Udtaget: Halvdelen af landsholdet har Bears-relation

Landstræner Allan Foss har udtaget et spændende landshold, med fem fra Bears, tre yderligere med en fortid i klubben, masser af erfarne spillere, og, for første gang længe, begge Danmarks EuroLeague-spillere.

Efter en succesfuld Europacup-vinter for Bakken Bears har Allan Foss udtaget hele fem spillere fra klubben. Det er veteranen Darko Jukic, den erfarne Sylvester Berg, de unge spillere Gustav Knudsen og Noah Churchill og så er der debut i truppen til kun 17-årige Frederik Drejer.

De første fire er veletablerede i landsholdstruppen, mens det er første gang Frederik Drejer er udtaget til A-landsholdet. Skulle den unge komet få debut, vil det være en af de tidligste debuter siden i hvert fald 2000.

Derudover er der i truppen blevet plads til tre spillere, der tidligere har været en del af Bears-organisationen. Tobias Jensen, der er søn af tidligere Bears-anfører Jens Jensen, har aldrig spillet for Bakken, men voksede op i Skovbakken Bears og spiller nu i i den tyske Bundesliga i Ratiopharm Ulm. Jonas Zohore og Sebastian Aaris har begge en fortid som Bears-spillere, men spiller nu i henholdsvis Bulgarien og Spanien.

Det er også interessant, at Danmark for første gang længe kan præsentere begge EuroLeague spillere i Shavon Shields og Iffe Lundberg. Begge spiller kampafgørende roller i henholdsvis Olimpia Milano og Virtus Bologna, og det er ekstra spændende fordi landsholdet står med en rigtig god mulighed for en historisk kvalifikation til EM.

Der er nemlig helt ekstraordinært tre af fire hold i Danmarks gruppe, der skal til EM. Finland er sikret deltagelse som værtsnation, så der skal kun sorteres enten Serbien, Georgien eller Danmark fra.

Serbien må anses som storfavoritter i gruppen, da de i sommerens VM-slutrunde nåede hele vejen til finalen, hvor Tyskland snuppede deres første verdensmesterskab med en sejr på 83-77.

Dermed ligner det en direkte duel mellem Danmark og Georgien om den sidste EM-plads fra gruppe G, og det danske herrelandshold har derfor brug for massiv opbakning i første kamp mod Georgien.

Det er dog alt andet end en let kamp, der venter det danske herrelandshold, når Georgien kommer på besøg. Georgien var, ligesom Serbien og Finland, med til VM i sommer, hvor Georgien sluttede som nummer 16 ud af 32 – blandt andet over lande som Frankrig (18) og Finland (21).

Til VM blev det til sejre i gruppespillets første runde mod Cap Verde og Venezuela, mens de resterende kampe mod Slovenien, Australien og de senere verdensmestre fra Tyskland resulterede i nederlag. VM-slutrunden var Georgiens første nogensinde, og Georgien er nu rangeret 23 på FIBA’s verdensrangliste, hvor Danmark til sammenligning ligger nummer 58.

Kampen mod Georgien spilles fredag den 23. februar klokken 18:30 i Arena Næstved. Herefter skal Danmark på udebanetur og møde Finland om mandagen.

Køb billetter her

𝟑𝟒 𝐩𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐭𝐢𝐥 𝐊𝐢𝐧𝐠, 𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐚𝐫𝐬
19 okt 2024

𝟑𝟒 𝐩𝐨𝐢𝐧𝐭 𝐭𝐢𝐥 𝐊𝐢𝐧𝐠, 𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐚𝐫𝐬

Bakken Bears hentede femte ligasejr på stribe, da Værløse blev sendt hjem med et...
𝐒𝐭𝐨𝐫𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐦𝐨𝐝 𝐊𝐞𝐢𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐛𝐞𝐭
15 okt 2024

𝐒𝐭𝐨𝐫𝐬𝐞𝐣𝐫 𝐦𝐨𝐝 𝐊𝐞𝐢𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐨𝐥𝐛𝐞𝐭

Bakken Bears fik en overbevisende sejr over estiske Keila Coolbet og fik dermed sin...
NEWS ARCHIVE