Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk cupturnering, ENBL. Det slap Bakken Bears bedst fra, med en sejr over Svendborg Rabbits på 79-103.

Dermed kan Bakken tage en tre kamps europæisk vinderstime med ind til første hjemmekamp nogensinde i ENBL, fredag 15. december, hvor bulgarske Spartak Pleven gæster Aarhus. Køb billet til den kamp her.

Bakken Bears kom sent ind i turneringen, da sol og måne placerede sig sådan, at ENBL ledte efter et ekstra hold, lige da Bakken havde mulighed for at deltage. Beslutningen blev taget på få momenter og derfor fik Svendborg Rabbits en uventet dansk modstander i ENBL-gruppespillet.

ENBL fungerer lidt anderledes end de fleste europæiske cup-turneringer. Der er således otte hold i hver gruppe, men holdene spiller kun én kamp mod hver modstander, og ikke ude og hjemme som det oftest ses. Én af Svendborgs hjemmekampe er således endt med at have lidt mindre international deltagelse, end klubben på Sydfyn nok havde ventet.

Kampen endte da også som de to tidligere opgør mellem klubberne i denne sæson: Med Bears som sejrsherrer. Skyler Bowlin var brandvarm fra kampens start, med tre tre-pointere på tre forsøg indenfor de første seks minutter. Svendborg fulgte dog fint med, men med skud lidt tættere på kurven. Hjemmeholdet ramte således seks af syv to’ere og så stod der 15-15.

Bowlin var dog langt fra færdig med at sende tre’ere afsted. Den amerikanske veteran ramte nemlig to af tre forsøg yderligere i første periode og selv om Svendborg også fortsatte med at score – de ramte 9 af de første 10 forsøg fra to-pointerene – trak gæsterne lidt fra.

Holdene gik ind til anden periode med Bakken foran 22-31 og gennem hele anden periode lå føringen og vippede omkring de 10 point. Bakkens træfsikkerhed udefra kølede lidt ned, mens Svendborg stadig var effektive omkring kurven, især ved Willis, Enevold, Wright og Penn, der til sammen havde 31 point inden pausen.

Udover Skyler Bowlins 17 point inden pausen, udmærkede DeAndre Pinckney sig også med 12 pinde på vej mod en Bearsføring på 42-51 ved pausen.

I de første otte minutter af tredje periode fandt hjemmeholdet kun bunden af kurven tre gange, så Bakken kunne langsomt, men sikkert, trække fra. Tidligere Bears-spiller Anton Harbo brød hjemmeholdets forbandelse med en tre’er der gik i samtidig med skuduret lød for 24 sekunder. Scoringen talte, men det kunne kun reducere Bakkens føring til 51-72.

Bakken bare fortsatte med at udbygge føringen, der nåede 27 point, inden Svendborg fik sat lidt af en prop i, først i fjerde periode, hvor Penn, Harbo og Willis fik sendt bolden i kurven inden nogen af Bakken-spillerne formåede det samme. Det gjorde dog ikke nogen rigtig forskel for kampens resultat, for Bakken var stadig foran med 20, 61-81.

Både DeAndre Pinckney og Noah Churchill endte med en double double, med mere end to statistiske kategorier med over 10 i hver. DeAndre endte som Bears’ topscorer med 25 point og 10 rebounds, mens Churchill havde 12 point og 10 assists. Bears’ øvrige topscorere var Skyler Bowlin med 18 og Malik Parsons med 12.

Slutresultatet blev 79-103 og Bears kan nu se frem til en tur til København lørdag, hvor BC Copenhagen tager imod i Valby Hallen, inden der igen spilles europæisk i Aarhus mod Spartak Pleven fredag 15. december.