2019-02-22

BJØRNENE NEDLÆGGER ULVEFLOKKEN

Bakken Bears besejrede hertil aften Wolfpack i de to holds første møde siden de mødtes i sidste sæsons pokalfinale. Bjørnene havde allerede inden aftenens kamp sikret sig førstepladsen i Basketligaens grundspil for Pro A-holdene, men uden Adama Darboe, Darko Jukic og Ryan Martin i Bears truppen, så havde Wolfpack måske sat næsen op efter den første sejr til et pro B i kamp imod et Pro A hold.

Bjørnene startede kampen med Thomas Lærke, Tylor Ongwae, Tobin Carberry, Ryan Evans og Hayden Dalton på banen, de to sidstnævnte bjørne skulle ikke bruge mange minutter på at skyde sig varme. I første periode scorer Evans og Dalton henholdsvis 11 og 7 point for bjørnene der vandt de første 10 minutter med 25-18.

Selvom bjørnenes anfører Morten Sahlertz startede anden periode med at score to treere så fulgte ulvene godt med. Tre minutter inde i anden periode reducerede Andreas Meilby således bjørnenes føring til seks point (32-38). Det var dog som om Meilbys trepointscoring bragte mere energi til Bears spillerne, for i løbet af det næste 1,5 minut øgede bjørnene føringen til 16 point (34-50). Med tre minutter tilbage af 2 periode kunne Darko Jukic og Adama Darboe, som begge spillede landskamp i går, og derfor blev sparet til dagens kamp, se en af deres afløsere Magnus Møllgaard blive skiftet på banen til debut for Bears. Minuttet efter blev en anden debutant, Liam Churchill Sørensen også skiftet ind. Bears kunne gå til pause med en føring på 66-44.

I anden halvleg kom Bakken Bears’ føring aldrig rigtigt i fare og udeholdet vandt kampen med 124-80 over Wolfpack. Derfor var der også plads til at give mere spilletid til de unge debutanter, Magnus Møllgaard og Liam Churchill, som markerede sig med henholdsvis seks og fire point. Bjørnenes topscorer blev Hayden Dalton, der scorede 23 point imens Ryan Evans og Tobin Carberry begge scorede 20 point.

’Vi leverede en flot holdindsats, hvor både rutinerede og unge fightede fint over alle 40 minutter. Stor credit til Magnus Møllgaard og Liam Churchill for en fremragende debut, hvor de gled ind som om de havde spillet på holdet hele året’, siger teknisk coach Jakob Freil.

På mandag tørner de to hold sammen igen, når Wolfpack gæster Vejlby-Risskov Hallen. Tip-off er kl. 18.30 og du kan købe din billet til kampen på https://billet.bakkenbears.com

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE