En af de vanskeligste udekampe

Bakken Bears skal rejse sig efter en skuffende pokalfinale, og holdet har chancen allerede fredag mod det litauiske klassehold Juventus Utena. En sejr vil sende Bears langt mod førstepladsen i ENBL gruppe A, mens et nederlag efterlader mange spørgsmålstegn frem mod den sidste gruppekamp i Aarhus 13. februar.

I Litauen er basketball nærmest religion, sammenligneligt med fodbold i Danmark, men med håndbolds resultater. Litauen har taget 11 medaljer i basketball ved OL, VM og EM og fostret utallige NBA-spillere siden 90’erne.

Juventus Utena indtager tredjepladsen i den litauiske liga, kun efter EuroLeague-holdet Zalgiris og Champions League-holdet Rytas Vilnius. Derudover ligger litauerne i toppen af ENBL-gruppespillet, hvor holdet har vundet fem ud af fem mulige kampe, og ligner en af Bears dygtigste modstandere i dette års europæiske kampe.

Bears står overfor et hold, som har forskellige profiler i den litauiske liga og ENBL. Centeren Ivan Vranes snitter 15,3 point i den litauiske liga, men kun 8 i ENBL, mens Sarunas Beniusis er topscorer i ENBL med 11,2 point pr. kamp, og kun scorer 8,7 i den hjemlige liga.

Hvis Bears kommer fra Litauen med en sejr i bagagen, vil det betyde at chancerne for at indtage en førsteplads i puljen forøges kraftigt, da Bakken Bears derved er indbyrdes bedre end Juventus.

ENBL Gruppe A

Fredag 26. januar 17:30

Juventus Utena vs. Bakken Bears

Sted: Utenos Arena, Utenos, Litauen

Stream på ENBL YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=-v3fiTqQDEo

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ENBL/2387037/

En institution forlader Bears
20 jun 2024

En institution forlader Bears

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 en stor profil i form af nu 34-årige...
En epoke er slut
18 jun 2024

En epoke er slut

Michel Diouf skal videre. Det virker helt mærkeligt, for senegalesiske Michel Diouf har været...
Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
NEWS ARCHIVE