Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC Copenhagen. De to hold har allerede mødt hinanden én gang i denne sæson, og der trak Bakken Bears det længste strå og tog sejren hjemme i Aarhus.

Lørdag gælder det så returopgøret i Valby Hallen, som ellers ikke er BC Copenhagens normale hjemmebane. Klubben har dog ambitioner om vokse, og her er rammerne i Valby Hallen første skridt. De har blandt andet etableret BC Knights, en officielle fanklub, som iført fan t-shirts vil være en stor del af at gøre en kamp mod BC Copenhagen til en svær udebanetur. Til kampen mod topholdet fra Bakken Bears er der desuden forhåbning om at sætte en ny tilskuerrekord.

BC Copenhagen ligger på en øjeblikkelig syvendeplads i Basketligaen – dog á point med sjettepladsen, Værløse Blue Hawks. Holdet har lavet flere ændringer siden sidste sæson og blandt andet fået ny træner i form af Jesper Krone, der har et imponerende CV både som træner og spiller. Som spiller vandt Krone mesterskaber og pokaltitler med både Bakken Bears og BF Copenhagen, mens han som træner blev kåret som årets bedste i 2006. Siden da har han været kvindetræner, hvor det er blevet til utallige Danmarks- og Pokalmestersskaber med Hørsholm og AKS/Falcon Basketball samt siddet på landstrænerposten. Af profiler kan nævnes Mathias Bak Christensen og Martin Poulsen, der begge tidligere har spillet på landsholdet. Derudover spanske Andrew Ramirez og den amerikanske veteran, Durell Vinson. 

Bakken Bears topper fortsat Basketligaen med maksimumpoint efter ni kampe. Med 18 point ligger klubben á point med Svendborg Rabbits på andenpladsen, som dog har spillet to kampe mere. Kampen lørdag vil være anden kamp på under en uge, efter man onsdag tog en sejr over netop Svendborg Rabbits i første kamp i European North Basketball League.

De unge Bears-spillere har for alvor vist niveau i den hjemlige liga, og det bærer topscorerlisten altså præg af. Topscorer for Bakken Bears er den amerikanske forward DeAndre Pinckney. Med 15,8 point og 8,8 rebounds topper han scoringslisten. To’er og tre’er på listen er således anden amerikaner, Malik Parsons og Noah Churchill. Parsons snitter 12,4 point og 2,9 assists, mens Churchill har scoret 11,7 point og har 3,9 assists i gennemsnit. 

Kampinfo:
BC Copenhagen vs. Bakken Bears
Basketligaen 
Sted: Valby Hallen
Tid: 9. december 19:00
Stream: stiften.dk 

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE