Bakken Bears fik kløerne i de engelske mestre!

Bakken Bears åbnede kampen rigtig flot rent defensivt i begyndelsen af første periode. Offensiven var dog en smule præget af mangel på koncentration, hvor man lavede flere turnovers og ikke helt kunne finde frem til de nemme point. Offensiven begyndte dog så småt at rulle kort tid efter, hvor specielt Ryan Evans var godt spillende med flere flotte point og aktioner. Amerikaneren gjorde rigtig ondt på det engelske forsvar i første periode, hvor hjemmeholdet fra Leicester generelt havde svært ved at dæmme op for Bears’ offensiv. Leicester Riders havde hele perioden svært ved at komme igennem et solidt Bears-forsvar, hvor særligt Michel Diouf imponerede med flot opdækning og en spektakulær blokering. Bears udviste enorm alsidighed i første periode, hvor alle fem startere kom på tavlen og lagde grundlag for en føring på 26 – 23 efter første periode.

Bears åbnede anden periode med mere ro på bolden i angrebsspillet, der blandt andet bød på en flot assist fra Adama Darboe til Michel Diouf med et no-look-pass. Denne lille pause mellem de to quarters virkede til at komme Bears til gode. Med flotte kombinationer blev Hayden Dalton sat op til en fri treer, og Bakken Bears var pludselig foran med 13 point i anden periode, hvilket tvang hjemmeholdet til at tage en timeout. Defensiven fra Bears var forsat eksemplarisk, og Leicester havde enormt svært ved at komme til de lette point omkring kurven. Michel Diouf var igen arkitekten bag det gode forsvarsspil med blandt andet to blokeringer. Leicester fik lukket forspringet en smule mod slutningen af perioden, hvilket fik Steffen Wich til at kalde timeout. Små justeringer blev foretaget, og danskerne øgede tempoet de sidste par minutter og skabte en pauseføring på 14 point til stillingen 35 – 49 i Bears-favør.

Tredje quarter blev åbnet på samme måde som første med ukoncentreret angrebsspil og flere turnovers. Bakken Bears fik dog hurtigt sat spillet sammen, og momentum skiftede i den grad til Bears’ fordel efter Thomas Lærke blev fejlet på et trepointskud og efterfølgende scorede på straffekast, hvilket gjorde det til et firepointsspil. Hjemmeholdet havde svært ved at holde trit med aarhusianerne, og Bears førte på dette tidspunkt med hele 21 point i tredje quarter, hvilket også var kampens største føring. Hver eneste gang, at Leicester fik en smule momentum, så slog ”bjørnene” tilbage lige med det samme. Steffen Wich og co. havde kampen præcis, hvor de ville have den. Bakken Bears scorede 28 point i tredje periode og gik ind til fjerde periode med en føring på 21 point til stillingen 57 – 78.

Bakken Bears åbnede fjerde periode med flot angrebsspil, og Michel Diouf bemærkede sig med et stilfuldt hook-shot, der bragte ham op på 16 point. Holdet var rent statistisk klart mest effektive i kampen med Diouf på banen. Fremragende kamp fra hans side på nuværende tidspunkt. Leicester forsøgte forgæves at skyde sig tilbage i kampen ved at sætte lange treere. Det lykkedes til tider, men så snart de ramte sine skud, så svarede Bears tilbage med det samme. Hjemmeholdet virkede til tider modløse i fjerde periode, men med flere ukoncentrerede angreb fra Bears’ side, så begyndte englænderne at hale en smule ind på det store forspring. Dette kom blandt andet til udtryk ved, at Bakken blev noteret for fem fejl i perioden mod Leicesters blot ene fejl. Riders fik alt for mange lette point fra straffekastlinjen. Bears havde på nuværende tidspunkt kun formået at score 7 point på lige så mange minutter, og forspringet var nu reduceret til 14 point. Riders forsatte de sidste par minutter med at score point, men Bears fik heldigvis også gang i sit eget angrebsspil, hvor Hayden Dalton scorede en flot treer, og Ryan Evans leverede et flot dunk efter flot kombinationsspil.

Bakken Bears vandt derved kampen med 13 point til slutstillingen 77 – 90 og sikrer sig dermed et glimrende udgangspunkt inden returkampen i Vejlby-Risskov Hallen lørdag den 22. september.

Kampens spiller var Michel Diouf med 16 point, 7 rebounds, 3 blocks og 1 steal.
Hayden Dalton scorede 17 point, og Ryan Evans scorede 16 point.