2018-05-07

SEJR, 4-0, 16. DM-titel

Med den fjerde sejr på stribe i DM-finaleserien mod Horsens IC, vandt Bakken Bears klubbens 16. danske mesterskaber og det andet i træk. Bakken Bears vandt finalekamp fire med 83-76 efter at have været bagud med ni point i slutningen af tredje periode.

DM-finaleserien blev indledt med at udeholdets Kevin Larsen blev kåret som årets spiller i Basketligaen, men spillemæssigt var HIC-spillerens hold i starten et skridt bag hjemmeholdet. Bears kom foran 9-3 og 13-6 inden HIC – anført af en virkelig velspillende Lawrence Alexander kom på 13-13. Det lykkedes aldrig HIC at komme foran i første periode, og Bears havde næsten slået et hul inden Frederik Rungby scorede samtidig med slutsignalet. Føring til Bears på 26-21 efter ti minutters spil. Tony Bishop havde spillet imponerende for Bakken Bears (ni point i første periode).

I anden periode fik HIC udlignet ved 30-30 og kvaliteten af forsvarsspillet var virkelig nedadgående. Perioden var tæt og HIC fik igen udlignet til 41-41 i første halvlegs sidste minut, men Bears sluttede af med et dunk signeret Jaye Crockett. 43-41 efter 20 minutter.

I tredje periode indledte DeVaughn Akoon-Purcell med en scoring, inden HIC gik på et 16-2 run. Kevin Larsen og Lawrence Alexander var virkelig imponerende, og HIC-holdet fik frustreret Bears til at smide bolden væk. HIC nåede holdets største føring ved 57-47 og 59-49. Bears fik pyntet en smule på resultatet inden udgangen af tredje periode, men ved 59-66 og blot ti minutter igen lignede det ikke guldfest. Især fordi hjemmeholdets spil så forkrampet ud.

Doug Wiggins åbnede sidste periode med en trepointscoring, og da Darko Jukic og senere Michel Diouf scorede og Bears dermed fik udlignet til 66-66, fik stemningen i den fyldte Vejlby-Risskov Hallen virkelig et løft. Tony Bishop fik bragt hjemmeholdet foran – og Bears-runnet på 11-0.

Alexander scorede to straffekast for HIC inden Jukic og Akoon-Purcell scorede fem point. Igen skulle HIC på straffelinjen, hvor Kevin Larsen scorede et point før holdet kunne score. Jaye Crockett scorede en treer til 76-69. Horsens IC skulle knap syv minutter ind i perioden inden holdet blev noteret for et field goal og da var det for sent. Darko Jukic scorede et lay up, Michel Diouf to straffekast og den selvsamme senegaleser noterede sig for et par gode aktioner i forsvaret. Selvom Lawrence Alexander med sit 34. point reducerede til 82-76 var Bears for stærke i slutfasen.

Mest scorende i den fjerde finalekamp var Lawrence Alexander, der blev noteret for 34 point, mens Kevin Larsen scorede 11 point som han supplerede med 9 rebounds. For Bakken Bears scorede finalernes bedste spiller, Jaye Crockett, 20 point og han tog ydermere 5 rebounds. Darko Jukic og Michel Diouf scorede hver 14 point – og de supplerede med hhv 7 og 14 rebounds!

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE