IMPONERENDE HISTORISK SEJR TIL BEARS

Bakken Bears fik en virkelig vigtig og imponerende sejr, da Champions League-holdet fra Ventspils fra Letland blev besejret 93-73. Den første kamp blev spillet i Letland, og Bears har dermed et lille forspring at tære på i returkampen, der spilles onsdag den 14. marts kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Bears var ellers bagud 22-14 efter første periode, men spillede virkelig disciplineret i den resterende del af kampen – især i forsvarsenden var bjørnenes spil noget af det bedste i denne sæson. Efter halvlegsstillingen 42-38 i Bears-favør fortsatte føringen bare med at stige. Efter tre perioder var Bears oppe 69-60 og kampens fjerde fjerdedel blev vundet 24-13 mod et efterhånden mere rådvildt hjemmehold.

Det var sigende at Bakken Bears vandt reboundkampen 44-33 og samtidig havde hele 10 turnovers færre end letterne (7-17).

Mest scorende for Bears var turneringens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell igen mest scorende med 23 point, som han supplerede med 6 assists. Jaye Crockett scorede 17 point og tog 12 rebounds. Michel Diouf scorede 16 point og tog 9 rebounds.

For Ventspils scorede Emmanuel Ubillla 19 point, heraf de 16 i anden halvleg. Han tog endvidere 5 rebounds og havde 4 assists. Aigars Skele og Maris Gulbis scorede 10 point.

Med en sejr eller et nederlag på højst 19 point i returkampen vil Bakken Bears kvalificere sig til turneringens kvartfinaler, der spilles senere i marts. Aldrig før har et dansk hold været så langt i turneringen – kun en gang tidligere har et dansk hold været i 1/8-finalerne; det var da Bears nåede det stadie af turneringen i 2004/05, hvilket skete efter blot et enkelt gruppespil (i modsætning til de to Bears har kvalificeret sig fra i år).