Bakken Bears vinder anden europæiske kamp i streg

Bakken Bears sluttede sæsonens europæiske turne med to sejre i træk. Den sidste kom onsdag aften i Norrköping, hvor hjemmeholdet Dolphins blev besejret med 82-89. Ingen af de to hold er dog videre til andet gruppespil i FIBA Europe Cup.

I skrivende stund er tyrkiske Manisa sikre på at gå videre fra gruppen som vindere efter en sejr over FC Porto onsdag på 75-66. FC Porto må dermed vente på at alle kampe er afgjort, før de finder ud af om de er blandt de seks bedste to’ere, der også går videre. Bakken ender som tre’er i puljen, mens Norrköping bliver nummer fire.

Det var ingen let kamp for Bakken, der kom bagud fra start. Der var spillet under tre minutter, da Anders Sommer tog den første danske timeout. Da havde Adam Ramstedt, MarcusTyus og Felix Terins bragt Norröping foran 11-2.

Anders Sommer må have sagt de rigtige ting, for efter timeouten scorede Bakken på de første seks angreb i træk og fik lynhurtigt udlignet til 17-17 og kom også foran 17-19. Så var det naturligvis hjemmeholdets tur til at tage timeout.

Det stabiliserede tingene for Dolphins, og de næste mange minutter af første halvleg var helt tæt, med skiftende føringer til begge hold – og masser af scoringer. For Bakken var det især DeAndre Pinckney, der havde hul igennem, med 14 point inden pausen, mens Tyus havde 13 for Dolphins.

Det var således ikke før halvlegens sidste tre minutter, at nogen af holdene kom foran med mere end to point. Det var Bakken, der fik forvandlet 41-40 til 43-50 på scoringer fra DeAndre Pinckney, Skyler Bowlin, og Malik Parsons.

Inden halvlegspausen fik Norrköping dog skåret forspringet til tre, 50-53, og selv om Bakken kortvarigt kom foran med ti, 50-60, i de første minutter af anden halvleg, blev også anden halvleg tæt. Med lige under seks minutter spillet udlignede Adam Ramstedt således til 64-64 for Norrköping.

Nu balancerede kampen igen på vippen, med skiftende et eller to points føringer til begge hold, indtil de første minutter af fjerde periode, hvor Bakken fik et lille overtag efter tre-pointere fra Darko Jukic og Sylvester Berg og et layup af Noah Churchill til 75-80.

Skyler Bowlin udbyggede føringen med et akrobatisk skud og Noah Churchill fulgte op med lige under fem minutter igen og så havde de danske mestre igen ni point ned til de svenske ditto.

Hjemmeholdet var dog langt fra færdige med at lege med. Først satte C.J. Penha en tre’er, og kort efter prikkede Marcus Tyus bolden fra Noah Churchill og løb selv langt til en helt fri reducering til 80-84.

Bakken fik chancen for at udbygge føringen, da først Noah Churchill og derefter, i næste angreb, DeAndre Pinckney, blev fejlet. De to ramte dog kun to gange på fem forsøg, så Norrköping havde stadig chancen med 1:02 igen, bagud 80-86.

Dolphins forsøgte sig med en tre-pointer fra C.J. Penha, men Bakkens Malik Parsons steg til vejrs og blokkerede skudet. Selvsamme Parsons afgjorde reelt kampen 18 sekunder senere, da han steg til vejrs igen – denne gang for et dunk til 80-89.

Med den europæiske del af sæsonen ovre, kan Bakken Bears nu koncentrere sig om de hjemlige opgaver. Den første store af slagsen kommer søndag 3. december, hvor Svendborg Rabbits gæster Aarhus for at spille et opgør, hvor vinderen går i pokalturneringens Final Four i januar. Køb billet til det brag her.

Billede: Andres Alfvin/FIBA