Bakken Bears spiller bredt og slår Amager

Bakken Bears spillede fredag aften den sjette kamp på 16 dage og selv om trænerteamet benyttede lejligheden til at spare en række profiler, blev det stadig til sejr over BK Amager, 69-107.

Profiler som Darko Jukic, Michel Diouf, topscorer DeAndre Pinckney og unge Andreas Holst sad over for Bakken, der med et hårdt kampprogram, med Basketliga i weekenderne og europæiske kampe i midtugerne har trukket hårde veksler på spillerne. I næste uge følger et europæisk opgør tirsdag mod Start Lublin på hjemmebane, inden der spilles Final Four i pokalturneringen i weekenden.

Spillerrotationen gav fredag aften plads til unge talenter som Frederik Drejer, der på dagen vendte tilbage fra en skadespause, og Silas Oriane, der også har siddet ude. Det tog lidt tid for Bakken at få etableret dominans, men i starten af anden periode tordnede Frederik Drejer et dunk i kurven, inden han fodrede Silas Oriane til et alley oop dunk. Det sidste med så meget autoritet, at dommertrioen kvitterede med en teknisk fejl til Oriane for at blive hængende lidt for længe i kurven, da han sendte Bears i front med 17-30. Bears-bænken tog den tekniske fejl med et smil, og Bears fortsatte med at udbygge føringen.

Senere i anden periode overtog Noah Churchill og Gustav Knudsen Bears’ angrebsspil i nogle minutter. Knudsen ramte tre tre-point-skud på tre minutter, mens Churchill tilføjede et layup og en lang aflevering til en flyvende Knudsen, der hamrede dunket i til sit 21. point på 12 minutters spilletid. Churchill tilføjede derefter sit eget dunk og to straffekast og så var Bears foran 26-47 tre minutter inden pausen.

I tredje periode gav Amagers amerikanske profil Andrew Sims prøver på hvorfor han har fået kontrakt i Danmark. 13 point blev det til i perioden for amerikaneren, der var hovedårsag til at Bakkens føring faldt fra 31 point til 19, 56-75, på bare nogle minutter. Sims endte som kampens topscorer med 34 point.

Det tog dog kun få minutter for Bakken at genopbygge forspringet op til 30 bag scoringer fra Gustav Knudsen, Ryan Evans, Noah Churchil og Malik Parsons. Hermed forsvandt den sidste rest at spænding fra opgøret, som Bakken endte med at vinde 67-107.

Med sejren bevarer Bakken Bears førstepladsen i Basketligaen, med fire point ned til forfølgerne Horsens og Team Fog Næstved, og seks ned til Svendborg, der dog har en kamp i hånden.