SIKKER SEJR OVER RABBITS

Bakken Bears fik den femte sejr i fem kampe, da Svendborg Rabbits blev besejret 102-73. Bears styrede kampen hele vejen igennem, og selvom Svendborg fik gang i scoringen i anden halvleg, var der aldrig tvivl om hvem der ville løbe med sejren. David Efianayi var mest scorende med 24 point.

Bears bragte sig op 11-4, Svendborg kom på 11-11 inden Bakken Bears scorede 13 point i træk. Bjørnene var foran 26-13 efter de første ti minutter. Bears åbnede anden periode med at score otte point i træk til føring 34-13, hvilket gjorde at kampen nærmest var afgjort. Fra 40-15 til Bears gik Svendborg på et 13-3 run, men bl.a fine scoringer af Morten Sahlertz gav stabilitet til udeholdet. Bears var foran 52-30 ved pausen efter et flot dunk af David Efianayi i periodens sidste sekund.

Der blev ikke slækket på koncentrationen i tredje periode. Bakken Bears åbnede med et 15-3 run mod et Rabbitshold, der skød sig op efter blot at have ramt to treere i kampens første halvdel. Bears førte 80-51 efter 30 minutter, og i fjerde periode fik begge hold givet minutter til de mere uprøvede kræfter.

I fraværet af Ryan Evans og Tylor Ongwae, der begge sad over med skavanker efter onsdagens Europa Cup-kamp, gav Bakken Bears debut til Anton Harbo, der i lighed med de 11 øvrige spillere kom på scoringstavlen. Mest scorende var David Efianayi med 24 point, mens Chris Ortiz og Thomas Lærke hver scorede 18. Sidstnævnte ramte på fem af sine seks trepointforsøg. Jonathan Galloway noterede sig for 8 point og hele 13 rebounds.

Bears spiller næste gang på onsdag, når Kataja gæster Aarhus i den anden kamp i FIBA Europe Cup.

Dagens opgør mod Svendborg Rabbits begyndte effektivt med en trepointsscoring fra holdets topscorer Ryan Evans og en lang toer fra Michel Diouf. Aarhusianerne åbnede dermed med fint angrebsspil, men dagens værter fra Svendborg var ligeledes godt med, og derfor var stillingen 4-5 efter de første tre minutter af første periode. Det var dog de danske mestre, der spillede det mest flydende angrebsspil og fandt det bedste løsninger. Flere situationer blev dog ikke fuldt helt til dørs ved at score på de fri treere, men holdet var alligevel foran med 4-10, da hjemmeholdets offensiv var gået i stå. Svendborg havde, som i det første indbyrdes opgør i sæsonen, svært ved at få fat i rebounds i begge ender ad banen, og det gjorde det vanskeligt at holde sig inde i kampen. Havde det ikke været for Bakken Bears’ ineffektivitet i angrebsspillet, kunne forspringet have været væsentligt større. Den manglende effektivitet endte også med at koste for Bjørnene mod slutningen af første periode, da Svendborg fik gang i angrebsspillet og spillede for at kunne udligne. Det lykkedes ikke for fynboerne, men de var kommet meget bedre med i opgøret. Stillingen efter første periode var 16-20.

De to mandskaber fulgtes rigtig god ad i begyndelsen af anden periode, men det var Svendborg, der var marginalt bedst i periodens indledning og havde vundet de første fire minutter med 11-8, så de nu blot var et enkelt point efter Bakken Bears. Halvvejs inde i perioden tog hjemmeholdet sin første føring i kampen til stor jubel for tilskuerne i Kaninhulen. Kampen levede indtil videre op til forhåbningerne om en spændende topkamp i Basketligaen. Spillet var på dette tidspunkt ikke særlig kønt med mange brændte afslutninger og dueller om rebounds under kurven. Holdene spillede sine angreb ved at sprinte op og ned ad banen og afslutte hurtigt. Hjemmeholdet fra Svendborg Rabbits virkede til at slippe bedst fra den tilgang, og de kunne med halvandet minut kigge op på scoretavlen og se stillingen 38-32. Svendborg havde indtil videre i perioden scoret 10 point mere end de danske mestre fra Bakken Bears. Værterne sluttede anden periode af med en scoring i samme øjeblik, som skuduret udløb. Stillingen til pausen var 42-38 til Svendborg.

Tredje periode åbnede ikke ret meget bedre for Bakken Bears til trods for at have fået talt tingene igennem i pausen. De regerende danske mestre måtte vente to minutter på at få point på tavlen. Aarhusianerne satte dog fem point på tavlen i løbet af et øjeblik, og Svendborgs føring var nede på en enkelt boldbesiddelse. Bakken Bears havde store problemer med at finde rytmen i kampen, men holdet var kun bagud med fire point med tre minutter tilbage af tredje periode. Man sad derfor med en fornemmelse af, at hvis de danske mestre kunne få gang i den ellers velsmurte offensiv, så ville de også bringe sig helt tilbage i kampen. Netop dette lykkedes også for holdet få minutter efter med flere flotte scoringer fra blandt andet Adama Darboe og Thomas Lærke. De flotte aktioner bragte Bakken Bears tilbage som det førende hold i kampen med et minut tilbage af tredje periode. Kampen var i sandhed et topopgør værdigt, og ved slutningen af tredje periode tog Svendborg føringen tilbage. Stillingen efter tredje periode var 62-61.

Bakken Bears fik ikke den ønskede start på den tætte kamp i fjerde periodes indledning. De aarhusianske bjørne måtte vente små tre minutter på at komme på tavlen, og det gjorde det naturligvis vanskeligt at sætte sig på kampen. Godt halvvejs inde i fjerde og sidste periode var de danske mestre bagud med seks point til et hårdt kæmpende Rabbits-mandskab. Seks point er dog ikke meget i en basketballkamp, og det blev også illustreret bedst ved to misbrugte Svendborg-muligheder og to succesfulde angreb fra Bears’ side. Forspringet var på blot 30 sekunder reduceret til blot et enkelt point. Det var på dette tidspunkt umuligt at sige noget om kampens mulige udfald. Bears var dog inde i en god periode på dette tidspunkt i kampen, og de bragte sig også foran med tre minutter tilbage. Stillingen var nu 68-74. Svendborg fik efterfølgende svaret en lille smule bedre igen, og med halvandet minut tilbage af kampen førte Bakken Bears blot med tre point. Kampen blev også afsluttet i et sandt drama, da Svendborg til sidst var bagud med fem point og fik scoret på en lang treer. Med 18 sekunder igen skulle Bakken Bears forsøge at sætte spillet i gang, men da Tobin Carberry modtog bolden inde på banen, trådte han udenfor, og det blev dermed Svendborg Rabbits i boldbesiddelse. Hjemmeholdet havde derfor mulighed for tvinge kampen i overtid med en trepointsscoring. Heldigvis for Bakken Bears formåede fynboerne ikke at score på sin afslutning i sidste sekund, og Bakken Bears kunne dermed hive en snæver sejr med hjem til Aarhus på 81-78.

Både Bakken Bears og Svendborg Rabbits åbnede kampen med et stop i forsvaret. De danske mestre var dog de første til at åbne scoringen med to point af Ryan Martin. Svendborg svarede dog hurtigt igen med en topointsscoring i den anden ende. Aarhusianerne fik dog et par scoringer i træk af Darko Jukic og Ryan Martin. Gæsterne havde bragt sig foran med 8-2 efter tre minutter. Bakken Bears kom efterfølgende foran med to point yderligere efter et flot lay up til Hayden Dalton, og det tvang hjemmeholdet til at tage timeout. Svendborgs træner Lukas Varga var bestemt ikke tilfreds med, hvad han havde set fra sit hold indtil videre. Den lille pause til at snakke tingene igennem virkede bestemt også til at have haft den ønskede effekt for hjemmeholdet. Fynboerne kom meget bedre ud til kampen, hvor blandt andet Jeremiah Ingram lavede et spektakulært dunk. Amerikaneren var i hopla, og han havde scoret syv point for hjemmeholdet på blot et par minutter. Bakken Bears forspring var skrumpet en smule til stillingen 13-18 med tre minutter tilbage af første periode. Første periode sluttede med stillingen 18-26, og det var en fynsk hjemmehold, der virkede til at have fundet løsningerne på periodens indledende vanskeligheder. Der var inden kampen lagt op til et rigtigt topopgør, og det havde begge hold også i den grad leveret indtil videre.

Bakken Bears’ Thomas Lærke satte en lang treer som det første i anden periode. Svendborg begik samtidig nogle fejl i forsvaret, og det fik Lukas Varga til at tage holdets anden timeout. Han vidste godt, at man ikke skal give aarhusianerne et for stort forspring. Gæsterne fik fat i alt for mange offensive rebounds, og det ville hjemmeholdet fra Svendborg rigtig gerne justere på. Bakken Bears virkede på nuværende tidspunkt til at have masser af overskud med tålmodigt og sikkert angrebsspil. Særligt de danske mestres amerikanske Ryan Evans spillede en god kamp indtil videre. Han satte med en lang treer sit trettende point i kampen kun halvvejs inde i anden periode. Svendborg skulle holde skruen i vandet, hvis ikke kampen reelt skulle afgøres allerede i første halvleg. Bakken Bears førte med 22 point med tre minutter tilbage inden pausen. Hjemmeholdet virkede dog ikke til at ville give op så let. De kom en smule bedre mod slutningen af anden periode, hvor særligt Jeremiah Ingram gjorde sit for at bringe holdet tilbage i kampen. Amerikaneren blev fejlet på en scoring og satte straffekastet. Dette var dog ikke nok til for alvor at bringe dem tilbage i kampen. Bakken Bears fik fat i 26 rebounds i første halvleg, og Svenborg Rabbits fik kun fat i 9 rebounds. Pausestillingen var derfor 29-54.

Tredje periode åbnede med mange sløsede angreb fra begge mandskaber. Begge hold havde mange afslutninger, men man formåede ikke at få den i kurven. Bakken Bears fandt dog rytmen efter tre minutter, og det kunne man ikke sige om hjemmeholdet fra Svendborg. Lukas Vargas fik en teknisk fejl for brok og Rabbits-spillerne havde for mange turnovers. Hjemmeholdet så på dette tidspunkt meget modløse ud. Hjemmeholdet kunne kigge op på tavlen og se gæsterne fra Bakken Bears være foran med 30 point halvvejs inde i tredje periode. Bakken Bears’ brede trup så endnu engang ud til at gøre forskellen. Alle spillere, med undtagelse af Chris Christoffersen, var kommet på scoringstavlen, hvorimod Svendborg Rabbits kun havde fem spillere, der stod noteret for point. Selvom Jeremiah Ingram stod noteret for 20 point med fire minutter tilbage af tredje periode, så kræver det flere spillere med mange point, hvis man skal slå Bakken Bears. Det ellers stærkt spillende og ubesejrede hold fra Svendborg havde desværre ikke fundet niveauet til dagens topkamp. Tredje periode sluttede med stillingen 44-79.

Fjerde og sidste periode bar desværre præg af, at kampen reelt var afgjort. Desværre for kampen var hjemmeholdet fra Svendborg Rabbits kommet for langt efter til at komme tilbage i kampen. De gjorde, hvad de kunne med et flot run midt i perioden. Bakken Bears kom desværre for hjemmeholdet fortsat til scoringer. Fynboerne havde med to minutter tilbage vundet perioden indtil videre, men forspringet på 30 point blev for stort for dem at hente. Kampen ender med en sejr til Bakken Bears på 30 point til stillingen 70-100 i Kaninhulen.

De to holds mest scorende spillere blev Ryan Martin fra Bakken Bears med 17 point og Svendborg Rabbits Jeremiah Ingram med 26 point.