Rundt om Basketligaen – spænding til sidste fløjt

Igen i år lægger Basketligaen op til en nervepirrende afslutning på grundspillet og en underholdende playoff-kampagne. Holdene i ligaen udvikler sig hver sæson, og for at holde sig i toppen, er udvikling nødvendigt.  

Alle holdene ved, at pladserne i Play-off gruppespillet som venter i marts og april, afgør hjemmebanefordelen i semifinalerne og finalerne. Positioneringskampen er allerede i gang. Dette betyder også, at alle kampe har betydning for at vinde fordele med hensyn til rejsetid før kamp, fanfordele og ikke mindst det mentale overskud. Samtidig er der nogle hold, for hvem det vil være en sejr og et stort skridt i udviklingen, at kvalificere sig til top seks og dermed gå i Playoff-gruppespillet i marts.  

I topkampen har Bakken Bears en snæver føring med 28 point, efterfulgt af Horsens med 26 point samt Svendborg og Næstved, der tæt følger med 24 point. Randers indtager en 5. plads med 18 point, men med 4 point ned til sjettepladsen er mulighederne for kvalifikation i deres egne hænder. På sjettepladsen er Værløse med 14 point, men med tæt følgende Copenhagen på 12 point kan man godt forvente en spændende duel om playoff-pladserne. 

Horsens spiller godt og har kun tabt en kamp i 14 kampe, siden de startede sæsonen med to nederlag i træk. De gule har spillet en kamp mere end de øvrige tophold, hvilket giver dem en øjeblikkelig fordel i tabellen, som jo vil udlignes snart. Kampprogrammet ser overkommeligt ud, da Horsens kun mangler at møde Næstved i grundspillet. Der er også spekulationer om forstærkninger efter center Sami Eleraky har forladt klubben. 

Svendborgs form har været god. De har vundet over Næstved og stjålet point fra Horsens to gange. Deres kampprogram er udfordrende med kampe mod både Randers og Næstved i de kommende kampe. En ny spiller, Kevin Marfo, er hentet fra franske Angers for at forstærke holdet yderligere. 

Næstved er også i god form, med sejre i alle kampe, undtagen tre nederlag i streg mod henholdsvis Horsens, Randers og Svendborg. Dette afspejler, at Næstved stadig leder efter spillet i de større kampe, hvilket kan vise sig afgørende for, om de formår at strikke en flot playoff-kampagne sammen i denne sæson. 

Randers startede sæsonen dårligt og tabte tre af deres første fire kampe i ligaen, hvilket ellers ikke er karakteristisk for den altid kvalitetsfyldte spillertrup med fx Vin Baker Jr., søn af den tidligere NBA-stjerne Vin Baker og Steven Green som er ligaens topscorer. Holdets resterende kampprogram indeholder kampe mod både Bakken, Svendborg og Næstved, som skal bruges til at finde storspillet frem, hvis de håber på at spille med om titlen i Basketligaen igen i år. Randers henter Bakary Camara tilbage som tilføjelse til deres trup, men mangler hans opholdstilladelse. Han vil formentlig være i spil for Randers fra Pokal final 4-stævnet. Sidste sæson snittede han 13,3 point. 

Sjettepladsen bliver også en drabelig duel. Copenhagen byder Værløse op til dans og vil gøre sit for at udfordre om pladserne til playoff-gruppespillet. Duellen er mere interessant, end det ser ud på stillingen. Værløses er to point foran Copenhagen og har seks kampe igen, men også et udfordrende kampprogram, med kampe mod Svendborg, Bakken, Horsens og Randers. Copenhagen mangler fire kampe, hvor alle er imod hold uden for top seks, altså et betydeligt nemmere kampprogram.  

Vinder Copenhagen alle kampe, mens Værløse ikke overrasker mod nogle af topholdene, men vinder de to resterende kampe, ender Copenhagen med at gå videre. Skulle Copenhagen smide en, vil det blive afgjort af indbyrdes kampe – og her har Værløse fordelen, da Værløse har vundet det første interne opgør med seks og Copenhagen vandt det sidste med et point. Der er altså lagt op til drama, når den sidste Playoff-plads skal uddeles.  

En opfordring skal lyde til at se ugens TV-kamp i aften på Sport Live, eller streamen på Stiften.dk. Her tørner Næstved og Randers sammen i en spændende kamp, hvor der forventes kamp til stregen om de vigtige point i slutspillet. 

I morgen klokken 19:15 spiller Bakken Bears imod Amager, hvor de skal forsøge at prikke til bjørnene. 

Husk at Bakken Bears spiller ENBL mod Start Lublin på tirsdag. Køb billetter her:

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE