2019-01-03

Dagens opgør mod Svendborg Rabbits begyndte effektivt med en trepointsscoring fra holdets topscorer Ryan Evans og en lang toer fra Michel Diouf. Aarhusianerne åbnede dermed med fint angrebsspil, men dagens værter fra Svendborg var ligeledes godt med, og derfor var stillingen 4-5 efter de første tre minutter af første periode. Det var dog de danske mestre, der spillede det mest flydende angrebsspil og fandt det bedste løsninger. Flere situationer blev dog ikke fuldt helt til dørs ved at score på de fri treere, men holdet var alligevel foran med 4-10, da hjemmeholdets offensiv var gået i stå. Svendborg havde, som i det første indbyrdes opgør i sæsonen, svært ved at få fat i rebounds i begge ender ad banen, og det gjorde det vanskeligt at holde sig inde i kampen. Havde det ikke været for Bakken Bears’ ineffektivitet i angrebsspillet, kunne forspringet have været væsentligt større. Den manglende effektivitet endte også med at koste for Bjørnene mod slutningen af første periode, da Svendborg fik gang i angrebsspillet og spillede for at kunne udligne. Det lykkedes ikke for fynboerne, men de var kommet meget bedre med i opgøret. Stillingen efter første periode var 16-20.

De to mandskaber fulgtes rigtig god ad i begyndelsen af anden periode, men det var Svendborg, der var marginalt bedst i periodens indledning og havde vundet de første fire minutter med 11-8, så de nu blot var et enkelt point efter Bakken Bears. Halvvejs inde i perioden tog hjemmeholdet sin første føring i kampen til stor jubel for tilskuerne i Kaninhulen. Kampen levede indtil videre op til forhåbningerne om en spændende topkamp i Basketligaen. Spillet var på dette tidspunkt ikke særlig kønt med mange brændte afslutninger og dueller om rebounds under kurven. Holdene spillede sine angreb ved at sprinte op og ned ad banen og afslutte hurtigt. Hjemmeholdet fra Svendborg Rabbits virkede til at slippe bedst fra den tilgang, og de kunne med halvandet minut kigge op på scoretavlen og se stillingen 38-32. Svendborg havde indtil videre i perioden scoret 10 point mere end de danske mestre fra Bakken Bears. Værterne sluttede anden periode af med en scoring i samme øjeblik, som skuduret udløb. Stillingen til pausen var 42-38 til Svendborg.

Tredje periode åbnede ikke ret meget bedre for Bakken Bears til trods for at have fået talt tingene igennem i pausen. De regerende danske mestre måtte vente to minutter på at få point på tavlen. Aarhusianerne satte dog fem point på tavlen i løbet af et øjeblik, og Svendborgs føring var nede på en enkelt boldbesiddelse. Bakken Bears havde store problemer med at finde rytmen i kampen, men holdet var kun bagud med fire point med tre minutter tilbage af tredje periode. Man sad derfor med en fornemmelse af, at hvis de danske mestre kunne få gang i den ellers velsmurte offensiv, så ville de også bringe sig helt tilbage i kampen. Netop dette lykkedes også for holdet få minutter efter med flere flotte scoringer fra blandt andet Adama Darboe og Thomas Lærke. De flotte aktioner bragte Bakken Bears tilbage som det førende hold i kampen med et minut tilbage af tredje periode. Kampen var i sandhed et topopgør værdigt, og ved slutningen af tredje periode tog Svendborg føringen tilbage. Stillingen efter tredje periode var 62-61.

Bakken Bears fik ikke den ønskede start på den tætte kamp i fjerde periodes indledning. De aarhusianske bjørne måtte vente små tre minutter på at komme på tavlen, og det gjorde det naturligvis vanskeligt at sætte sig på kampen. Godt halvvejs inde i fjerde og sidste periode var de danske mestre bagud med seks point til et hårdt kæmpende Rabbits-mandskab. Seks point er dog ikke meget i en basketballkamp, og det blev også illustreret bedst ved to misbrugte Svendborg-muligheder og to succesfulde angreb fra Bears’ side. Forspringet var på blot 30 sekunder reduceret til blot et enkelt point. Det var på dette tidspunkt umuligt at sige noget om kampens mulige udfald. Bears var dog inde i en god periode på dette tidspunkt i kampen, og de bragte sig også foran med tre minutter tilbage. Stillingen var nu 68-74. Svendborg fik efterfølgende svaret en lille smule bedre igen, og med halvandet minut tilbage af kampen førte Bakken Bears blot med tre point. Kampen blev også afsluttet i et sandt drama, da Svendborg til sidst var bagud med fem point og fik scoret på en lang treer. Med 18 sekunder igen skulle Bakken Bears forsøge at sætte spillet i gang, men da Tobin Carberry modtog bolden inde på banen, trådte han udenfor, og det blev dermed Svendborg Rabbits i boldbesiddelse. Hjemmeholdet havde derfor mulighed for tvinge kampen i overtid med en trepointsscoring. Heldigvis for Bakken Bears formåede fynboerne ikke at score på sin afslutning i sidste sekund, og Bakken Bears kunne dermed hive en snæver sejr med hjem til Aarhus på 81-78.

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen
16 jun 2024

Tak for to fantastiske sæsoner til Gustav Knudsen

Næste skridt i Gustav Knudsens karriere er – som mange nok havde forventet –...
Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt
15 jun 2024

Magnus Høj sikrer udenlandsk kontrakt

Horsensdrengen Magnus Høj kom til Bakken Bears for to år siden, med det udtalte...
Noah Churchil skal til Bundesligaen
14 jun 2024

Noah Churchil skal til Bundesligaen

Tak for to fantastiske sæsoner, Noah - og held og lykke i Bundesligaen! Siden Noah...
NEWS ARCHIVE