2018-10-14

Kampen begyndte i højt tempo fra begge mandskaber, hvor begge hold fik point på tavlen indledningsvist. Angrebene løb sjældent skuduret ud, eftersom begge hold løb meget med bolden. Bakken Bears startede kampen som så mange gange før med et fuldbanepres, men Værløse løste det glimrende i opgørets begyndelse. Kampens efterfølgende minutter var dog en noget rodet affære, hvor begge mandskaber brændte mange chancer. De mange brændte chancer førte til utroligt mange rebounds, og det blev bedst illustreret ved syv rebounds til Bakken Bears’ Michel Diouf allerede efter syv minutter af kampen. Første periode var med to minutter tilbage fortsat hele lige med stillingen 10-10. Hjemmeholdet fra Værløse gjorde det utroligt godt, hvor især Richard Granberry voldte gæsterne store problemer. Bakken Bears brændte alt for mange muligheder i første periode, og det var hjemmeholdet fra Værløse gode til at udnytte. Sjællænderne gik uimponeret til kampen, og de kunne slutte første periode med en føring på 15-14. Bakken Bears kunne ikke være tilfredse med sine skudprocenter.

Bakken Bears åbnede anden periode meget bedre, og de fik hurtigt skabt en føring med en treer fra Morten Sahlertz og Hayden Dalton. I anden periodes åbning var det nu i stedet hjemmeholdet fra Værløse, der havde problemer med at få scoret. Bakken Bears formåede at spille et til tider træt Værløse-mandskab tynde. Aarhusianernes amerikanske Hayden Dalton åbnede perioden med 10 point på blot tre minutter. Hjemmeholdets Richard Granberry var fortsat sjællændernes bedst mand. Hans gode fysik var en udfordring for Bears, og amerikaneren fremtvang mange fejl på Bears-spillerne. Skudprocenterne fra Bears var til trods for føringen stadig en udfordring, hvor alt for mange oplagte scoringsmuligheder blev misbrugt. Bakken Bears kunne dog stadig gå til pause med en føring på 31-40. Det var måske forventet, at Bakken Bears ville dominere kampen, men det havde bestemt ikke været tilfældet i første halvleg.

Værløse åbnede tredje periode med to turnovers, der førte til to scoringer for Bakken Bears. Steffen Wichs mandskab havde skruet gevaldigt op for den defensive intensitet. Værløse virkede en smule nervøse, og Susie Heede-Andersen foretog en hurtig timeout for at få styr på tropperne. Efter timeouten kom der en lille smule mere styr på det for hjemmeholdet, hvor Bears ikke længere trak fra. Forspringet på plus ti forblev dog det samme i mange minutter. Bakken Bears havde indtil videre ikke haft en eneste offensiv rebound, hvilket var medvirkende til, at hjemmeholdet fra Værløse hang på i kampen. Hjemmeholdet var bedre med i tredje periode, men udeholdet kunne lukke tredje periode med en føring på 50-63.

Værløse åbnede fjerde og sidste periode med en blokering og en treer i den anden ende. Den perfekte start på fjerde periode, hvis Værløse skulle tilbage i kampen. Et forspring på ti point ville ikke være umuligt at hente. Værløse havde dog ikke held med at bevare momentum, og udeholdet fra Bakken Bears skruede en smule op for tempoet og øgede forspringet igen. Værløse nægtede dog at give op, og særligt Richard Granberry spillede med musklerne. Amerikaneren kom til flere scoringer og fremtvang igen flere fejl fra Bears-spillerne. Værløse kom rigtig godt med mod slutningen af kampen, og med et minut tilbage var Bears-forspringet reduceret til blot otte point. Kampen dog med en udesejr til Bakken Bears med cifrene 78-90. Aarhusianerne levede op til favoritværdigheden men spillede ikke nogen god kamp. Bjørnene virkede ikke fuldt ud fokuserede i kampen, og det virkede som om, at man allerede havde onsdagens hjemmekamp i FIFA Europe Cup mod Steaua Bucarest i tankerne. Bakken Bears skal i hvert fald vinde et gear eller to mere frem, hvis man skal have noget med fra den kamp.

Mest scorende spiller for Bakken Bears blev Ryan Evans med 17 point.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE