2017-03-13

HØJDEPUNKTER I TÆT KAMP

Der var højdepunkter i hobetal, da Bakken Bears fik en hårdt tilkæmpet sejr over pokalmestrene fra Næstved: Et fremragende comeback til Michel Diouf, 27 point, heraf 12 i fjerde periode af DeVaughn Akoon-Purcell og 33 point af udeholdets Patrick Onwenu.

Bears kom – efter storsejre over både Stevnsgade og Svendborg indenfor de seneste seks dage – blæsende ud af starthullerne og nåede hurtigt stort foran. Nicolai Iversen, Thomas Lærke og DeVaughn Akoon-Purcell ramte en treer hver til føring 15-5 og bjørnene fortsatte med at ramme fra distancen. Herefter ramte Mike Gesell og Eric Palm en treer, så Bears nåede foran 25-12 efter første periode.

Chris Christoffersen åbnede anden periode med en scoring til føring 27-12, men så fik Næstved bedre fat i spillet. Ni point i træk og reducering til 27-21. Resten af perioden svingede bjørneføringen mellem seks og 12 point inden Deon Mitchell ramte en treer til stillingen 46-37. Næstveds Philip åbnede halvlegspausen med at få en teknisk fejl for brok, og dermed startede Bears tredje periode med et straffekast og bolden i siden.

Bortset fra det point fra straffekastet, var det Næstved, der startede bedst. Sjællænderne gik på et 15-2 og nåede foran 52-49 efter fantastisk spil af Phillip Nolan og Patrick Onwenu. Fra 27-12 til 49-52 – et 40-22 run af udeholdet.

Det blev til gengæld startskuddet for Bears, der gik på et 13-2 run. Næstved sluttede bedst af og Bears-føringen var reduceret til 64-60 efter tre perioder.

Fjerde periode tilhørte Patrick Onwenu, der åbnede Næstveds målkonto med to treere efter et Eric Palm layup. Næstved fik dermed udlignet til 66-66. Akoon-Purcell scorede fem point, men kampen var på ingen måde afgjort. Devin Daly reducerede til 72-73, men ni point i træk af Bears mod et Næstvedhold, der var hæmmet af en skade til Onwenu, fik skabt det fornødne hul. Næstved fik ikke afsluttet og selvom Onwenu kom ind igen og satte endnu en treer, var løbet kørt for udeholdet. Bears vandt 89-82 efter 12 point i sidste periode af DeVaughn Akoon-Purcell.

Mest scorende for Bears var ligatopscorer Akoon-Purcell (27 p, 12 rebs), mens Michel Diouf (13 p, 6 rebs) fulgte efter. Bears vandt med hele 28 point i de knap 18 minutter Diouf spillede. Mike Gesell scorede 13 point og havde 9 rebounds.

For Næstved var Onwenu exceptionel med sine 33 point på bare 16 skud (6/7 på 3ere og 7/9 på 2ere).

Med sejren rykkede Bears på førstepladsen i Basketligaen med 23 sejre og 4 nederlag, mens Horsens har 22 sejre og 5 nederlag. Bears skal imidlertid vinde på torsdag, når holdet gæster Hørsholm for at undgå at HIC går forbi.

For Næstved er situationen, at vinder holdet i sidste runde over Randers (hjemmebane), rykker holdet forbi Svendborg, der højst overraskende tabte til Stevnsgade, så Næstved får hjemmebane i kvartfinalerne.

 

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE