ENBL – hvad sker der herfra?

Efter sejren mod Juventus Utena i Litauen har vi nu definitivt kvalificeret os til kvartfinalen i ENBL. Nu er det store spørgsmål så, hvem vores modstander er? Og måske lidt, hvordan turneringen overhovedet fungerer? 

Der er to puljer i ENBL, og i hver pulje går top fire videre til kvartfinalerne.  

Kvartfinalerne er opbygget således, at førstepladsen i gruppe A møder fjerdepladsen i gruppe B, og andenpladsen i gruppe A møder tredjepladsen i gruppe B osv. Kampene afvikles over 2 kampe: én hjemme og én ude. Som gevinst for at ende på enten første- eller andenpladsen får holdet den fordel, at de spiller på hjemmebane i kamp nummer to. Kvartfinalerne spilles først/midt i marts.  

Efter kvartfinalerne spilles der Final Four med turneringens fire bedste hold. Semifinaler første dag, finaler den anden. To dage, én vinder – og vi kender endnu ikke sted eller dato. 

Hvor er Bears?

Med sejren i Litauen over Juventus er vi sikre på at ende enten nummer et eller to. Både vi og Juventus har kun ét nederlag, og på grund af vores sejr over dem, vil vi ende øverst, hvis det ender helt lige. Det gør det, hvis vi vinder 13. februar, når vi tager imod Landstede Hammers i Sparekassen Danmark Basketball Center. Et nederlag i den kamp vil sende os på andenpladsen og give os en stærkere kvartfinalemodstander. ALLE I HALLEN TIL DEN KAMP.  

Modstanderen til kvartfinalen i ENBL-turneringen er svær at forudse, da der mangler at blive spillet fem kampe i gruppe B, hvor der stadig er fem hold, som kan gå videre og stort alle slutte på pladserne 1 til 5.  

De mulige modstandere er CSO Voluntari (Rumænien), RSW Liege Basket (Belgien), Iffe Lundberg og Skyler Bowlins tidligere klub Zielona Gora (Polen), BC Siauliai (Litauen) eller Newcastle Eagles (England)
 
Tror du Bakken Bears vinder kvartfinalen? 

Køb billetter til Bakken Bears’ sidste opgør i ENBL-gruppespillet her

 

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag
16 feb 2024

Bakken Bears’ europæiske kvartfinaler fastlagt: Billetsalg starter søndag

Tidligere på ugen gik Bakken Bears videre fra gruppespillet i den europæiske turnering ENBL...
Bears fik ikke revanche for pokalfinalen
15 feb 2024

Bears fik ikke revanche for pokalfinalen

Der tegner sig et ekstremt spændende playoff-gruppespil i Basketligaen i marts og april, med...
Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?
14 feb 2024

Kan Bakken Bears tage revanche fra pokalfinalen?

Torsdag 15. februar skal Bakken Bears forsøge at få revanche fra pokalfinalen, hvor holdet...
Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr
13 feb 2024

Sæsonens største publikum kunne ikke drive Bakken Bears til sejr

Næsten 1500 tilskuere gav alt, hvad de havde – og det gjorde Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE