2019-05-02

Den første finalekamp mellem de evige rivaler fra Bakken Bears og Horsens IC begyndte enormt fysisk, men den var samtidig meget rodet. Gæsterne fra Horsens begyndte med to turnovers på de to første angreb, men værterne fra Bakken Bears kunne heller ikke score i den anden ende. Kampens begyndelse var kendetegnet ved enormt mange brændte afslutninger. Det skulle gå to minutter af første periode, før gæsterne scorede de første to point i kampen. Aftenens to duellanter begyndte efterfølgende at finde rytmen. De to hold virkede til blot at skulle ryste nerverne af sig, for angrebsspillet begyndte at flyde meget bedre med højere scoringsprocenter. Efter fem minutters spil førte udeholdet fra Horsens med blot et enkelt point til stillingen 9-10. De gule gæster fik en smule momentum i de efterfølgende minutter, hvor Bakken ikke kom til point. Udeholdet begyndte dermed at trække en smule fra og skaffede sig et forspring på syv point. Horsens lykkedes rigtig flot med at få fat i de fleste rebounds, hvilket gjorde det enormt svært for Bakken Bears at komme helt tilbage i kampen. Hjemmeholdet kunne dog efter første periodes slutning kigge på scorertavlen og se, at man blot var bagud med fire point til trods for en svær periode. Første periode sluttede 18-22.

Bakken Bears kom bedst ud til anden periode. De regerende danske mestre udlignede til 22-22 efter blot et øjeblik. Sæsonens to bedste hold stod dermed helt lige igen. Begyndelsen på anden periode var langt mere velspillet end første periode, og de to hold fortsatte med at følges ad. Men bedst som Bakken Bears havde arbejdet sig i kampen og genvundet momentum, så trak gæsterne fra Horsens fra igen. Gæsterne spillede på dette tidspunkt fremragende forsvarsspil og gjorde det mere end vanskeligt for ”Bjørnene” at komme til point. Kampen var fortsat enormt fysisk, men det var Horsens, der indtil videre havde mest gavn af dette. De to hold gik en smule i stå rent scoringsmæssigt i den sidste del af anden periode, men det var fortsat enormt tæt mellem de to hold. Kampen havde indtil videre været en sand finaleserie værdig målt på stemning i hallen og intensiteten på banen. De to hold gik til pause med stillingen 35-38.

De to hold havde givetvis fået masser af luft i lungerne i pausen, for begge mandskaber startede som lyn og torden indledningsvist. Begge mandskaber fik sat nogle lynhurtige scoringer, men det var især hjemmeholdets Ryan Evans, der var varm. Efter to minutter havde amerikaneren scoret hele otte point. Dette gav Bakken Bears en føring på 48-46. Gæsterne fra Horsens var dog hurtige til at svare igen, og de kom lynhurtigt tilbage på 52-52. Det var indtil videre kendetegnende for kampen, at ingen af holdene formåede at skabe et komfortabelt forspring. Bakken Bears fik dog en smule momentum mod slutningen af perioden med flere fine scoringer og stops i forsvaret. Perioden sluttede med en Bears-føring på 64-59. Der var i den grad lagt op til en nervepirrende sidste periode.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede også fjerde og sidste periode bedst. Dette var klart Bakken Bears bedste sammensatte minutter i kampen. I fjerde periodes indledning skabte holdet sig et forspring på ti point, hvilket var kampens største føring indtil videre. Stillingen var 71-61 to minutter inde i fjerde periode. Vejlby-Risskov Hallen nåede også sit absolut kogepunkt, da hjemmeholdets amerikaner Hayden Dalton satte en treer fra hjørnet, hvilket fik hallen til at eksplodere. Horsens foretog derfor en velovervejet timeout for at bryde hjemmeholdets rytme. Gæsterne fra Horsens fik kortvarigt gavn af timeouten, men desværre for gæsterne genvandt Bakken Bears hurtigt rytmen igen og bragte sig atter foran med ti point. Der var på dette tidspunkt fire minutter tilbage af kampen. Et hårdt kæmpende Horsens-mandskab var dog ikke så lette at kyse, og de bragte sig nærmere med et par vigtige scoringer i træk. Bakken Bears kaldte derfor lyn hurtigt en timeout. Med fire minutter tilbage af kampen var stillingen 82-76. Steffen Wichs tropper fik efter timeouten en smule ro på tingene og bragte sig igen foran med ti point. Med to minutter tilbage af den første finalekamp begyndte det at blive alvor for Horsens, hvis de kunne gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i kampen. Bakken Bears havde på dette tidspunkt let til scoringer, og det var nøglen for Horsens at få nogle stops i forsvaret, hvis det skulle lykkedes. Klokken begyndte at arbejde til Bakkens fordel, og de udnyttede det ved at spille tålmodigt angrebsspil. Der skulle dog alligevel bringes spænding ind til allersidst, hvor Horsens blev fejlet på et trepointsskud og satte alle tre straffekast. Horsens var derfor blot bagud med fem point med et minut tilbage. Dette var dog det tætteste, som Horsens kom til sidst i kampen. Bakken Bears tager derfor det første stik i finaleserien mod Horsens med en sejr på 91-86.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE