2016-10-28

Der var debut til en ester og comeback til tre tidligere af klubbens stjerner, da Bakken Bears fredag aften spillede sig videre til kvartfinalerne i pokalturneringen. Bjørnene vandt 126-85 på udebane over BK Amager.

I pokalturneringen må ligahold kun bruge en amerikansk spiller, når modstanderen er lavere rangerende. Derudover må klubber med spillere på dobbeltlicens kun lade spillerne spille på et af holde i turneringen. Disse regler gjorde, at mulighederne for holdudtagelse til Bearstruppen blev reduceret fra 16 til 10 mand. Med en kamp i benene bare 48 timer tidligere – i Grækenland endda – gav også fridag til nogle spillere, og så var Bearstruppen nede på seks spillere, der var klar til at tage til Amager. Dette inkluderede den estiske debutant Kristjan Kitsing.

Hvad gør man så? Man slår op i Bears’ Hall of Fame og kombinerer med at kigge på klubbens 2. hold i 2. division for at se hvem der rent faktisk har licens. På den baggrund blev tre spillere yderligere gravet frem: Jens Jensen, Martin Thuesen og Jakob Mønsted. I alt 1002 Bears-kampe, 7.248 point (i øvrigt 6 % af alle Bears-point gennem tiden) og over 100 landskampe.

De rutinerede spillere fik sat deres aftryk på kampen, som Bears vandt sikkert, og hvor alle mand scorede. Bears vandt alle fire perioder og afgjorde reelt kampen i starten af anden periode, hvor føringen sneg sig op på 56-28. Efter hver af de fire perioder stod der: 35-20, 67-38, 98-63 og slutteligt 126-85.

Keane Thomann spillede en ganske solid kamp med 29 point, mens Sylvester Berg scorede 23. Adama Darboe og Jakob Mønsted scorede hver 17 point – det skal noteres, at Mønsted spiller sin første Bears-kamp siden 2002! De øvrige point blev scoret af Thomas Lærke 10, Kristjan Kitsing 6, Martin Thuesen 2 og Jens Jensen 2.

Bears er med sejren videre til kvartfinalerne i turneringen – næste runde spille inden 25. november, hvilket dog bliver en udfordring for Bears, der lige nu har programsat ni kampe i november måned. Lodtrækningen til kvartfinalerne foretages den 4. november. Indtil videre er Bears eneste hold – udover Hørsholm 79ers – der er videre til kvartfinalerne.

Bakken Bears’ farmerhold, EBAA, spiller deres 1/8-finale på tirsdag kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen (hal 3). Modstanderen er ligaholdet fra Team Fog Næstved.

For Bakken Bears er næste opgave af en – trods alt – noget anden kaliber. Det gælder nemlig Basketball Champions League imod AS Monaco, der har vundet alle fem kampe i den franske liga og begge deres kampe i Basketball Champions League! Kampen spilles tirsdag kl. 18.30 i Ceres Arena.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE