2016-03-04

Referat

I Bakken Bears’ tredjesidste kamp i Basketligaens grundspil, blev det til en sikker sejr over Stevnsgade. Bears vandt 94-53 og høstede dermed sejr nummer 21 i 26 kampe.

Allerede inden de sidste kampe er det klart, at Bears slutter på andenpladsen og Stevnsgade på syvendepladsen, og dermed skal de to hold mødes i DM-kvartfinalerne. Fredagens opgør var det femte mellem de to hold – fire i DM-grundspillet og en i pokalturneringen, og alle fem har Bears vundet.

Det var gennem hele kampen klasseforskel i Friday Night Basketball i Nørrebrohallen. Bears vandt de fire perioder med en margin på 11, 10, 13 og 7 point og alle 12 spillere kom på banen og bidrog til sejren.

Bears var inden kampen opmærksomme på Stevnsgade fine insidespillere i form af Alonzo Brooks, Adrian Moss og Bruno Cingala-Mata.

Bjørnene havde fokus på at få leveret en god forsvarsindsats, og det lykkedes fra starten. I første periode scorede Stevnsgade kun to point fra gulvet – resten kom fra straffekastlinjen. Bears dækkede godt op en-mod-en og hjælpeforsvaret fungerede også fint. Bears førte 22-11 efter første periode.

Bears nåede foran med hele 26 point (42-16, 17 minutter), og selvom det lykkedes Stevnsgade at få reduceret inden pausesignalet, hvor Bears 46-25.

Bortset fra to straffekastscoringer af Adrian Moss tilhørte starten af tredje periode også Bears, der nåede foran 54-27. Herfra fulgte en periode med ligevægt i scoringerne inden Keane Thomann, Sebastian Åris og Mikkel Plannthin gav et lille ryk til Bears, der førte 71-37 inden de sidste ti minutter.

Keane Thomann fortsatte de fine takter og Bears fortsatte med at dominere. Fjerde periode blev en ekspeditionssag i højt tempo og Bears vandt samlet 94-53.

Mest scorende for Bears var Shawn Glover, der supplerede sine 19 point med otte rebounds. Darko Jukic havde også ganske fine numre med 14 point på ni skud, otte rebounds og syv assists, mens Keane Thomann scorede 12 point på godt 12 minutters spilletid. Sebastian Åris scorede 11 point, som han supplerede med 6 rebounds og 4 assists. Michel Diouf scorede 10 point og tog syv rebounds.

For Stevnsgade scorede Alonzo Brooks 14 point og tog otte rebounds, mens Mikael Vincents scorede 10 point.

Bears spiller næste gang tirsdag i Forum Horsens. Her venter topholdet Horsens IC. Den sidste grundspilskamp er torsdag i Svendborg Idrætscenter.

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
Onsdag skriver Bakken Bears og Svendborg Rabbits dansk basketballhistorie
05 dec 2023

Onsdag skriver Bakken Bears og Svendborg Rabbits dansk basketballhistorie

Onsdag 6. december bliver der skrevet dansk basketballhistorie. Bakken Bears kunne i sidste uge...
Storsejr over Svendborg sender Bakken Bears til Final Four
03 dec 2023

Storsejr over Svendborg sender Bakken Bears til Final Four

Bakken Bears startede lørdagens pokalkvartfinale mod Svendborg Rabbits med et brag – og så...
Pokalbrag af europæisk kaliber: Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits
02 dec 2023

Pokalbrag af europæisk kaliber: Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits

Søndag 3. december er der pokalkamp i Sparekassen Danmark Basketball Center, når Bakken Bears...
NEWS ARCHIVE