamser i hallen og der samles ind til Børnenes Kontor. Inden da venter to FIBA Europe Cup-kampe; onsdag på udebane i Manisa og onsdag 15. november på hjemmebane mod Porto til en kamp, hvor der allerede er solgt rigtig mange billetter.

Bakken Bears tog kontrol med kampen fra starten, med specielt DeAndre Pinckney i en offensiv hovedrolle. Den store amerikaner scorede 11 point på seks minutter i første periode, og det hjalp med at sende hjemmeholdet i front med 27-10 efter ti minutter. Pinckney endte med 24 point (career high som professionel), 9 rebounds og 3 steals.

En anden hovedrolle var Bakkens forsvar, der gjorde livet rigtig svært for Værløses angribere. De blåklædte havde 10 turnovers i de første 14 minutter af kampen, primært forceret af et aggressivt forsvar fra Bakken Bears.

Midtvejs i anden periode var hjemmeholdet foran 40-20, og så var det tid til at Værløses Adam Heede Andersen skulle vise hvad han kunne. 11 point, på en blanding af drives til kurven og tre-pointere, blev det til op mod pausen, men det gjorde bare, at Bakkens føring forblev omkring 20 point, ikke at gæsterne kom nærmere.

Et andet højdepunkt i første halvleg var Bears’ 17-årige stortalent Frederik Drejer, der tryllede med en aflevering bag om nakken til Ryan Evans, samt satte et par tre’ere.

Det, der dog fik flest op at stå i hallen, da Sylvester Berg lavede et såkaldt Statue of Liberty-dunk hen over William Højby. Berg kom flyvende fra højre side, med bolden højt over hovedet og knaldede den ned i kurven med autoritet, til ”ooh” og ”ahh’er” fra hllen.

De to hold kom ud til anden halvleg med Bears i front 57-36, så spændingen var til at overse. Det bar spillet også i perioder præg af, med lidt manglende koncentration, efterhånden som Bakken byggede føringen op til både 30, 40 og 48 point.

Værløse er efter otte kampe stadig placeret på en femteplads i ligaen og er sammen med BC Copenhagen og Randers med i kampen om de to sidste playoffpladser.