Trods savnet af fire stamspillere vandt Bakken Bears 102-95 i tirsdagens topkamp i Arena Randers. QJ Peterson og Deshawn Stephens var bjørnenes mest scorende spillere med hhv 24 og 22 point.

En statistik siger meget om første halvleg – ingen af de to holds coaches valgte at tage en timeout. Det var et udtryk for at de første 20 minutter var meget lige – Bears var i front det meste af tiden, men bl.a. 18 point af Chris Nielsen før pausen gjorde, at der aldrig blev slået et hul. Bears førte den højtscorende affære med 58-52, da den imaginære pausethe skulle indtages. Hvor hjemmeholdet skød godt fra distancen, var Bears mest effektive tæt på kurven. Ryan Evans og Deshawn Stephens scorede hhv. 13 og 12 point i første halvleg, mens QJ Peterson supplerede med 13.

I tredje periode fik Bears justeret i forsvaret, så Chris Nielsen ikke længere kunne sætte dagsordenen. Desværre havde randrusianerne også justeret, så insideduoen Evans og Stephens blot scorede to point i alt i perioden. Summen af de justeringer var dog ikke til ugunst for Bears, der vandt perioden knebent og førte med 78-70 inden de sidste ti minutter

Hvad Evans og Stephens ikke havde scoret i tredje periode, leverede de i kampens sidste fjerdedel. Inden da nåede Cimbria hurtigt at indhente Bears, da de gik fra 70-80 til 82-82, og kronjyderne nåede endda foran 89-88, da Tyre Gathright dunkede to point i kurven. De to store Bearsdrenge samt Tylor Ongwae havde imidlertid ikke tænkt sig at stoppe med at score. Kenyaneren satte, ligesom Stephens, otte point på tavlen i fjerde quarter, mens Ryan Evans scorede seks. I kampens sidste fire minutter var det kun Chris Nielsen – der på det tidspunkt ikke havde scoret siden første halvleg – der scorede for hjemmeholdet, mens hans to treere var ikke nok.

Bears gav debut til Jermaine Ballisager Webb, der scorede fire point, og generelt skal der lyde ros til de fire unge drenge – udover Webb var det Magnus Møllgaard, Anton Harbo og Mads Bro – der fyldte rollerne fint ud, roller der blev større i fraværet af Darko Jukic, Thomas Lærke, Daniel Mortensen og Michel Diouf.

Næste opgave for Bears er søndag, når det gælder endnu en udekamp – den sjette i træk – mod Horsens IC. Kampen er en forsmag på april måneds pokalfinale.

Bears var allerede inden kampen sikker på at slutte Basketligaen som nummer et, og holdet fik sin 22. sejr i 24. kampe, mens Randers Cimbria med nederlaget får svært ved at avancere fra tredjepladsen. Horsens IC ligger på andenpladsen med 16 sejre i 23 kampe, men Randers Cimbria og Svendborg Rabbits hver har 14 sejre i lige så mange kampe.

Bears klar til pokalfinalen

Pokalfinale – det er facit efter Bakken Bears vandt 96-79 i Arena Randers i pokalsemifinalen. Bakken Bears var efter en fokuseret første periode foran hele kampen, og selvom randrusianerne flere gange var tæt på et comeback, var Bears, trods det at holdet måtte undvære to profiler, bedst på dagen.

Bears kom blæsende ud med fuld intensitet i forsvaret. Bjørnene, der startede med den store lineup på banen, var foran 7-0, og selvom Cimbria kom fint tilbage og udlignede til 9-9 fik udeholdet lagt et godt tryk på hjemmeholdet, der ikke fik nemme scoringer. Bears førte 29-17 efter ti minutter. Anden periode var mere lige, og havde Bears ikke sluttet godt af, ville Cimbria have reduceret Bearsføringen inden halvlegspausen. Bears førte 47-33 efter tyve minutters spillet, bl.a. efter fremragende forsvarsspil af Deshawn Stephens.

Efter pausen fik kronjyderne bedre fat, og fik hurtigt skåret Bearsføringen til at være på under ti point. Brandon Randolph, der ikke havde gjort meget væsen af sig før pausen, samt store Jonathan Jeanne havde langt bedre fat i angrebsspillet, og Bears – uden skadede Tylor Ongwae og Adama Darboe – havde slet ikke samme intensitet i forsvaret. En rigtig fin angrebsindsats af Ryan Evans sikrede, at Bearsføringen trods alt blev øget til 70-53 efter 30 minutter.

I fjerde quarter satte Randers alt på et bræt med en lineup af dygtige skytter, mens Bears havde flere af de store spillere i fejlproblemer. Kampen blev afgjort, da Darko Jukic satte fem hurtige point på tavlen. Bears vandt 96-79, og skal derfor spille pokalfinale mod vinderen af søndagens semifinale mellem Næstved og Horsens IC.

Mest scorende for Bakken Bears blev QJ Peterson (26 point, 5 reb, 6 assists) efterfulgt af Ryan Evans (16 point, 6 reb, 6 assists), Darko Jukic (16 point, 8 assists) og Michel Diouf (16 point). For Cimbria scorede Jonathan Jeanne 24 point.

De to hold mødes igen allerede onsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

FØRSTE SÆSONNEDERLAG MOD RANDERS

Bakken Bears fik sæsonens første nederlag, da sidste sæsons sølvvindere Randers Cimbria vandt 91-82 i Arena Randers. Bakken Bears gav sig selv et frygteligt udgangspunkt, da holdet kom bagud 2-14, og selvom det var tæt på, at bjørnene kom på omgangshøjde med randrusianerne lykkedes det ikke.

Bakken Bears var uden Ryan Evans og den nye mand Erik McCree, men gav omvendt debut til holdets nye guard Glenn Cosey. Han var dog ikke på banen i kampens indledning, hvor Bears havde virkelig svært ved at sætte godt angrebsspil sammen. Der var gået mere end fem minutter før QJ Petersen og førnævnte Cosey hver satte en trepointscoring, der gav reducering til 8-14. Bears nåede endda på 13-14 og 15-16 inden hjemmeholdet scorede syv point i træk. Cimbria førte 25-19 efter de første ti minutter.

Var Bearsforsvaret ikke imponerende i første periode, blev det kun værre i kampens anden fjerdedel. Især hjemmeholdets David Crisp gjorde som det passede ham for et Cimbria-hold, der scorede hele 29 point i perioden. Det banede vejen for en føring på 54-37 ved pausen.

Det var et anderledes tændt Bearshold, der var på gulvet efter pausen. Deshawn Stephens knoklede som et bæst under kurven, og QJ Peterson fandt vej til kurven i angrebsenden. Det lykkedes endda at lukke Crisp, der havde scoret 19 point i første halvleg, ned. På en god slutspurt fik Bears reduceret til 65-71 inden de sidste ti minutter.

På trepointscoringer af først QJ Peterson og siden Michel Diouf nåede Bears endda helt ned på kun at være bagud med to point, 71-73, men sløset forsvarsspil og efterfølgende en turnover gav igen Cimbria overhånden, og Bears nåede aldrig tilbage. Bears scorede blot 17 point i fjerde periode efter at have knoklet sig til 28 i tredje periode.

Basketligaens topscorer QJ Peterson var sit holds mest scorende spiller med 28 point, som han supplerede med fem rebounds og seks assists. Deshawn Stephens scorede 14 point og tog hele 15 rebounds, mens debutant Cosey scorede 12 point og havde 8 assists. For hjemmeholdet var Crisps 19 point i første halvleg nok til at ham til sit holds topscorer.

Bakken Bears skal inden fredagskampen mod BK Amager især kigge på holdets individuelle forsvar, ligesom trepointsscoringsprocenterne skal forbedre. Bears ramte 10 ud af 42 forsøg bag trepointlinjen.

NEDERLAG I FLOT KULISSE

For anden gang på 12 dage tabte Bakken Bears et Basketligaopgør til Randers Cimbria. Randrusianerne vandt 96-84 i en kamp, der blev spillet i en fremragende kulisse i en stopfyldt Arena Randers. Hjemmeholdet var bedst ude af starthullerne, og det kom Bears sig aldrig over. Med nederlaget overhales bjørnene af både Randers Cimbria og Horsens IC, der fik vendt et truende nederlag i Svendborg.

Cimbria kom flyvende fra start – opsatte på at vise de 800 tilskuere at de spiller med om mesterskabet og på at få revanche overfor Bakken Bears, der i sidste uge slog Cimbria i pokalsemifinalen. Hele seks treere scorede hjemmeholdet i første periode, og så fulgte de op med fastbreakscoringer for resten. Bears sluttede perioden bedst, så Cimbria blot førte 33-27 efter 10 minutter.

Bears reducerede til 31-33 i starten af anden periode, men så gik det stærkt: Et 12-2 run af hjemmeholdet skabte luft, og det kom Bears aldrig tilbage fra. Bjørnene var tættest på ved 41-48, men så sluttede Randers med score periodens sidste otte point.

I anden halvleg kom Bakken Bears aldrig tættere på end at være bagud med ti point, og få minutter før tid fik randrusianerne føringen op på 20 point inden Bears sluttede bedst af, hvilket kan vise sig nyttigt i fald de to hold slutter med lige mange point (hvor indbyrdes kampe er afgørende).

Topscorer for Bakken Bears blev Chris Ortiz (16 point, 8 rebounds), mens Adama Darboe (12 point, 5 assists), Ryan Evans (11 point) og Thomas Lærke (10 point) fulgte efter. For randrusianerne scorede Josh Fortune mest (27 point, 7 rebounds, 6 assists), mens Jonathan Jeanne (24 point, 11 rebounds) fulgte trop.

Bakken Bears spiller igen på onsdag, når det gælder femte spillerunde i FIBA Europe Cup. Her kommer belgiske Spirou Charleroi på besøg i en must-win kamp.

BEARS I POKALFINALEN

Bakken Bears kvalificerede sig til pokalfinalen, da Randers Cimbria efter en hæsblæsende kamp blev besejret 102-95 i Arena Randers. Bears var i scoringsmæssig kontrol indtil midt i fjerde periode, hvor Cimbria virkelig viste holdets kvaliteter.

Bortset fra de første minutter, hvor Cimbria bragte sig foran 7-2, var Bears foran hele kampen. Det betød dog ikke at et fænomenalt velskydende Randers-hold blev sat af. Hjemmeholdet scorede intet mindre end 17 trepointscoringer på 33 forsøg (51,5%). Bears kæmpede mere med at få skuddene i (8/26, 30,8%).

Basketball er et game of runs og især randrusianernes 10-0 i starten af anden periode og tre treere i streg ved stillingen 40-29 gjorde ondt. Chris Nielsen var flyvende i anden periode, hvor han satte Hjemmeholdet startede også tredje periode med seks point i træk til reducering 48-50. Den resterende del af perioden vandt Bears 31-16, der førte 81-64 inden de sidste ti minutter.

Alan Voskuil indledte fjerde periode med en treer og et scoret bonusstraffekast. Bears var foran 92-73, da der resterede godt fire minutter, men så gik Josh Fortune og Corey Silverstrom ellers på arbejde. Førstnævnte scorede 11 point i de sidste fire minutter, mens Silverstrom scorede otte. Cimbria reducerede til 82-92, og til 92-98, men kom ikke tættere på, da Bears ramte de straffekast, der opstod, da Cimbria lavede fejl.

Darko Jukic var mest scorende med 20 point, mens Michel Diouf og Tylor Ongwae scorede hhv. 17 og 16. Ryan Evans scorede 14 point som blev suppleret med 11 rebounds og 8 assists! Hjemmeholdets topscorer blev Corey Silverstrom (22 point), mens Josh Fortune og Chris Nielsen scorede hhv 19 og 18.

Modstanderen i pokalfinalen bliver vinderen af opgøret mellem Næstved og Horsens IC, der krydser klinger søndag på Sydsjælland. Finalen spilles lørdag den 8. februar i Forum Horsens.