SIKKER SEJR I VÆRLØSE

Bakken Bears fik sæsonens anden sejr, da Værløse blev besejret 106-74 i en mennesketom og Coronaaffolket Søndersøhal. Bears, der var uden Ryan Evans, Darko Jukic og Thomas Lærke, leverede en koncentreret indsats i en kamp, hvor QJ Peterson blev topscorer med hele 34 point.

Første periode var relativt tæt – dog med en lille føring til Bears hele vejen igennem, men bjørnene fik trykket på i den første halvdel af anden periode, som udeholdet vandt 18-5. QJ Peterson var første halvlegs helt store spiller – han var noteret for 25 point ved pausen. Bears førte 59-42 ved pausen.

I tredje periode fortsatte Værløse med at bide godt fra sig. Hjemmeholdet scorede mest i periodens indledning, men ligesom i første periode strammede Bears grebet i slutningen af tredje periode anført af Tylor Ongwaes 10 point i perioden. I kampens sidste fjerdedel rykkede et koncentreret Bearsmandskab fra, godt anført af Deshawn Stephens, der var dominerende i reboundspillet.

Mest scorende for Bears: QJ Peterson (34 point, 6 rebounds, 4 assists), Tylor Ongwae (20p, 8r, 4a), Deshawn Stephens (15p, 19r, 5a, 3 blocks), Morten Sahlertz (12 p, 4r, 5a) og Anton Harbo (11p).

Næste opgave for Bears er lørdagens kamp i Randers. Randrusianerne åbnede tirsdag deres sæson med en sejr over Bears Academy.

GALLOWAYS 15 OG 15 SIKRER SEJREN I VÆRLØSE

Med 15 point og 15 rebounds blev Jonathan Galloway det store lyspunkt, da Bakken Bears vandt en tricky fredagskamp i Værløse. Bears vandt 85-71 efter en fin anden halvleg, hvor især forsvaret stod godt. Værløse scorede blot 29 point i kampens anden halvdel.

Bears, der var uden Ryan Evans, som var offer for amerikaner-rotationen, og Adama Darboe, der var skadet, kom fint fra start. Anført af Chris Ortiz og Jonathan Galloway kom bjørnene foran 7-2 inden Værløse kom i gang. Asbjørn Nerlov satte to treere, og senere ramte Martin Poulsen og Philip Kold også en hver til Værløse-føring 20-15. Bears sluttede dog bedst af i første periode, og udeholdet scorede de sidste ni point, bl.a. fem af Nimrod Hilliard. Bears var foran med 24-20 efter ti minutter.

En treer af Nerlov åbnede anden periode, men Michel Diouf scorede fem point i træk til føring 29-23. I den sidste del af perioden var Evan Fisher og Martin Poulsen de bedste spillere – sammen med bjørnenes Jonathan Galloway. Bears var foran med beskedne 44-42 ved pausen.

Der blev fokuseret på forsvar og reboundspillet i bjørnenes omklædningsrum i halvlegspausen, og det hjalp. Bears fik ramt et par trepointscoringer i tredje periode, men det var især det bedre forsvarsspil, der blev noteret. Bortset fra Evan Fishers to treere i de to første minutter af tredje periode, blev Værløse holdt på syv point i perioden. Morten Sahlertz svarede igen på Fishers scoringer ved selv at ramme to treere og kort efter ramte Hilliard udefra – den sidste treer til Bears i kampen.

Kampens sidste fjerdedel startede David Efianayi med et dunk og et trepointspil – hvilket bragte Bears på 69-55. Værløse kæmpede dog stadig godt imod og holdets topscorer Evan Fisher var en stor mundfuld for udeholdet. Han fik rigtig fin hjælp af unge Alexander Agerskov. Værløse fik skåret Bearsføringen til at være på syv point (66-73), men en scoring af Thomas Lærke, to straffekast af Tylor Ongwae og yderligere to af Michel Diouf fik afgjort kampen.

Man skal være tilfredse med at vinde, når man blot rammer 15,2 % (5/33) af sine trepointforsøg. Værløse ramte flotte 39,3% (11/28). Sejren blev grundlagt på bedre scoringsprocent på 2-pointskud (24/53 til Bears – 16/49 til Værløse) at skyde – og score – flest straffekast (Værløse var 6/11, mens Bears var 22/28) og have færrest turnovers (9-15).

Jonathan Galloway var topscorer med 15 point (+15 rebounds), mens David Efianayi (+6 rebounds) og Nimrod Hilliard hver scorede 13. Morten Sahlertz scorede 12 point og Michel Diouf 11. Tylor Ongwae brillerede ved at tage 11 rebounds, heraf seks i angrebet.

Med sejren rykker Bakken Bears op på ligaens førsteplads med 13 sejre i 14 opgør. Nummer to er Randers Cimbria, der har 13 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC lørdag kan nå 13 sejre, når holdet hjemme spiller Wolfpack i deres 15. kampe i sæsonen.

Næste opgave for Bears er på mandag, når holdet møder Randers Cimbria i Basketligaen. Taberen af det opgør har mulighed for hurtig revanche fredag, når holdene igen mødes, denne gang i pokalturneringen. Begge kampene spilles i Arena Randers.

Det holdt hårdt, men Bakken Bears fik sejren i den anden DM-kvartfinalekamp, da de forsvarende mestre vandt 98-87 i Søndersøhallen over et velspillende Værløsehold. Bears fører dermed 2-0 og kan kvalificere sig til DM-semifinalerne allerede på søndag, når holdene mødes i den tredje kamp.

Bears spillede uden Tobin Carberry, Tylor Ongwae og Michel Diouf, der alle måtte sidde ude efter at være blevet skadede i onsdagens kamp i Würzburg. Starten af kampen var præget af en masse angreb og knap så meget forsvar fra begge hold. Værløse kom foran 14-7, men fint spil af Sylvester Berg var medvirkende til at Bears hurtigt fik skabt kontakt. En treer af Adama Darboe bragte Bears foran for første gang i kampen (20-18 efter seks minutter), og endnu en treer fra hans hånd var medvirkende til at Bears vandt første periode 30-24.

I starten af anden periode imponerede Bears med et 10-2 run afsluttet af et dunk af Morten Sahlertz, men ved stillingen 40-26 gik udeholdet helt i stå. Værløse fik reduceret til 45-48 som var stillingen ved halvlegspausen – og det uanset at holdets amerikaner Richard Granberry pga fejlproblemer kun spillede seks minutter i første halvleg.

I tredje periode var Værløse i front. Med fem point bragte en velspillende Asbjørn Nerlov hjemmeholdet foran, og først da Thomas Lærke scorede syv point i træk kom Bears igen foran. Treere af Darko Jukic og Ryan Martin sikrede Bears en føring på 71-67 inden sidste periode.

Førnævnte trepointscoring af Jukic blev indledningen på et 24-4 run, der afgjorde kampen. Bears nåede således foran 87-69 efter en rigtig fin defensiv indsats.

Ryan Evans var mest scorende Bearsspiller med 22 point (+8 rebounds), mens Sylvester Berg scorede 17 point. For hjemmeholdet scorede Asbjørn Nerlov 21 point, mens Richard Granberry scorede 20.

Kampen begyndte i højt tempo fra begge mandskaber, hvor begge hold fik point på tavlen indledningsvist. Angrebene løb sjældent skuduret ud, eftersom begge hold løb meget med bolden. Bakken Bears startede kampen som så mange gange før med et fuldbanepres, men Værløse løste det glimrende i opgørets begyndelse. Kampens efterfølgende minutter var dog en noget rodet affære, hvor begge mandskaber brændte mange chancer. De mange brændte chancer førte til utroligt mange rebounds, og det blev bedst illustreret ved syv rebounds til Bakken Bears’ Michel Diouf allerede efter syv minutter af kampen. Første periode var med to minutter tilbage fortsat hele lige med stillingen 10-10. Hjemmeholdet fra Værløse gjorde det utroligt godt, hvor især Richard Granberry voldte gæsterne store problemer. Bakken Bears brændte alt for mange muligheder i første periode, og det var hjemmeholdet fra Værløse gode til at udnytte. Sjællænderne gik uimponeret til kampen, og de kunne slutte første periode med en føring på 15-14. Bakken Bears kunne ikke være tilfredse med sine skudprocenter.

Bakken Bears åbnede anden periode meget bedre, og de fik hurtigt skabt en føring med en treer fra Morten Sahlertz og Hayden Dalton. I anden periodes åbning var det nu i stedet hjemmeholdet fra Værløse, der havde problemer med at få scoret. Bakken Bears formåede at spille et til tider træt Værløse-mandskab tynde. Aarhusianernes amerikanske Hayden Dalton åbnede perioden med 10 point på blot tre minutter. Hjemmeholdets Richard Granberry var fortsat sjællændernes bedst mand. Hans gode fysik var en udfordring for Bears, og amerikaneren fremtvang mange fejl på Bears-spillerne. Skudprocenterne fra Bears var til trods for føringen stadig en udfordring, hvor alt for mange oplagte scoringsmuligheder blev misbrugt. Bakken Bears kunne dog stadig gå til pause med en føring på 31-40. Det var måske forventet, at Bakken Bears ville dominere kampen, men det havde bestemt ikke været tilfældet i første halvleg.

Værløse åbnede tredje periode med to turnovers, der førte til to scoringer for Bakken Bears. Steffen Wichs mandskab havde skruet gevaldigt op for den defensive intensitet. Værløse virkede en smule nervøse, og Susie Heede-Andersen foretog en hurtig timeout for at få styr på tropperne. Efter timeouten kom der en lille smule mere styr på det for hjemmeholdet, hvor Bears ikke længere trak fra. Forspringet på plus ti forblev dog det samme i mange minutter. Bakken Bears havde indtil videre ikke haft en eneste offensiv rebound, hvilket var medvirkende til, at hjemmeholdet fra Værløse hang på i kampen. Hjemmeholdet var bedre med i tredje periode, men udeholdet kunne lukke tredje periode med en føring på 50-63.

Værløse åbnede fjerde og sidste periode med en blokering og en treer i den anden ende. Den perfekte start på fjerde periode, hvis Værløse skulle tilbage i kampen. Et forspring på ti point ville ikke være umuligt at hente. Værløse havde dog ikke held med at bevare momentum, og udeholdet fra Bakken Bears skruede en smule op for tempoet og øgede forspringet igen. Værløse nægtede dog at give op, og særligt Richard Granberry spillede med musklerne. Amerikaneren kom til flere scoringer og fremtvang igen flere fejl fra Bears-spillerne. Værløse kom rigtig godt med mod slutningen af kampen, og med et minut tilbage var Bears-forspringet reduceret til blot otte point. Kampen dog med en udesejr til Bakken Bears med cifrene 78-90. Aarhusianerne levede op til favoritværdigheden men spillede ikke nogen god kamp. Bjørnene virkede ikke fuldt ud fokuserede i kampen, og det virkede som om, at man allerede havde onsdagens hjemmekamp i FIFA Europe Cup mod Steaua Bucarest i tankerne. Bakken Bears skal i hvert fald vinde et gear eller to mere frem, hvis man skal have noget med fra den kamp.

Mest scorende spiller for Bakken Bears blev Ryan Evans med 17 point.

BEARS I POKALSEMIFINALERNE

Bakken Bears kvalificerede sig fredag aften til pokalsemifinalerne efter en god tredje periode i kvartfinalen mod Værløse. Bears vandt 94-69 efter 1. divisionsholdet faktisk førte 42-40 ved halvlegspausen. Bakken Bears kvalificerede sig med sejren til pokalturneringens semifinale for 18. gang i de seneste 20 sæsoner!

Bears vandt første periode 17-13, men i anden halvleg gav Værløses større aggressivitet bonus for hjemmeholdet. Især havde hjemmeholdet i første halvleg problemer med Tanner Giddings, der ramte en del mellemlange skud. Værløse scorede hele 29 point i anden periode.

Bears, der pga reglerne om brugen af udenlandske spillere i pokalkampe mod lavere rangerende hold var uden Doug Wiggins og Tony Bishop, satte til anden halvlegs start DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf på banen, og de to fik sat tonen for hvordan der skulle spilles forsvar efter pausen. Bears var langt mere aggressive og fik holdt Værløse på 27 point i anden halvleg. Selvom Værløse scorede de første fire point i tredje periode, vandt udeholdet 34-12 i den fjerdedel og pludselig var kampen afgjort. Michel Diouf gav en masse fylde i forsvaret og samtidig scorede han 10 point på de 10 minutter han spillede – nemlig hele tredje periode.

I fjerde periode var Bears fortsat i kontrol, men gashåndtaget blev sluppet en smule.

Mest scorende var Morten Sahlertz (18 point, 5 steals), mens Jaye Crockett supplerede fint (15 point, 8 rebounds). For Værløse var Giddings mest toneangivende (20 point, 7 rebounds), mens Lukas Speidel (16 point, 5 rebounds) også bidrog fint.

Udover Bears er Wolfpack i semifinalerne. De sidste to kvartfinaler står mellem EBAA og Hørsholm, mens Horsens IC møder Svendborg Rabbits.