2018-11-16

Bakken Bears ankom for sent til dagens kamp, men de kunne man bestemt ikke se fra kampens åbning. De danske mestre lagde godt ud med solidt forsvarsspil og glimrende offensivt spil. Alle de startende spillere stemplede ind med scoringer forholdsvist hurtigt, og bjørnene førte med 13-2 efter tre minutter spillet af første periode. Stevnsgade kom lidt bedre med i de efterfølgende minutter med et par scoringer, men der var forsat langt op. Bakken Bears lavede på dette tidspunkt flere turnovers, og dette blev hjemmeholdet nødt til at lukrere på, hvis de skulle have noget med fra kampen. Stevnsgades Stefan Jevric var efter otte minutter spillet af første periode den eneste fra hjemmeholdet, som var kommet på tavlen med ni point. Sjællænderne havde dog brug for, at flere spillere kom på tavlen, da man ikke kunne sætte sin lid til én mand. Bakken Bears havde hele ni mand med point på tavlen i første periode, og det resulterede også i, at man trak en smule fra Stevnsgade igen. Første periode sluttede med en føring til de danske mestre på 28-12.

Anden periode åbnede uden det helt flotte spil. En uskøn kamp med mange fejl fra begge hold. Især Bakken Bears virkede ukoncentrerede i periodens åbning, og det udnyttede hjemmeholdet fra Stevnsgade til at bringe sig tilbage i kampen med stillingen 26-34. Bjørnene skruede dog efterfølgende som så mange gange før tempoet op, når modstanderne kom tæt på. Dette så vi blandt andet med en step-back treer fra Hayden Dalton. En rigtig flot aktion fra amerikaneren. Det virkede til at bringe mere flot spil frem fra aarhusianerne. Holdet fandt de flotte spilkombinationer frem, og det bragte dem komfortabelt foran igen med to minutter tilbage af anden periode. Stillingen var nu 29-50 i Bakken Bears’ favør. Gæsterne scorede de sidste ti point inden pausen, og derfor var stillingen 29-60, da spillerne tog håndklæder og skulderen og gik mod pause. De danske mestre havde været utroligt effektive og skudt med imponerende procenter. Bjørnene skød i første halvleg 12/19 fra trepointslinjen.

Tredje periode åbnede igen med Bakken Bears som det bedste hold. De danske mestre var undervejs foran med 40 point, og man havde halvvejs inde i perioden vundet med 19-10. Hjemmeholdet fra Stevnsgade havde utroligt svært ved at dæmme op for de fysisk stærke bjørne. Særligt engelske Ryan Martin voldte dem enormt store problemer i det fysiske spil under kurven. Englænderen stod noteret for 23 point to tredjedele inde i tredje periode. Perioden sluttede med en stilling på 47-94 i Nørrebrohallen.

Fjerde og sidste periode var uden den store spænding. Kampen var reelt afgjort, inden perioden var begyndt, og det kunne man også se på spillet inde på banen. Stevnsgade lignede et hold, der havde givet op, og Bakken Bears lignede et hold, der havde vundet. De danske mestre havde i kampen været yderst effektive fra trepointslinjen, og det betød, at man nærmede sig rekorden for flest treere i Basketligaen med 21 treere i en kamp. Det fik holdet til at sende mange skud afsted mod slutningen af kampen. Det lykkedes dog ikke at slå rekorden, men man tangerede sin egen klubrekord fra 2015 med 20 treere i en kamp. Bakken Bears vandt kampen med 118 – 57 og ligger fortsat sikker etter i Basketligaen.

 

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE