Bakken Bears tager femte europæiske sejr i træk

Med en bundsolid indsats i Estland vandt Bakken Bears onsdag den femte europæiske sejr i træk, med tre sejre i tre forsøg i ENBL og to sejre til at slutte FIBA Europe Cup af med. Hidtil ubesejrede Tartu måtte på hjemmebane se sig slået 71-94. Dermed er Bakken et af kun to ubesejrede hold i ENBLs gruppe A.

Bakken kravler langsomt op mod toppen af gruppen og har endnu en chance for et topresultat allerede i næste uge, hvor turen går til Bristol, hvor de lokale helte fra Flyers venter. Inden da venter dog en af de helt store kampe i Danmark, hvor Svendborg Rabbits kommer til Aarhus lørdag (køb billet her). Svendborg kan med en sejr gå på siden af Bears, så det bliver ikke større i Basketligaen.

Onsdag aften var der lagt op til et lige opgør mellem to ubesejrede hold, som så lidt ekstra svær ud, fordi Magnus Høj og Gustav Knudsen begge måtte blive på hotellet med sygdom. Alligevel var Bakken ikke på noget tidspunkt bagud til Tartu med mere end to point, og fra det tiende minut havde det danske hold føringen. Dermed sætter Bears en streg under, at det er et af de hold, der kan spille med om toppladserne i ENBL.

Bakkens angrebsspil flød flot kampen igennem og det lykkedes oftest at finde de rigtige spillere på de rigtige steder på banen. Det betød, at Bakkens offensiv var virkelig effektiv, med en skudprocent på 58, og fem af otte spillere scorede mere end ti point. DeAndre Pinckney havde en såkaldt Double Double, med 26 point og 14 rebounds, mens Ryan Evans og Noah Churchill også var ekstremt effektive, men sammenlagt 14 scoringer på 21 skud.

Fra starten af anden periode tog Bakken kontrol over kampen, med ti minutter, der blev vundet 23-9. Kort før pausen var Bakken foran med 31-44 og det voksede til 55-74 et minut inde i fjerde periode. I de sidste minutter voksede forspringet til 23 point og sejren endte med at lyde på 71-94.

Bakken har spillet færre kampe end de øvrige tophold, og er derfor stadig kun nummer fire af de otte hold i ENBL gruppe A, på trods af tre sejre i tre forsøg i ENBL.

Noah Churchill blev valgt til ENBL Man of The Match med 16 point, fire rebounds og to assists.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ENBL/2388055/bs.html

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE