EFIANAYIS 36 POINT SIKRER SEJR OVER AMAGER

David Efianayi noterede sig for Bears’ sæsonhøjeste med 36 point, og det grundlagde lørdagens sejr på 113-91 over BK Amager. Takket være en Næstved-sejr over Randers Cimbria fik Bears udbygget føringen i toppen af Basketligaen, så bjørnene endegyldigt kan sikre sig førstepladsen i den kommende uges to kampe mod Horsens IC.

Til kampen, der blev spillet i Aabyhallen, var Bakken Bears uden profilerne Tylor Ongwae, Nimrod Hilliard, Darko Jukic, Ryan Evans og Michel Diouf, og det betød der var plads til debut til Gustav Rønneholt, der fik et par minutter på banen. At en stor del af den normale rygrad manglede var dog ikke til at se fra starten af kampen, hvor Bears bragte sig foran 6-0, og var det ikke for et par Amager-angrebsrebounds som Magnus Bjørnaa fik point ud af, havde Bears afgjort kampen meget tidligt. Sådan blev det ikke – trods Efianayis 8 og Lærkes 7 point i første periode var Bears blot foran med et enkelt point (26-25) efter ti minutter.

I anden periode ramte Bears fire treere på de første knap fem minutter, og det gav et hul på 10 point imod et velspillende Amagerhold. For udeholdet var især amerikanske Xavier Williams en svær størrelse at håndtere for Bears, ligesom Andreas Høier ramte flere fine skud. Bears førte 50-42 ved pausen.

Bears skruede yderligere op for intensiteten fra starten på tredje periode. Igen blev der ramte fire treere fra starten af en periode – på knapt fire minutter. Bears nåede foran 75-53, og selvom Amager ramte en stribe straffekast i slutningen af tredje periode indstillede begge hold sig på at kampen var afgjort. For Bears var Jonathan Galloway periodens store spiller med ni point, mens Williams fortsatte sin dominans for udeholdet. Han scorede syv point i tredje periode.

Fjerde periode, der startede med stillingen 81-65, var meget lige. Et fint indhop af debutant Rønneholt samt Anton Harbo og Magnus Møllgaard gjorde at Bears vandt perioden 32-26, og dermed kampen med 22 overskydende point. David Efianayi scorede hele 14 point i sidste quarter og blev skiftet ud efter at have scoret 36 point på bare 18 skud! Han supplerede sin eminente kamp med 6 assists, 4 steals og ingen turnovers. Efianayis 36 point er det næsthøjeste en spiller har præsteret i Basketligaen i denne sæson. Jonathan Galloway scorede 21 point og tog 12 rebounds, mens Chris Ortiz og Thomas Lærke scorede hhv. 14 og 13 point.

For udeholdet scorede Xavier Williams 23 point, mens Jonathan Klussmann og Aske Boelt-Petersen scorede 11 point.

Bakken Bears kan nu rette fokus på onsdagens kvartfinalekamp i FIBA Europe Cup i Minsk og de efterfølgende to kampe mod Horsens IC (fredag hjemme og søndag ude). For Amagers vedkommende gælder det lørdag en hjemmekamp mod EBAA – en kamp, der markerer sidste chance for BK Amagers drømme om en slutspilsplads.