2016-01-27

Referat

I en kogende Vejlby-Risskov Hal var det i sandhed lige ved og næsten da Bakken Bears spillede den femte kamp i FIBA Europe Cups Round of 32. Bears mødte Juventus Utena på hjemmebane, og tabte efter overtime.

Godt 1200 tilskuere fyldte næsten den gamle hal helt op, og godt krydret med ca. 250 litauiske gæster blev der fyret op under stemningen fra start. Mens Bakken Bears ikke havde noget at spille for, blev litauerne mødt med kravet om sejr, hvis holdet fortsat selv skulle kunne afgøre sin skæbne i forhold til kvalifikation til næste runde.

Første periode var utrolig tæt. Største forskel på de to hold var tre point (7-4, 9-6 og senere 15-12 til Bears). Litauerne sluttede bedst af og kort før tid scorede Chavaugn Lewis til udeholdsføring på 20-19. For Bears var Shawn Glover varm med syv point i den indledende fase af kampen.

Juventus scorede de første fire point i anden periode og nåede således foran 24-19 inden Chris Christoffersen reducerede til 21-24. Herefter satte Carles Bivia tryk på og med to treere gav han føringen tilbage til Bears. Holdene fulgtes ad til 31-31 inden et frustreret udehold mistede fokus og Bears scorede på straffekast som følge af alle typer fejl – almindelige, tekniske og usportslige – til føring 37-31. Alijevas reducerede rutineret til 33-37 ved periodens udløb.

Bears kunne – trods føringen – ærgre sig over for mange missede straffekast og nogle åbne treere, der røg ved siden af kurven – men omvendt være tilfredse med intensiteten.

I tredje periode åbnede Darko Jukic scoringen inden seks litauiske point gav udligning. Perioden forløb helt lige indtil Butterfield og Urbutis sluttede med fire point og føring til Juventus på 60-57.

Da en velspillende Zelionis bragte sit hold foran 67-60 med knap syv minutter igen begyndte det at se svært ud for Bears. Bears havde svært ved at score og med 1 minut og 15 sekunder igen var holdet bagud med 66-72. Shawn Glover fulgte en fin indsats op med at sætte sin første treer og efter en straffekastscoring af Darko Jukic og et fastbreakdunk 15 sekunder inden slutsignalet bragte balance i stillingen og stemningen i top. Litauerne havde to chancer til at score, men Bears fik rebounden og Morten Sahlertz’ skud fra egen halvdel var ikke langt fra at ryge i.

I overtiden var Juventus stærkest. Holdet scorede hele 21 point, heraf scorede Spencer Butterfield 12! Bears kunne ikke få stops, og når litauerne ikke scorede tog de angrebsrebounden og kunne forsøge igen.

Med sejren til Juventus og Mons’ sejr over Khimik, er der nu spænding inden sidste runde, hvor Juventus tager imod Khimik og Bears får besøg af Mons. Udover Bears kan alle tre hold slutte i top to og dermed gå videre, så der er lagt op til to virkelig spændende kampe.

Mest scorende for Bears var Darko Jukic med 18 point, mens Shawn Glover scorede 17 og Michel Diouf 15 (som han supplerede med ni rebounds). For udeholdet scorede Spencer Butterfield 23 point og han tog otte rebounds.

Næste kamp for Bears er søndagens udekamp i Basketligaen i Næstved.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE