Alt om Final Four

9-10. april er Aarhus og Bakken Bears værter for semifinaler og finaler i den europæiske klubturnering ENBL, European North Basketball League. Der har aldrig før været afholdt europæiske finaler i Danmark, så det er med historiens vingesus i ørerne, at op mod 3.500 tilskuere sætter sig i sæderne i Sparekassen Danmark Basketball Center i det nordlige Aarhus tirsdag og onsdag. Køb billet her.

Tirsdag 9. april afvikles semifinalerne. Kl. 16 spiller RSW Liege (Belgien) mod CSO Voluntari (Rum), mens Bakken Bears skal i aktion mod BC Siauliai (Litauen) kl. 19. Onsdag er der bronzekamp kl. 16 og finale kl. 19.

Bakken Bears kan skrive historie ved at kvalificere sig til en europæisk finale. Tre gange før har klubben kvalificeret sig til en europæisk semifinale, men det sidste skridt er aldrig blevet taget.

Tirsdag 9. april får Bakken Bears igen chancen, i semifinalen mod det litauiske traditionshold Litauiske BC Siauliai. Siauliai har taget ni bronzemedaljer i den ekstremt stærke litauiske liga, har tre gange vundet Baltic Basketball League og var i ENBL finalen i 2022.

Dette års version af BC Siauliai er faktisk en historie om to forskellige hold. Inden jul tabte holdet 12 af 14 ligakampe og det førte til en udskiftning af både træner og en række spillere. Med coach Žydrūnas Urbonas ved roret, har Siauliai vendt skuden og det er blevet til sejre i seks af syv kampe i ENBL gruppespillet, samt begge kvartfinalekampe mod engelske Bristol Flyers.

Den amerikanske guard LJ Thorpe er litauernes store profil med et gennemsnit på 13,1 point og 6,8 assists, men man skal også holde øje med de litauiske forwards Paulius Danusevicius (12,4 point) og Tomaš Pavelka (11,8 point)

Om Bakken Bears’ europæiske playoffhistorie
Bakken Bears’ første europæiske kampe blev spillet over to sæsoner fra 2004 til 2005 og endnu to fra 2007 til 2008.

Siden 2013 har Bakken Bears spillet europæiske kampe fast hver sæson og i foråret 2018 blev det til de første europæiske slutspilskampe i FIBA Europe Cup. Her ekspederede Bakken lettiske Ventspils og franske Le Portel ud, inden endestationen blev Scandone Avellino fra Italien i semifinalen.

Sæsonen efter nåede Bakken kvartfinalerne, mens det i foråret 2020 var hjerteskærende, at samme aften, som Bakken kvalificerede sig til sin anden semifinale, blev hele Europa lukket ned med corona.

Den sidste europæiske slutspilsoptræden var i foråret 2022, hvor rumænske Oradea blev ekspederet ud af FIBA Europe Cup kvartfinalerne, inden italienske Reggio Emilia blev for stor en mundfuld i semifinalerne.

Den anden semifinale
RSW Liege har vundet både den belgiske pokalturnering og den belgiske Super Cup, men har både et nationalt mesterskab og en europæisk titel til gode. I ENBL overraskede belgierne i kvartfinalen som fjerdeseedet mod gruppevinder i Bakkens gruppe, Juventus Utena. Belgierne vandt samlet 182-180, efter at have vundet 95-84 hjemme og tabt 87-96 ude.

CSO Voluntari er en nyere rumænsk klub i det bedste selskab. Voluntari rykkede op i den bedste rumænske række i 2019 og siden 2021 er det blevet til to fjerdepladser og en tredjeplads i grundspillet. I samme periode har Voluntari nået finalerne én gang og vundet pokalturneringen i både 2021 og 2022. Udover denne sæsons succes i ENBL, har rumænerne deltaget i FIBA Europe Cup kvalifikationen i 2021-22.

Stream & TV
TV-transmission: SPORT LIVE
Livestream: JFM Play: https://stiften.dk/jfmplay

Program
Tirsdag 9. april, semifinaler
16:00 RSW Liege vs. CSO Voluntari
19:00: Bakken Bears vs. BC Siauliai

Onsdag 10. april
16:00: Bronzekamp
19:00: ENBL Finale

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE