Bakken Bears hev sejren hjem i en ekstremt intens kamp på Sydsjælland, da Team Fog Næstved blev besejret 86-85. Deshawn Stephens var Bakken Bears’ bedste spiller med 24 point og 10 rebounds, mens Adama Darboe satte kampens sidste scoring, da han ramte et trepointskud med 33 sekunder tilbage.

Bakken Bears kom fint ud af starthullerne og førte hele vejen gennem de første fem minutter, men fik ikke for alvor fat forsvarsmæssigt. Det lykkedes således Team Fog Næstved at sætte 20 point på tavlen i den sidste halvdel af første periode, som hjemmeholdet vandt 28-21. Næstveds Philip Hertz scorede 11 point i de første ti minutter, som han i øvrigt havde startet på bænken.

I anden periode fik Bears langt bedre fat i forsvaret – om end det modsatte også havde været en stor opgave – og samtidig fik udeholdet hul igennem i angrebet. Deshawn Stephens scorede hele 11 point i perioden, og han var hele vejen igennem en stor oplevelse. Bears var foran 48-44 ved pausen.

Bakken Bears startede tredje periode bedst og nåede efter tre point af Stephens og fem af QJ Peterson foran med 56-44, inden holdet fuldstændigt stoppede med at spille. Næstved gik på et 27-5 run, som på ganske spektakulær vis blev afsluttet af hjemmeholdets bedste spiller, Philip Hertz, der fik en usportslig fejl efterfulgt af en teknisk. Sådan en cocktail er som bekendt ensbetydende med diskvalifikation, hvilket var et slag for Næstved. Hertz sluttede med 24 point på bare 10 skud. Bears sluttede perioden med at score de tre straffekast som Hertz kostede sit hold og en treer af Ryan Evans. Næstved førte 71-67 inden sidste periode.

Næstved fik udbygget føringen ved at score de første seks point i fjerde quarter. 77-67-føringen til hjemmeholdet blev imidlertid udlignet med et 10-0-run af Bears, efter bl.a. syv point af Ryan Evans, og Bears kom foran 80-79 på en treer af Adama Darboe. En velspillende Jalen Nesbitt bragte med en treer i det efterfølgende angreb sjællænderne foran, og da Jahmal Jones efterfølgende satte en trepointscoring og bragte sit hold foran 85-81 med to minutter igen, så opgave svær ud for Bears. Imidlertid ville Deshawn Stephens og Adama Darboe det anderledes, og hjemmeholdet endte med at smide de afsluttende bolde væk, således at et par missede straffekast fra Bakken Bears ikke fik betydning.

Udover Deshawn Stephens 24 point var Ryan Evans 15 point, 9 rebounds, 4 assists) mest scorende, mens Adama Darboe (13 point, 5 assists), Tylor Ongwae (13 point, 6 rebounds, 5 assists) og QJ Peterson (12 point) fulgte efter. For Næstved scorede Hertz 24 point, mens Nesbitt satte 18 på tavlen.

Bakken Bears stillede op uden skadede Thomas Lærke, Daniel Mortensen og Darko Jukic. Ingen af de tre forventes klar til næste kamp, der er tirsdag i Randers.

Sejren var Bakken Bears’ 21. i 23 kampe, mens Næstved nu reelt ikke kan kravle længere op end den nuværende femteplads.

Bears slutter 2020 med sejr

Dagen før nytårsaften nåede Basketligaen halvvejs, da Bakken Bears i holdets 13. kamp vandt for 12. gang. Næstved blev besejret 100-78 i Næstvedhallen.

De to hold fulgtes ad i første periode, som Næstved vandt 21-19. Bears fik intensiteten i vejret i anden periode, hvorfor udeholdet første 49-40 ved pausen. I anden halvleg var der ikke reel spænding, og Bears førte med 20 point efter 31 minutter.

Bakken Bears var uden Daniel Mortensen, der er ude med sygdom. De 11 spillere, der deltog i kampen fik alle bidraget. Flest point scorede Deshawn Stephens (20 point, skød 9/9, 7 rebounds), mens Thomas Lærke fejrede sit comeback med 17 point (5/7 på 3eren). Ryan Evans og Tylor Ongwae scorede hver 14 point. For Næstved scorede Alante Fenner 15 point.

Næste opgave for Bears er tirsdag den 5. januar, når Galatasaray kommer til Aarhus til kampen i Basketball Champions League.

VIGTIG ET-POINTSEJR I NÆSTVED

Det holdt hårdt, men Bakken Bears fik en papirtynd sejr med hjem til Aarhus efter søndagens besøg i Næstved. Bears vandt 80-79 efter en afslutning, hvor Team Fog scorede kampens sidste ti point og havde et skud til at vinde kampen. Med sejren rykker Bakken Bears op på ligaens andenplads, to point efter Randers Cimbria og Bears har en kamp i hånden. De to hold mødes i næste spillerunde.

Næstved startede kampen klart bedst. Bears virkende søgende i angrebsspillet og kom bagud 7-15 inden et stærkt 10-1 anført af David Efianayi lukkede første periode til Bearsføring på 17-16. I anden periode førte Bears hele tiden med en håndfuld point, og da holdet også sluttede perioden med et 5-0 run kunne tilskuerne i den pænt fyldte Arena Næstved notere sig, at Bears førte 44-33 ved halvlegspausen.

I tredje periode lykkedes tingene langt bedre for hjemmeholdet. Den nye point guard Aleksandar Solokovic pynter gevaldigt på hjemmeholdets spil, og Næstved fik lynhurtigt barberet kraftigt af afstanden op til Bears, der blot førte 63-60 inden de sidste ti minutter.

I periodepausen inden de sidste ti minutter blev der talt meget om forsvar. At Næstved havde scoret 27 point i tredje periode, var ikke tilfredsstillende, og det blev markant bedre fra starten af fjerde quarter. Næstved skulle virkelig kæmpe for at score, og Bears vandt de første syv minutter 17-9. Føringen på 80-69 virkede til at lulle udeholdet i søvn – i hvert fald glemte Bears at få scoret, og da hjemmeholdet fandt effektiviteten frem blev det pludselig spændende. Med godt 12 sekunder tilbage reducerede Christian Terrel til 79-80, og da Adama Darboe samtidig smed bolden væk havde Næstved chancen med fire sekunder tilbage. Solokovic missede et presset trepointskud, og Bears kunne derfor tage sejren med hjem fra Sydsjælland.

Michel Diouf var mest scorende med 24 point (+6 rebounds), mens Nimrod Hilliard scorede 14. For Næstved scorede Zarko Jukic 13 point på seks skud (og han supplerede med syv rebounds).

Næste opgave for Bakken Bears er onsdagens afgørende FIBA Europe Cup-kamp mod Benfica, mens det lørdag gælder pokalfinale i Forum Horsens.

STOR FJERDE PERIODE GIVER SEJR

Bakken Bears kunne onsdag aften forlade Næstved med en sejr på 93-76 over Team FOG Næstved. Bears spillede virkelig fint i forsvaret i første periode (der blev vundet 27-15) og fjerde quarter (26-14).

Hjemmeholdet virkede ikke helt oppe i gear fra start i sin første kamp på den nye, gamle hjemmebane, og Bears havde rigtig fint styr på forsvaret i de første minutter af kampen. Godt forsvar giver ofte mulighed for fastbreaks og lettere scoringer, og det var også tilfældet i kampens start. Bears nåede foran 13-2 inden Næstved via en time out fik gang i spillet. Resten af perioden var næsten lige og Bears førte 27-15 efter de første ti minuter.

I anden perioden fik Bears slet ikke stops, ligesom Næstved også var bedst i reboundspillet. Det betød at hjemmeholdet vandt periode 23-18 og således fik reduceret til 38-45 ved pausen. Hjemmeholdets Uche Ofoegbu var sit holds bedste i første halvleg. For Bears havde David Efianayi scoret 13 point.

Tredje periode startede hjemmeholdet bedst og flere gange var Bears blot foran med fire point. Carlos Mateo var Team FOGs bedste i anden halvleg, og han scorede 10 point i tredje periode. For Bears var Adama Darboe fremragende efter en pointløs første periode.

Føringen inden starten på sidste periode var Bears foran 67-62, men udeholdet startede med at score fjerde periodes første seks point, hvilket blev fulgt op efter en time out, så det indledende run blev på 15-4. Herefter blev resten af perioden en formsag, hvor Bears scorede på straffekast, mens hjemmeholdet ikke fik udnyttet deres fordele.

Adama Darboe var med sine 16 point i anden halvleg en væsentlig del af den stærke slutspurt og scoringsmæssigt blev han kun overgået af David Efianayi og Darko Jukic, der hver scorede 17. Sidstnævnte supplerede med 10 rebounds.

Bakken Bears’ normalt startende center, Michel Diouf, og Simon Bjørnebo spillede på grund af en skade ikke.

Næste opgave er onsdag den 9. oktober kl. 18:30, når Randers Cimbria gæster Vejlby-Risskov Hallen.