ENBL – hvad sker der herfra?

Efter sejren mod Juventus Utena i Litauen har vi nu definitivt kvalificeret os til kvartfinalen i ENBL. Nu er det store spørgsmål så, hvem vores modstander er? Og måske lidt, hvordan turneringen overhovedet fungerer? 

Der er to puljer i ENBL, og i hver pulje går top fire videre til kvartfinalerne.  

Kvartfinalerne er opbygget således, at førstepladsen i gruppe A møder fjerdepladsen i gruppe B, og andenpladsen i gruppe A møder tredjepladsen i gruppe B osv. Kampene afvikles over 2 kampe: én hjemme og én ude. Som gevinst for at ende på enten første- eller andenpladsen får holdet den fordel, at de spiller på hjemmebane i kamp nummer to. Kvartfinalerne spilles først/midt i marts.  

Efter kvartfinalerne spilles der Final Four med turneringens fire bedste hold. Semifinaler første dag, finaler den anden. To dage, én vinder – og vi kender endnu ikke sted eller dato. 

Hvor er Bears?

Med sejren i Litauen over Juventus er vi sikre på at ende enten nummer et eller to. Både vi og Juventus har kun ét nederlag, og på grund af vores sejr over dem, vil vi ende øverst, hvis det ender helt lige. Det gør det, hvis vi vinder 13. februar, når vi tager imod Landstede Hammers i Sparekassen Danmark Basketball Center. Et nederlag i den kamp vil sende os på andenpladsen og give os en stærkere kvartfinalemodstander. ALLE I HALLEN TIL DEN KAMP.  

Modstanderen til kvartfinalen i ENBL-turneringen er svær at forudse, da der mangler at blive spillet fem kampe i gruppe B, hvor der stadig er fem hold, som kan gå videre og stort alle slutte på pladserne 1 til 5.  

De mulige modstandere er CSO Voluntari (Rumænien), RSW Liege Basket (Belgien), Iffe Lundberg og Skyler Bowlins tidligere klub Zielona Gora (Polen), BC Siauliai (Litauen) eller Newcastle Eagles (England)
 
Tror du Bakken Bears vinder kvartfinalen? 

Køb billetter til Bakken Bears’ sidste opgør i ENBL-gruppespillet her

 

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen
16 jun 2024

Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen

Næste skridt i Gustav Knudsens karriere er – som mange nok havde forventet –...
Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt
15 jun 2024

Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt

Horsensdrengen Magnus Høj kom til Bakken Bears for to år siden, med det udtalte...
NEWS ARCHIVE