2018-09-29

Bakken Bears indledte returkampen i Vejlby-Risskov Hallen med flot forsvar, og man fik spillet sig til fine muligheder i offensiven. Afslutningerne var dog ikke helt skarpe nok, og der var derfor udeholdet fra Spirou Charleroi, der kom først foran i kampen med to point fra et dunk. Bears svarede dog fint igen med en fremtvungen turnover til Spirou, og Ryan Evans blev fejlet under kurven i en kontra og fik to straffekast til hjemmeholdets første point i kampen.
Bakken Bears fik dog problemer i offensiven i de efterfølgende minutter, hvor omgangen med bolden var for langsom. Belgierne kom dog fint i gang rent offensivt, og de kom også foran med 1 – 11 efter 6 minutter af første periode. Danskerne havde virkelig problemer i kampen på dette tidspunkt. Head coach Steffen Wich tog som resultat en klog timeout. Holdet fik snakket om tingene, og særligt Darko Jukic virkede ikke tilfreds med tendensen i kampen, og han trådte virkelig i karakter. Jukic var hovedarkitekten med seks point i træk til hjemmeholdet. Bears var kommet bedre med i kampen, men forspringet til Spirou var mere eller mindre det samme, da belgierne fortsat kom til point. Morten Sahlertz fik dog hallen til at eksplodere med en flot treer, som han oven i købet blev fejlet på. Han formåede dog ikke at score på straffekastet, der kunne have gjort det til et firepointsspil. Første periode bar præg af, at belgierne kom alt for nemt til point, hvor Bakken Bears skulle arbejde mere for sine egne point. Perioden sluttede 14 – 29.

Udeholdet fra Spirou åbnede anden periode med en lang treer. De virkede virkelig til at have tur i den til dagens kamp, hvor de ramte det hele. Michael Diouf svarede hurtigt igen med to point, men det overordnede billede var, at aarhusianerne havde store problemer med at dæmme op for udeholdets flotte angrebsspil. Belgierne kom let til point, og danskerne kunne ikke ramme sine skud. Denne svære periode i kampen gav udeholdets største føring i kampen på hele 20 point til stillingen 17 – 37. Spirou viste virkelig prøver på sine offensive kvaliteter, hvor de hele tiden fandt den åbne mand til fri afslutninger. Hvis ikke de scorede på sine skud, så blev de fejlet og kom på straffekastlinjen.
Bears kom efterfølgende en lille smule bedre med i kampen rent defensivt, hvor man formåede at få nogle stops. I den anden ende satte Thomas Lærke en flot treer, hvilket bragte tændingen tilbage på banen såvel som på tilskuerpladserne. Offensiven begyndte stille og roligt at rulle efterfølgende, og kampen begyndte at blive enormt fysisk præget. Hårde fejl blev begået, og en usportslig fejl bliver begået af Spirou, der giver Bears to straffekast og boldbesiddelse. Dette kunne meget vel vise sig at være et momentumskift i kampen. Vejlby-Risskov Hallen var fuldstændig elektrisk, og publikum bakkede enormt op om holdet. Der var på dette tidspunkt mange spændinger mellem de to hold på banen, og begge hold virkede til at ville give alt for at gå videre til næste runde. Bakken Bears var bestemt ikke klar til at lægge sig ned trods det store forspring til Spirou på 17 point. Der var en tydelig tro på, at tingene stadig kunne lade sig gøre. I de døende sekunder af anden periode opsnappede Hayden Dalton bolden og driblede op ad banen, og han sendte en perfekt treer afsted i kurven. Desværre havde amerikaneren ikke sluppet bolden i tide, og der var derfor ingen buzzerbeater til hjemmeholdet i denne omgang. Paustillingen lød derfor på 30 – 47.

Bakken Bears kom flot ud til tredje periode med en flot blokering af Ryan Evans i forsvaret. Pausen virkede til at være kommet forsvaret til gode, der stod rigtig solidt i begyndelsen. Darko Jukic åbnede med en treer, og den elektrisk stemning fortsatte i hallen. Holdet virkede enormt opsatte på at komme tilbage, og det begyndte også at de lovende ud, da Tobin Carberry sendte en succesfuld treer af sted og blev fejlet samtidig. Han scorede efterfølgende på straffekastet og gjorde det til et firepointsspil. Alt klikkede for Bears på dette tidspunkt, og angrebet var brandvarmt. Darko Jukic sendte en flot treer afsted til stillingen 42 – 49. Hallen eksploderende. Bears var tæt på at fuldende et formidabelt comeback. Spirou kæmpede virkelig med at få offensiven til at fungere, og Bears reducerede yderligere til stillingen 47 – 51. Hjemmeholdet havde gang i en sand pointfest, og Tylor Ongwae ville også lege med. Kenyaneren sendte en succesfuld treer afsted, og Spirous forspring på 20 point var reduceret til et enkelt point, hvilket betød, at Bears var foran i det samlede regnskab efter en topointssejren på udebane. Belgierne virkede helt klart rystede, og Vejlby-Risskov Hallen var på kogepunktet. Det var en fremragende tredje periode af Bakken Bears, der vandt perioden med 27 – 12. Bjørnene var ikke klar til at gå i vinterhi. De havde spist sig ind på belgierne, som var det belgiske vafler. Tredje periode endte 57 – 59, så det var fuldstændig lige mellem de to hold. Der ventede derfor nogle neglebidende sidste ti minutter i fjerde og sidste periode.

Fjerde periode åbnede meget kaotisk, men begge hold ofrede alt i duellerne om bolden. Michel Diouf leverede en flot blokering, og Adama Darboe satte en flot treer i den anden ende. 60 – 59 til Bears. Spirou arbejdede sig gradvist tilbage i rytmen i fjerde periode, og kampen var helt lige. Det var marginaler, der skulle afgøre kampens udfald. Belgierne begyndte at få bedre fat rent defensivt, og Bears fik derfor kun sendt pressede afslutninger afsted. Momentum svingede afslutningsvist til udeholdets fordel efter en flot blokering i forsvaret og en scoring i den anden ende. Det så på nuværende tidspunkt svært ud for Bears med stillingen 64 – 72. Thomas Lærke satte dog igen lidt liv i kampen med to point på tavlen med en flot aktion, og Hayden Dalton satte en flot treer med blot et minut tilbage af kampen til stillingen 69 – 72. Samtlige tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen rejste sig op i håbet om at hjælpe holdet med at fuldende comebacket og skabe sensationen ved at slå det belgiske klassemandskab. Med få sekunder tilbage af kampen havde Bakken Bears brug for et stop, så de kunne forsøge at afgøre kampen til egen fordel. Men med en flot angrebsaktion af Spirou til sidst i kampen måtte Bakken Bears inkassere to point og se nederlaget i øjnene. Det blev dermed et nederlag på 69 – 74 trods en fremragende indsats og formidabelt comeback mod et belgisk klassemandskab.

Storsejr over Svendborg sender Bakken Bears til Final Four
03 dec 2023

Storsejr over Svendborg sender Bakken Bears til Final Four

Bakken Bears startede lørdagens pokalkvartfinale mod Svendborg Rabbits med et brag – og så...
Pokalbrag af europæisk kaliber: Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits
02 dec 2023

Pokalbrag af europæisk kaliber: Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits

Søndag 3. december er der pokalkamp i Sparekassen Danmark Basketball Center, når Bakken Bears...
29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
NEWS ARCHIVE