Ryan Evans scorer triple double i sejr over Randers

Fredagens lokalopgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria havde alle ingredienserne til at skabe et drama, men efter en række tekniske fejl og en udvisning til Randers’ træner, viste Bakken dræberinstinktet og løb med en sikker sejr på 109-84.

Bakkens Ryan Evans er inde i en god periode. For to kampe siden, i Værløse, var han bare en enkelt assist fra en triple dopuble. Fredag aften, foran over 1200 feststemte fans på hjemmebanen, lykkedes det for første gang i hans seks sæsoner i Bakken Bears.

Evans var en af kampens store oplevelser, for den amerikanske veteran satte ikke mindre end 20 point, 11 rebounds og 10 assists på statistikarket, sammen med et kæmpe aftryk på kampen. Midt i fjerde periode satte han trumf på, med et drive til kurven, der endte med et stort dunk, som fik de fleste i hallen til at ryge helt eller halvt op af stolen.

Kampens første 25 minutter var både intense og tætte. Der var basis for drama, med to hold, der i dén grad gik efter sejren, og dommerne dømte kampen tæt. Det resulterede i, at der blev dømt mange fejl til begge hold og flere spillere var i fejlproblemer.

Efter Bakken havde været foran med nogle få point i den meste af første halvleg, tog Randers føringen tre gange lige før og efter halvlegspausen. Især Josh Fortune og Steven Green fyldte godt op på scoringstavlen, men lige efter pausen, ved stillingen 55-54, løb Green ind i to fejl på bare et par sekunder, hans tredje og fjerde. Det hævede temperaturen på Randers’ bænk og træner Charlie Burgess fik en teknisk fejl, hans anden i kampen.

Minuttet efter rejste hele Randers’ bænk sig efter en aktion hvor deres egen Bakary Camara scorede, og det blev takseret som ulovligt af dommertrioen og resulterede i en teknisk fejl til Randers’ bænk. Da det var tredje tekniske fejl til bænken, måtte Charlie Burgess forlade hallen og Randers var uden cheftræneren.

Bakken Bears har i denne sæson været gode til at slå til på det rette tidspunkt og denne fredag viste dræberinstinktet sig nu igen. DeAndre Pinckney og Darko Jukic scorede og Michel Diouf satte trumf på med en tre-pointer til 71-57, syv minutter efter pausen.

Momentum tilhørte nu Bakken Bears og inden tredje periode var slut, havde hjemmeholdet bragt sig foran med 19 point, 80-61. Herfra blev kampen aldrig spændende igen. Bakken kørte forspringet helt op til 27 point, 93-66, på et dunk af Silas Oriane, og sejren endte med at lyde på 109-84.

Bakken er nu fire point foran Horsens, der fredag aften slog Næstved med 92-88. Sejren gav Horsens et to points forspring ned til Næstved og Svendborg. Herefter er der 10 point ned til Randers på femtepladsen og yderligere to til Copenhagen på den sidste playoffplads.

Bakkens næste opgave er tirsdag, når holdet spiller sidste kamp i ENBL’s gruppespil mod hollandske Landstede Hammers. Til den kamp er der lagt op til endnu mere stemning, idet der allerede nu kun er ganske få siddepladser tilbage i hallen.