Nyhedsarkiv | Bears møder lettisk hold i europæisk 1/8-finale

Bears møder lettisk hold i europæisk 1/8-finale

Oprettet d.

Bakken Bears har som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til 1/8-finalerne i FIBA Europe Cup, og torsdagens lodtrækning gav lettisk modstand. Bakken Bears’ modstander blev BK Ventspils, der kvalificerede sig til playoffs i FIBA Europe Cup efter at være blevet nummer fem i deres otte-holdspulje i Basketball Champions League.

Ventspils vandt sølvmedaljer i den lettiske liga i 2016/17-sæsonen efter nederlag i finalerne imod VEF Riga. I denne sæson har Ventspils vundet samtlige 16 kampe i LBL-ligaen. I Basketball Champions League vandt holdet seks ud af 14 kampe, og missede kvalifikationen til playoffs i den turnering, da holdet tirsdag tabte hjemme mod græske PAOK. Ventspil har dog opnået flere flotte resultater i denne sæson. Letterne er det eneste hold, der har besejret de forsvarende Basketball Champions League-mestre, Iberostar Tenerife, endda i begge indbyrdes opgør. Ventspils har også vundet begge opgør over de franske mestre, Elan Chalon-Saone.

Bakken Bears blev nummer to i det indledende gruppespil i turneringen, mens det danske mesterhold vandt gruppespil nummer to, der blev afsluttet onsdag med et nederlag i Ungarn. Samlet set har Bakken Bears vundet otte ud af 12 kampe. Ud af de 52 hold, der har deltaget i FIBA Europe Cup har blot tre hold en bedre rangering baseret på resultaterne i turneringen.

Ti hold fra FIBA Europe Cups andet gruppespil kvalificerede sig til 1/8-finalerne, og de mødes her af seks hold fra Basketball Champions League.

Der var helt fri lodtrækning mellem de 16 hold, mens hjemmebanefordelen blev afgjort efter seedning baseret på resultaterne i turneringen. Og her dannede Bakken Bears’ resultater i det andet gruppespil altså basis for en rigtig fin seedning, der medfører hjemmebanefordel i returopgøret.

1/8-finalerne spilles den 7. og 14. marts

7. marts (tidspunkt endnu ikke afgjort) BK Ventspils – Bakken Bears i Ventspils, Letland
14. marts (tidspunkt endnu ikke afgjort) Bakken Bears – BK Ventspils i Vejlby-Risskov Hallen

For vinderen af 1/8-finalen mellem BK Ventspils og Bakken Bears venter kvartfinalerne senere i marts. Her bliver modstanderen Le Portel (Frankrig) og Dinamo Sassari (Italien).

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by