2018-11-23

Dagens opgør i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Horsens IC blev indledt med enormt effektivt angrebsspil fra begge mandskaber. Dette betød, at stillingen var helt lige ved 10-10 efter blot tre minutter spillet af første periode. Sidste års sølvvindere fra Horsens virkede i den grad til at være mødt op for at give Bakken Bears sin sag for. Gæsterne fulgte helt med i aarhusianernes tempo i kampen. ”Bjørnene” var marginalt foran efter seks minutter spillet, men det skyldtes blandt andet nogle unødvendige fejl fra Horsens, der fejlede på Bakken Bears’ trepointscoringer. Stillingen var 21-18 efter syv minutter af første periode. Gæsterne indskiftede nyerhvervelsen i form af Cheikh Sane i første periode, og han voldte med det samme problemer for Bears’ defensiv med sin store fysik. Hjemmeholdet var dog fortsat foran mod slutningen af første periode. Horsens havde endnu engang fejlet Bakken Bears på en trepointsscoring. Det var sådanne nogle fejl, der skulle elimineres, hvis de fortsat skulle være med i kampen. Gæsterne var helt med på den offensive del af banen. Første periode sluttede 28-22 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode åbnede som første periode med lyn og torden. Begge hold spillede med enormt effektive scoringsprocenter, og stillingen lå hele tiden og vippede. Bakken Bears var fortsat foran i kampen, men det var aldrig med mere en to point. Intensiteten fra banen afspejlede sig også på begge trænerbænke. Samtlige spillere levede sig fuldbyrdet ind i kampen. Begge trænere i form af Steffen Wich og Arnel Dedic havde endnu ikke sat sig i løbet af kampen. Horsens var indtil videre bedste hold i anden periode. De havde fået elimineret de unødvendige fejl, og de bragte sig dermed foran for første gang i kampen. Gæsterne førte med to point til stillingen 39-41 efter seks minutter af anden periode. Den resterende del af perioden var fortsat utrolig intens med to mandskaber, der gav sig fuldt ud. Ingen havde lyst til at tabe til ærkerivalen, og det kunne man virkelig mærke. Anden periodes tema må have været skiftende føringer. Gæsterne fra Horsens kunne givetvis gå tilfredse til pause trods stillingen 54-53 i Bears’ favør. Horsens spillede indtil videre en væsentligt bedre kamp end det første indbyrdes møde i sæsonen, hvor man blev sendt hjem med et stor nederlag. Der var lagt op til en spændende anden halvleg.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede tredje periode bedst. Aarhusianerne virkede til at have fået mest ud af pausen. De danske mestre havde indtil videre scoret seks ubesvarede point efter halvandet minut. Særligt Bakken Bears’ amerikaner Ryan Evans kom brandvarm ud til anden halvleg og scorede seks point på blot et par minutter. Og netop Ryan Evans startede aftenens første ophedet episode. Bears-spilleren forsøgte at få fat i en tabt bold, men fejlede i stedet Horsens-spilleren. Dette fik Horsens-træner Arnel Dedic så meget op i det røde felt, at han var inde på banen. Hos hjemmeholdet appellerede man for en teknisk fejl, men endte i stedet for selv at modtage en til stor utilfredshed for hjemmepublikummet. Kampen levede i den grad. Spillerne var tændte, og tilskuerne var tændte. Stillingen var 78-72 med tre minutter tilbage af perioden. Horsens kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det var stadig med Bakken Bears i spidsen. Stillingen efter tredje periode var 86-78.

Fjerde periodes indledning var bestemt heller ingen skuffelse. Begge hold kæmpede fortsat enormt hårdt i hver eneste duel, hvilket stille og roligt byggede en tænding op blandt spillerne. Begge mandskaber modtog tekniske fejl, og der var flere situationer med infights. Det var tydeligt at mærke rivaliseringen mellem sidste års to finalister. Kampens afslutning var enormt spændende, og med blot tre minutter tilbage førte Bakken Bears med blot fire point. Men hver gang Horsens kom tæt på at udligne, så fandt Bears de rigtige løsninger frem. Med tre minutter tilbage var stillingen 104-95. Horsens kom i vanskeligheder med flere fejl og kendelser for personlige fejl, hvilket sendte hjemmeholdet på linjen. Horsens forsøgte med alt, hvad de havde, men det var desværre ikke nok for udeholdet fredag aften. Bakken Bears var for stærke til sidst, men Horsens ligner bestemt et mandskab, der er klar til at bide skeer med aarhusianerne i resten af sæsonen. Bakken Bears vinder 110-98.

Kampens mest scorende spillere blev Tobin Carberry fra Bakken Bears med 31 point og Vedran Borovcanin fra Horsens IC med 23 point.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE