2018-11-07

Bakken Bears kom flyvende fra start i dagens kamp mod Steaua Bucuresti. De danske mestre førte med 7-0 efter det første halvandet minut af første periode. Der skulle gå hele to minutter, før hjemmeholdet fra Rumænien kom på tavlen. Hjemmeholdet kom efterfølgende en smule bedre med i form af et par trepointsscoringer, men det var forsat Bakken Bears, der var bedst i kampens indledende fase. Et fremragende dunk af Ongwae bragte aarhusianerne op med 20-8 med tre minutter tilbage af første periode. Bakken Bears skiftede hele holdet mod slutningen af første periode, men det virkede bestemt ikke til at gøre spillet mindre attraktivt. Særligt Thomas Lærke og Hayden Dalton kom ind fra bænken og satte nogle hurtige point på tavlen. De danske mestre vandt første periode med 28-13.

Anden periode begyndte med samme fortegn. Bakken Bears var klart det bedste hold på banen, hvor rumænerne havde mere end vanskeligt ved at følge med tempoet. Bakken Bears førte med 18 til stillingen 15-33 efter to minutter af anden periode. De danske mestre kom i de efterfølgende minutter i frem til så meget i angrebsspillet. Effektiviteten gik en smule i stå for danskerne, hvilket bragte Bucuresti en smule bedre med i kampen. Tendensen varede dog ikke ret længe, og aarhusianerne fik igen skruet op for tempoet og udbyggede føringen inden pausen. Første halvleg sluttede med stillingen 53-34 i Bakken Bears’ favør.

Man kunne godt have frygtet, at den store føring fra første halvleg kunne blive en sovepude for danskerne ud til anden halvleg. Bakken Bears åbnede dog med samme tempo og intensitet som tidligere i kampen. Holdet har i denne sæson gjort en dyd ud af at spille i højt tempo gennem samtlige minutter i kampene, og det virkede bestemt også til at være planen mod Steaua Bucuresti. De danske mestre førte med 61-36 efter tre minutter spillet af tredje periode. En halvsløj periode sluttede med en Bakken Bears-føring på 69-52.

Ved indgangen til fjerde og sidste periode sad man reelt med fornemmelsen af, at tingene var afgjort. Det kunne til dels også ses på banen, hvor danskerne kun formåede at sætte fem point på tavlen efter fem minutter spillet af perioden. Det rumænske hjemmehold var fortsat ikke særligt farlige i den anden ende, og føringen kom derfor aldrig i fare. Det lignede dog samtidig holdets første kamp i Europa med en score på under 100 point. Holdet virkede dog til at have et ønske om at nå over de berømte 100 point, og de skruede op for tempoet mod slutningen. Det var dog ikke helt nok, men Bakken Bears vinder alligevel ganske overbevisende med 98-69 over Steaua Bucuresti.

Holdets mest scorende spiller blev Tobin Carberry med 19 point, 7 rebounds og 6 assists.

Bakken Bears søger oprejsning mod Værløse Blue Hawks
07 dec 2022

Bakken Bears søger oprejsning mod Værløse Blue Hawks

Fredag 18:30 kastes bolden op til kamp i Sparekassen Danmark Basketball Center, når Bakken...
Samarbejdet med Kylor Kelley ophører
05 dec 2022

Samarbejdet med Kylor Kelley ophører

Centerspiller Kylor Kelley har afsluttet sit samarbejde med Bakken Bears. Den 213 centimeter høje...
Der er trukket lod i pokalturneringen
04 dec 2022

Der er trukket lod i pokalturneringen

Der er trukket lod i pokalen og vejen til finalen går gennem Værløse, Horsens...
Vikarierende træner løser opgaven til UG mod Amager
03 dec 2022

Vikarierende træner løser opgaven til UG mod Amager

Efter de første ti minutter var der ingen tvivl om at Bakken Bears ville...
NEWS ARCHIVE