Referat

Bakken Bears er videre til kvartfinalerne i pokalturneringen efter fredagens sejr på 99-76 over SISU. Michel Diouf mest scorende med 19 point.

Om det skyldtes at Bears senest spillede 48 timer inden kampstart eller bare almindelig fredagstræthed vides ikke, men faktum er, at Bears kom meget flade ud til kampen. SISU derimod spillede virkelig deres chance med et hold, hvor højeste mand blot var 198 cm.

Thomas Lærke startede fremragende, og med otte point fra start bragte han Bears foran 8-5. Herfra gik det stærkt. Anført af Jay Canty scorede hjemmeholdet ni point i træk og lagde pres på Bears. SISU kørte videre og bragte sig foran 18-10, 24-12 og 27-14 efter en treer af August Haas. Bears fik lavet et mod-run på 7-0, men kampens bedste spiller August Haas sluttede perioden flot af til føring 32-23.

August Haas scorede to straffekast i starten af anden – men så havde Bears fået nok. Bjørnene gik fra 23-34 til 35-34 efter et energiboost fra Aladdin Barakeh og fint spil af Mikkel Plannthin. Selvom SISU scoringsmæssigt hængte på, var det nu Bears der var i teten. 46-41 ved halvleg efter 15 point af Thomas Lærke. Anden periode endte 23-9 til Bears.

Efter pausen fortsatte mønsteret. Bears klart bedst efter en fin SISU-start anført af Haas. Fra 52-46 scorede Bears otte point, herefter SISU fem inden et 13-2 run afgjorde kampen endeligt. Selvom SISU reducerede var Bears foran med 15 point inden sidste periode (73-58).

Og mønsteret fortsatte i fjerde periode. Jay Canty scorede en masse point, mens det for Bears var Sebastian Åris og Michel Diouf der scorede. Bears sluttede med et 11-3 run og vandt 99-76.

Point Bears: Michel Diouf 19, Darko Jukic 18, Sebastian Åris 15, Thomas Lærke 15, Mikkel Plannthin 8 (+10 rebounds), Carles Bivia 6, Nicolai Iversen 6, Aladdin Barakeh 5, Jacob Meller 3, Morten Sahlertz 2, Keane Thomann 2.

Point SISU: Jay Canty 30, August Haas 26, Devin Cherry 8, Frederik Rungby 7, Gustav Thestrup 3, Nicklas Jønsson 2.