2019-04-18

Der var knald på fra start i dagens tredje indbyrdes opgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria i Basketligaens semifinaler. Begge mandskaber var hurtige til at komme på scoringstavlen, og der var allerede fra kampens begyndelse intens og fysisk stemning mellem de to hold. Med 1-1 i den samlede stilling var der også meget på spil. De to hold kunne med en sejr spille sig blot en enkelt sejr mere fra finalerne. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik de efterfølgende minutter en smule momentum i kampen med flere stops i forsvaret og scoringer i angrebet. Det lille momentum gav efter fem minutter af første periode en føring på 9-5 til de aarhusianske værter. Randers viste dog god moral og kampånd som så mange gange tidligere i denne serie, og de bragte sig hurtigt tilbage på 9-9. Bakken Bears bed dog fra sig igen, og de satte imponerende angrebsspil sammen og skabte kampens hidtil største føring på 25-15 med et minut tilbage af første periode. Første periode sluttede 25-18.

Anden periode åbnede med samme fortegn som første periode med masser af energi og intensitet fra de to hold. Det var dog Bakken Bears’ del af pointtavlen, der tikkede hurtigst fire minutter inde i perioden. De regerende danske mestre havde øget forspringet, og med fire minutter tilbage inden pausen var stillingen 39-28. Gæsterne fra Randers Cimbria fik væsentligt bedre fat inden pausen. Et for stort forspring ville være vanskeligt for Randers at hente efter pausen, og de gjorde det fremragende i slutminutterne. Bakken Bears’ forspring var ved pausen reduceret til tre point til stillingen 43-40. Der var dermed lagt op til en spændende anden halvleg.

Bakken Bears åbnede tredje periode med et brag. To brag faktisk. Første sendte Ryan Martin en lang og succesfuld treer af sted, og efterfølgende sendte Thomas Lærke en presset treer afsted. Skuddet gik i, og han blev fejlet samtidig. Vejlby-Risskov Hallen levede i den grad. Randers’ flotte comeback mod slutningen af anden periode var nu visket væk som en våd tavlesvamp henover kridt. Bears fortsatte ufortrødent med at presse på, og med fem minutter var stillingen 63-46. Randers fik bedre fat i de efterfølgende minutter og bragte stillingen ned på blot ti points forskel med et minut tilbage af perioden. Hjemmeholdets Morten Sahlertz gjorde dog svar på tiltale med en lang treer, hvilket fik Vejlby-Risskov Helt oppe at ringe. Perioden sluttede 72-62.

Randers åbnede fjerde og sidste periode bedst og arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen. Med fire minutter spillet havde gæsterne bragt sig indenfor syv point til stillingen 81-74. Der ventede endnu engang en spændende afslutning mellem de to hold. En indtil videre spændende serie ville også få en spændende afslutning på dagens kamp. Bakken Bears var blot foran med 81-77 med fem minutter tilbage af kampen. Aarhusianerne gjorde dog mod slutningen af kampen sit for at sikre sig sejren. Flot angrebsspil fra ”Bjørnene” resulterede i et par dyre minutter for Randers så tæt på kampens afslutning. Bears bragte sig med to minutter tilbage foran med 99-81, og det var for svært for udeholdet at komme tilbage fra. Kampen endte derfor 99-84, og Bears sikrer sig en føring på 2-1 i serien.

 

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE