EBAA rykker i Basketligaen

Bakken Bears’ farmerhold EBAA (Elite Basketball Akademi Aarhus) er på vej i Basketligaen. Det sker efter en fremragende sæson, hvor holdet nåede semifinalen i pokalturneringen, sluttede som nummer to i grundspillet i 1. division og er nået til finalerne i slutspillet i samme række.

EBAA-holdet blev i skikkelse af klubben Aarhus Bears stiftet for at sikre sammenhængen mellem talentudviklingen og Basketligaen. En klub må nemlig ikke have mere end et hold i landets to bedste rækker, og afstanden mellem niveauet på talenternes hold i 2. division og holdet i Basketligaen blev vurderet til at være for stort. I 2007 blev Aarhus Bears-klubben stiftet, og holdet rykkede straks op i 1. division. Her er resultaterne gradvist blevet forbedret og holdet er nu blandt landets ti bedste hold.

Som følge af en ny struktur i Basketligaen, er det besluttet, at EBAA-holdet rykker op i Basketligaen, som holdet er kvalificeret til.

Det er fortsat intentionen, at EBAA skal være et hold, hvor fokus skal være på talentudvikling kombineret med uddannelse. Dette sker bl.a. i samarbejde med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA).

Henover sommeren vil der blive arbejdet på at lave en særskilt profil og organisation til EBAA-holdet, der stadig skal samarbejde med Bakken Bears og de øvrige basketballklubber i Aarhus om talentudviklingen.

DM-finalerne kamp #1: Whiteout med festivalbilletter på spil 
02 maj 2024

DM-finalerne kamp #1: Whiteout med festivalbilletter på spil 

Det er første kamp i finaleserien, og for 22. år i træk er vi...
Drama om at blive vores finalemodstander
01 maj 2024

Drama om at blive vores finalemodstander

Horsens har lige fået kåret både årets træner og årets spiller i Basketligaen. Næstved...
Gustav har meldt sig til NBA Draften
01 maj 2024

Gustav har meldt sig til NBA Draften

Gustav Knudsen har officielt meldt sig til NBA draftet 2024. Det foregår 27. juni...
Vi er klar til DM-Finalerne!
29 apr 2024

Vi er klar til DM-Finalerne!

For 22. gang i træk skal Bakken Bears spille DM-finaler – og i dem...
NEWS ARCHIVE