2016-01-31

Referat

Det var en topkamp med to 19-2 runs, da Bears og Næstved mødtes i Arena Næstved. Bears vandt 83-70 og kom dermed op på ligaens andenplads.

Bears startede med at komme foran 8-2 inden Næstved tog kampens første time out. Næstved kom angrebsmæssigt i gang og kom på 10-7 inden Carles Bivia og Thomas Lærke hver ramte en treer. Ved stillingen 16-7 gik Bears imidlertid i stå. Næstved scorede 12 point i træk og selvom Nicolai Iversen fik reduceret, fortsætte Næstveds run. Stillingen efter første periode var 21-18.

Næstved fortsatte med at dominere og scorede de fem første periode i anden periode til føring 26-18 – dermed et samlet run på 19-2. Næstveds føring nåede op på 10 point – 35-25 inden Bears fik gang i scoringerne. Tre treere på to minutter, men Næstved svarede igen med to stk. Næstved førte fortsat ved pausen – 42-40.

Tredje periode startede med momentum hos hjemmeholdet, der scorede de første seks point. Næstved nåede igen foran med ti – 58-48 – men så startede Bears deres 19-2 run. Darko Jukic, der ikke havde scoret på dette tidspunkt, scorede otte point i det run, og Bears var foran 62-60 og fortsatte med de første fem point i fjerde periode.

I kampens sidste quarter havde Næstved ikke energien til at komme tilbage. Godt hjulpet af to tekniske fejl til Alexander Bak – og dermed diskvalifikation fra kampen – gik den sjællandske skude ned selvom Troy Franklin havde held til at komme på straffekastlinjen. Bears vandt 83-70.

Med sejren rykkede Bears forbi Sydsjællænderne på ligaens andenplads. Bears har 13 sejre i 16 kampe, mens Næstved har brugt fire opgør mere til at få deres 13 sejre. Horsens IC på førstepladsen har 18 sejre i 19 kampe.

Mikkel Plannthin blev mest scorende Bearsspiller med 20 point, mens Carles Bivia scorede 15, som han supplerede med 5 rebounds og 3 assists.

For Næstved scorede Troy Franklin 18 point, mens Caleb Walker scorede 15.

Næstved fulgte deres fem tekniske fejl fra sidste kamp op med yderligere tre på trods af fejlfordeling der hedder 20-13 til Bears og straffekastfordeling på 23-10 til sjællænderne. Bears vandt reboundkampen 44-31 efter der stod næsten lige ved pausen.

Det er værd at notere at Bears scorede på alle ti straffekastforsøg – ingen omkring klubbens husker sidst Bears var 100% på straffekast.

Næste opgave for Bears er den sidste kamp i FIBA Europe Cup mod belgiske Mons-Hainaut. Den kamp spilles onsdag. Efter den har Bears kun Basketligaen at fokusere på – næste kamp her er mandag den 8. februar mod Randers Cimbria.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE