Referat

HIC GIVER BEARS FØRSTE NEDERLAG
I lørdagens kamp i Jyske Bank BOXEN gav Horsens IC Bakken Bears sæsonens første nederlag efter otte sejre i træk (i alt i alle turneringer). Horsens IC vandt 92-81 efter en kamp, der var mere tæt end resultatet lyder.

Horsens IC kom bedst fra start, og de første 5 minutter førte de gulklædte med 2-3-4 point, men midt i perioden tjekkede Chris Christoffersen ind, og den lange bornholmer var med til at vende kampens forløb. Christoffersen scorede otte point i første periode – i øvrigt ligesom Darko Jukic og Michel Diouf. Bears nåede foran 27-22 efter ti minutters spil.

Anden periode startede HIC med et 10-2 run efter bl.a Marquis Addison havde stemlet ind i kampen. Så blev det Bears’ tur til et lille run – 10-3 efter blændende spil af Michel Diouf, og bjørnene fortsatte. Da Darko Jukic og Thomas Lærke satte treere og Morten Sahlertz både reboundede godt og stjal bolde, nåede føringen op på 49-39 med blot to minutter tilbage af første halvleg. Et HIC-run på 9-3 var dog lige ved at få bragt balance i regnskabet inden Carles Bivia satte en treer samtidig med perioden sluttede.

Hvor de to første periode var pointrige, kneb det noget mere med scoringerne i tredje periode. Især det fra Aarhus importerede hjemmehold var i problemer og scorede kun tre point de første seks minutter. På det tidspunkt havde HIC udlignet til 60-60 efter virkeligt godt spil af kampens bedste spiller Nimrod Hilliard. Hilliard og HIC fortsatte og nåede foran 69-64 inden seks point i træk af Bears gav en snæver føring på 70-69 inden sidste periode.

Fjerde periode første halvdel var helt lige. Bears holdt føringen frem til 80-78, men så var der udsolgt. To treere af Brian Fitzpatrick og Vedran Borovcanin og et par straffekast af Iffe Lundberg gav 86-80 føring, og Bears evnede hverken at få stops i forsvaret eller kvalificerede afslutninger i angrebet. To treere af Lundberg lukkede kampen definitivt.

HIC fører Basketligaen efter at have mødt alle hold – syv sejre i lige så mange opgør. Bears fik sæsonens første nederlag i Basketligaen og har nu fem sejre i seks opgør.

Næste opgave for de to hold er for HICs vedkommende en hjemmekamp mod Hørsholm tirsdag, mens Bears i FIBA Europe Cup samme dag skal møde de slovenske mestre fra KK Tajfun Sentjur.