Det blev til et skuffende nederlag i Gentoftehallen, da Bakken Bears lørdag besøgte SISU. SISU var i teten hele kampen og vandt fortjent 108-100 – en sejr, der ikke burde være kommet i fare, men var lige ved at komme det i de sidste minutter.

SISU stillede op uden den nye mand Derrick Wilson og uden skadede Adjehi Baru, mens Bears manglede Michel Diouf og Adama Darboe, der begge var skadede. Til gengæld var Morten Sahlertz tilbage efter en skadespause og der var debut til Eric Palm.

Efter en relativt lige start, hvor SISU førte 9-8 midt i perioden tog Alassan Touray over og scorede seks point i træk. SISU holdt føringen perioden ud og Oliver Strøh ramte en treer til stillingen 30-23 efter første periode. Det slappe Bears-forsvarsspil fortsatte og SISU øgede føringen. 43-30, 47-32 og 51-36 inden Bears fik reduceret marginalt, så der ”blot” var 12 point mellem holdene ved halvlegspausen (53-41).

Havde det set skidt ud i de første to perioder, faldt Bears helt sammen forsvarsmæssigt i kampen tredje fjerdedel. Midtvejs i perioden gik hjemmeholdet på et 16-2 run til føring 80-53 – inden Bears fik reduceret så SISU førte 84-63 inden sidste periode.

Selv midtvejs i fjerde periode var der ikke noget, der tydede på et comeback. Selvom Bears skar hjemmeholdets føring til 92-78 satte SISU seks hurtige point og forskellen var igen 20 point med fire minutter igen. Et 17-2 run havde dog givet håb hvis ikke det var fordi Oliver Strøh løb et fastbreak i kurven til føring 102-95. Bears missede et åbent skud og så kunne SISU vinde kampen fra straffelinjen.

Bears var bagud næsten overalt i statistikblokken: 47-35 i rebounds, 46-36 i trepointsprocenter, 54-48 i topointsprocenter, 33-16 i assists samt 27-12 i fejl. Og det er generelt svært at vinde når man møder et velspillende og velskydende hold, der udviser det ekstra overskud.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede 21 point, mens Mike Gesell scorede 19 og havde 7 assists. Debutant Eric Palm scorede 14 point, mens Kristjan Kitsing scorede 11 og Keane Thomann 10.

For SISU, der blot havde syv mand på banen, hvilket gør præstationen endnu mere imponerende, havde Kyle Draginis sin anden triple-double i sæsonen med 25 point, 12 rebounds og 13 assists (den første i øvrigt også imod Bears), mens Oliver Strøme havde 22 point, 5 rebounds og 6 assists. Tanner McGrew var meget tæt på en treble-double med 21 point, 13 rebounds og 9 assists. Anders Haas scorede 18 og Alassan Touray scorede 16.

Næste kamp for Bears er onsdagens opgør i Basketball Champions League, når Fraport Skyliners tager imod i Frankfurt.

Bears vinder trods hård modstand

Bakken Bears fik en hårdt tilkæmpet sejr over SISU i søndagens kamp i Basketligaen. Dermed fik Bears sin syvende sejr i otte kampe, og er lige i hælene af Horsens IC, der er ubesejret efter otte kampe.
SISU startede bedst og holdets fem første angreb med afslutninger førte til 14 point – fire trepoinscoringer og to straffekast, mens Bears i samme periode blot scorede ni point. Bjørnene fik dog steppet intensiteten op forsvarsmæssigt og holdt SISU fra at score i godt tre minutter, hvor Bears scorede ni point, heraf et dunk af Mike Gesell. Første periode sluttede med en Bearsføring på 22-18.
Bears fortsatte i starten af anden periode, og Nicolai Iversen fik sat sin anden trepointscoring – ud af fire i kampen – til 27-20, men så gik udeholdet i stå. SISU scorede otte point i træk. Herefter bølgede kampen lidt frem og tilbage og SISU førte senere 37-36 inden Bears scorede ti point i træk. Bears sluttede første halvleg med en føring på 50-40.
Også i tredje periode var der runs på 9-10 point. Fra udeholdsføring på 53-40 scorede SISU ni point i træk og senere nåede Gentofteholdet foran 63-60, hvorefter Bears topscorer i sidste sæson Michel Diouf måtte udgå med en ankelskade. Anfører Iversen satte dog endnu en trepointscoring til udligning, hvor DeVaughn Akoon-Purcell satte endnu en til føring til Bears. SISU fortsatte dog med at bide fra sig og var blot bagud 73-70 inden de sidste ti minutter.
SISU holdt Bears indenfor rimelig afstand til 74-80, men et 7-0 run til Bears afgjorde tingene. Selvom SISU sluttede bedst af blev kampens afslutning aldrig helt spændende.
Mest scorede for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell med 20 point, mens Nicolai Iversen og Kristjan Kitsing scorede 16 hver. SISUs Kyle Dranginis havde noget så sjældent som en triple-double – 18 point, 12 assists og 10 rebounds. Mest scorende for SISU var Anders Haas med 25 point.
Næste opgave for Bears er allerede tirsdag, hvor holdet møder Banvit på udebane i Tyrkiet, mens det gælder en Basketligakamp i Vejlby-Risskov Hallen torsdag, når Næstved kommer på besøg.