2015-11-24

REFERAT
EN MANDFOLKEPRÆSTATION!!!

Som udgangspunkt er aftenens modstander et hold, vi sådan set ikke burde være i stand til at slå – og alligevel vandt vi knebent i udekampen for et par uger siden.
Og hvad kan vi så forvente i aftenens kamp – der vel ret beset for hjemmeholdet ikke har den helt store betydning – altså foruden egen respekt og værdighed (og her er der tale om stærke kræfter).
Lad det være sagt med det samme – der var på ALLE måder tale om en mandfolkepræstation fra et Bakken Bears-mandskab i front stort set fra start til slut (men flere gange meget lige – og spændende).
Som altid er det Darko Jukic, der starter stærkt og med sit effektive temposkift bringer Bears foran – godt efterfulgt af en smuk 3’er fra Carles Bivia ……. Og så var vi i gang.
Også Chris Christoffersen stempler ind i en periode, hvor Michel Diouf var her-der-og alle-vegne (endda i begge ender af banen).
Vi så også et hjemmehold, der mærkede en hurtighed og en aggressivitet i gæsternes forsvar, som vi ikke helt var forberedt på. Dette resulterede blandt andet i 4 turnovers og 8 point til Nymburk.
Perioden slutter med Bakken Bears foran med 18-15.
Igen er det Darko Jukic der starter anden periode med et lay up. Michel Diouf er fortsat dominerende for hjemmeholdet, hvor også Mikkel Plannthin og Morten Sahlertz viser sig med to af ”de lange”.
Nymburk er bestemt et solidt og homogent hold kendetegnet ved tempo, evnen og viljen til den ekstra aflevering og gode skytter.
Hjemmeholdet bliver ramt af en række angrebsfejl, der er med til, at gæsterne fra Tjekkiet følger trop – dog med Bakken Bears efter endnu 10 effektive minutter foran med 43-35.
Efter pausen fortsætter Bakken Bears med at holde fokus, være dybt koncentrerede og arbejde solidt for hinanden – med Darko Jukic, Carles Bivia og Michel Diouf som de dominerende. Bears er hele tiden lige 3-4 point foran gæsterne.
Hjemmeholdet har vanskeligt ved et par afleveringer, en skridt kendelse og endnu et par TO – men bringer sig stærkt foran 56-44, hvorefter Nymburk med 3 hurtige 3’ere igen kommer alt for tæt på (det var tydeligt, at Nymburk var endda MEGET farlige bag 3-points-linien). Michel Diouf og Darko Jukic slutter perioden af med hver en scoring og bringer værterne foran 61-55.
Vejlby Risskov Hallen med mange fremmødte var vidne til en helt ekstraordinær indsats på et meget højt niveau denne aften.
Flere bemærkede, hvordan coach Israel Martin havde valgt at starte sidste periode uden vore tre (denne aften) mest scorende spillere – deres referent blev lidt klam i håndfladen.
Men jeg skal hilse og sige, at specielt denne fjerde periode blev lige så præcis spændende og medrivende, som man overhovedet kan ønske.
Der blev fightet, kæmpet – fysikken var absolut til stede – det var imponerende.
I denne sidste periode var det fantastisk at se hjemmeholdets effektivitet fra straffelinien – Darko Jukic, Carles Bivia og ikke mindst Mikkel Plannthin var sikkerheden selv – ja bestemt også Chris Christoffersen fik sat 4 for 6 (ikke hverdagskost).
Kampen bølgede med skiftende scoringer de sidste afgørende minutter.
Vi skal lige have kampens absolutte detalje med – ved stillingen 68-65 afdribler Carles Bivia sin modspiller og ligger en lang høj aflevering direkte til Darko Jukic, der dunker bolden i kurven – verdensklasse.
Og med 3 minutter igen er stillingen helt lige – 72-72
Nymburks nr. 7 – Vojtech Hruban viste nu for alvor sit format bag 3-points-linjen og var på alle måder gæsternes farligste spiller i slutfasen.
Men hele tiden svarede hjemmeholdet igen, holdt fokus og var som allerede skrevet sikkerheden selv fra straffelinjen.
Carles Bivia bringer Bakken Bears foran med to sikre straffe med 7 sekunder igen. Og her var det så (endelig) stolpe-ud for Vojtech Hruban og Bakken Bears kunne med rette lade sig hylde af et stående, klappende og piftende hjemmepublikum.
En enestående bedrift.
For hjemmeholdet var de mest scorende Darko Jukic med 21 Michel Diouf med 12 og 13 rebound, Mikkel Plantin med 13 point og endelig Carles Bivia med 17 point. Holdet havde flotte 25 scoringer ud af 29 forsøg fra straffelinjen.
For gæsterne var det ubetinget Chasson Randle med 19 point og Vojtech Hruban med 18 point, der var de dominerende. Modsvarende havde gæsterne beskedne 14 straffekast og scorede på de 9
Bakken Bears spiller allerede igen på torsdag, hvor holdet ude møder SISU.
Næste hjemmekamp er mandag den 7. december kl. 18.15 mod Svendborg Rabbits.
Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE