2019-05-06

Dagens anden finalekamp mellem Bakken Bears og Horsens IC startede i modsætning til det første opgør med effektivt angrebsspil fra begge mandskaber. Værterne fra Horsens kom dog marginalt bedre fra start med en føring på 10-6 efter tre minutter spillet af første periode. ”Bjørnene” arbejdede hårdt for at komme bedre ind i kampen, men et par turnovers og misbrugte muligheder gjorde det svært at udligne. De regerende danske mestre foretog dog et par udskiftninger mod periodens slutning, og det bragte mere ro på spillet i angrebsfasen og på den defensive del af banen. Det nykårede årets talent Sylvester Berg kom blandt andet ind og trak en angrebsfejl med det samme til stor begejstring på bænken. Med to minutter tilbage af første periode udlignede Bakken Bears til 12-12. Med 30 sekunder tilbage af første periode trak amerikanske Hayden Dalton en fejl og bragte holdet foran for første gang i kampen. Den unge amerikaner var dog ikke færdig endnu. Med blot et par sekunder tilbage af første periode sænkede han en lang treer, og Bakken Bears var dermed foran med 16-12 efter første periode.

De to hold fulgtes godt ad i anden periodes indledning, og det var dermed fortsat Bakken Bears i førersædet med en stilling på 17-23 efter tre minutter. Horsens begyndte dog efterfølgende at spille med musklerne i rebound-spillet, og de arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen. Med fem minutter tilbage inden pausen førte Bakken Bears blot med tre point. Det første indbyrdes opgør mellem de to duellanter bar præg af en utrolig tæt kamp, og det lignede det unægteligt en gentagelse til aftenens kamp. ”Bjørnene” genfandt dog hurtigt noget momentum, og de bragte sig yderligere foran efter flot spil af særligt Darko Jukic og Tobin Carberry, der viste flotte prøver på sine evner. Bakken Bears førte med 34-26 med to minutter tilbage af første periode. Føringen til pausen blev reduceret en smule, efter Horsens satte en lang treer i sidste sekund. Bakken Bears gik derfor til pause med en smal føring på to point til stillingen 34-36.

Bakken Bears kom bedst ud efter pausen. Darko Jukic scorede periodens første to point og blev fejlet samtidig. Danskeren scorede efterfølgende på straffekastet og gjorde det til et trepointsspil. Horsens havde store vanskeligheder med at score og dække op. De gule værter havde efter to minutters spil fortsat ikke scoret. Stillingen var derfor 34-44 i Bakken Bears’ favør. Horsens kom efterfølgende bedre med i kampen, men de kunne fortsat ikke dæmme op for Bakken Bears’ flotte angrebsspil. ”Bjørnene” fortsatte ufortrødent med effektivt angrebsspil, hvor Darko Jukic fortsatte med at imponere. Han var på dette tidspunkt brandvarm med 100 procent på sine afslutninger og 14 point til følge. Horsens havde efter ni minutter af perioden blot scoret 11 point, og det var resultatet af fremragende forsvarsspil fra hele Bakken Bears-holdet. Horsens blev presset ud i svære afslutninger, og Bakken fik fat i alle rebounds. Der var utroligt svære arbejdsbetingelser for Horsens, og det resulterede også i en komfortabel føring til ”Bjørnene” på 66-48 ved tredje periodes slutning.

Fjerde og sidste periode åbnede meget rodet for begge mandskaber. Begge hold smed for mange bolde væk, og der blev brændt mange afslutninger. Kampen levede til gengæld på masser af intensitet og nerve. Flere tekniske fejl og usportslige fejl blev uddelt til begge hold. De to holds mangeårige rivalisering skinnede igennem på banen, og ingen af de to hold ønskede at give sig i duellerne. Horsens begyndte dog så småt at få overtaget i kampen. Det, der lignede et komfortabelt forspring, var med to minutter tilbage reduceret til en føring på blot seks point. Med to minutter tilbage var stillingen 78-72 til Bakken Bears. De regerende danske mestre klarede dog skærene til sidst trods en hektisk afslutning. Kampen endte 83-76 til Bakken Bears, og de bringer sig dermed foran med 2-0 i serien.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE