2019-04-22

BEARS FINALEKLAR EFTER DRAMA

Da Chris Nielsen med en treer reducerede Bearsføringen til blot at være på et point, 88-87, kogte Arena Randers. Heldigvis holdt Bearsholdet hovederne kolde, og Thomas Lærke kunne afgøre kampen med et trepointspil med 10 sekunder igen af kampen. Bears vandt 92-87 i den fjerde semifinale, og slog dermed randrusianerne ud af semifinalerne med 3-1. Nu venter Horsens IC i finalerne, der starter den 2. maj.

Første periode startede helt lige, men ved 18-18 gik Bears på et 7-2 run, der sikrede en føring på 25-20 efter de første ti minutter. I andet quarter slog Bears hullet lidt større, så føringen var oppe at snuse omkring 10 point, men hjemmeholdet bed godt fra sig, bl.a efter et godt indhop af Tobias Reinholt, der reducerede til 36-42. Fra 43-39 gik Bears på et 8-0 run, men randrusianerne fik sluttet bedst af og reduceret til 44-54, der stillingen ved pausen.

Det var en kamp med en utrolig intensitet. Bears åbnede bedst i tredje periode og nåede foran med 15 point, men Cimbrias Casper Stage og Charlie Burgess sikrede reducering til 55-61. Bears scorede fem hurtige point, og fra 69-60 scorede bjørnene periodens sidste fem point til periodeføring på 74-60.

Bears havde fin kontrol i fjerde periode indtil Randers Cimbria kom ud af en time out med et fuldbanepres. Bagud med 73-86 med 3,30 igen smed Bears boldene væk og Randers formåede at straffe det. Charlie Burgess var indpiskeren i presset og også ham, der satte en trepointscoring til 84-86 inden Chris Nielsen – som opfølgning på Michel Dioufs dunk – reducerede til 87-88. Thomas Lærke, der spillede en flot fjerde periode, red stormen af og Chris Nielsen missede det skud, der kunne have forlænget pinen for de aarhusianske mestre.

Randers Cimbria skal roses for virkelig at have bidt fra sig i semifinaleserien – der var ikke mange marginaler, der skulle være tippet den anden vej før det var blevet nødvendigt med en femte kamp.

Mest scorede for Bears var Tobin Carberry (18 point), mens Michel Diouf fulgte lige efter med 17. For Cimbria scorede Charlie Burgess 22 point.

Bakken Bears har med sejren kvalificeret sig til DM-finalerne for 17. sæson i træk. Samtidig er bjørnene sikret (mindst sølv-) medaljer – det er 23. sæson i træk at Bakken Bears kommer på medaljeskamlen.

Frustrerende tæt på, siger Sommer
30 nov 2022

Frustrerende tæt på, siger Sommer

Der blev spillet i et hektisk tempo, da Bakken Bears onsdag led et snævert...
Brandvarm modstander venter Bears i Basketball Champions League
28 nov 2022

Brandvarm modstander venter Bears i Basketball Champions League

Et af Europas varmeste hold venter Bakken Bears i Basketball Champions League (BCL) onsdag...
Næstved tager fronten i Basketligaen efter dramatisk sejr over Bakken Bears i Aarhus
22 nov 2022

Næstved tager fronten i Basketligaen efter dramatisk sejr over Bakken Bears i Aarhus

Næstved er alene i front af Basketligaen, efter sydsjællænderne afviste et kæmpe comeback fra...
Sejr på Sjælland sender os i topkamp tirsdag mod Næstved
20 nov 2022

Sejr på Sjælland sender os i topkamp tirsdag mod Næstved

Bakken Bears kommer til at spille om førstepladsen i Basketligaen tirsdag på hjemmebane mod...
NEWS ARCHIVE