En af de vanskeligste udekampe

Bakken Bears skal rejse sig efter en skuffende pokalfinale, og holdet har chancen allerede fredag mod det litauiske klassehold Juventus Utena. En sejr vil sende Bears langt mod førstepladsen i ENBL gruppe A, mens et nederlag efterlader mange spørgsmålstegn frem mod den sidste gruppekamp i Aarhus 13. februar.

I Litauen er basketball nærmest religion, sammenligneligt med fodbold i Danmark, men med håndbolds resultater. Litauen har taget 11 medaljer i basketball ved OL, VM og EM og fostret utallige NBA-spillere siden 90’erne.

Juventus Utena indtager tredjepladsen i den litauiske liga, kun efter EuroLeague-holdet Zalgiris og Champions League-holdet Rytas Vilnius. Derudover ligger litauerne i toppen af ENBL-gruppespillet, hvor holdet har vundet fem ud af fem mulige kampe, og ligner en af Bears dygtigste modstandere i dette års europæiske kampe.

Bears står overfor et hold, som har forskellige profiler i den litauiske liga og ENBL. Centeren Ivan Vranes snitter 15,3 point i den litauiske liga, men kun 8 i ENBL, mens Sarunas Beniusis er topscorer i ENBL med 11,2 point pr. kamp, og kun scorer 8,7 i den hjemlige liga.

Hvis Bears kommer fra Litauen med en sejr i bagagen, vil det betyde at chancerne for at indtage en førsteplads i puljen forøges kraftigt, da Bakken Bears derved er indbyrdes bedre end Juventus.

ENBL Gruppe A

Fredag 26. januar 17:30

Juventus Utena vs. Bakken Bears

Sted: Utenos Arena, Utenos, Litauen

Stream på ENBL YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=-v3fiTqQDEo

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ENBL/2387037/

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE