2019-05-09

Bakken Bears startede som lyn og torden i aftenens tredje finalekamp mod de evige rivaler fra Horsens IC. De aarhusianske værter kom hurtigt foran med 5-0 efter to flotte aktioner af amerikanske Tobin Carberry. Gæsterne fra Horsens svarede dog hurtigt igen med flotte aktioner fra blandt andre Charles Callison. Stillingen var 9-7 efter tre minutter spillet af første periode. Kampen var enorm intens med fysisk spil fra begge mandskaber. De to duellanter fortsatte dermed de samme takter fra de to foregående opgør. Efter halvvejsmærket i første periode fulgtes de to hold mandskaber fint ad rent scoringsmæssigt. Dette betød dog desværre for Horsens, at man fortsat var bagud med fem point. Det spinkle forspring på fem point er dog ingenting i basketball, og Horsens har tidligere vist i serien, at man sagtens kan komme tilbage. Første periode sluttede 23-17 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

De hold fortsatte de flotte spil i første periodes indledning med flere scoringer i begge ender af banen. Både Horsens IC og Bakken Bears viste prøver på, hvorfor de i indeværende sæson endnu engang er de to bedste hold i Danmark. Der var fremragende underholdning og smæk for skillingen i en udsolgt Vejlby-Risskov Hallen. Det var dansk basket, når det er bedst. Stemningen i hallen nåede dog sit absolut højdepunkt, da Bakken Bears’ Tobin Carberry fandt dette års MVP i basketligaen Ryan Evans på et fremragende alley-oop. Det aarhusianske hjemmehold havde i den grad momentum, og det fik gæsterne fra Horsens IC til at tage en timeout. ”Bjørnene” forstatte dog ufortrødent efter timeouten, og det havde med to minutter tilbage inden pausen øget forspringet til 41-26. Horsens havde på dette tidspunkt brug for nogle stops i forsvaret, hvis de ikke skulle alt for langt bagud inden pausen. Bakken Bears sluttede perioden bedst af, og de to hold gik til pause med stillingen 45-28.

Bakken Bears kom klart bedst og mest sultne ud til tredje periode. De regerende danske mestre virkede klart mest tændte af de to mandskaber. Det var især Tobin Carberry og Ryan Evans, der torsdag aften gjorde det mere end vanskeligt for Horsens at komme tilbage i kampen. De to amerikanere stod noteret for henholdsvis 17 og 18 point. Ryan Evans havde scoret ti point i tredje periode alene. Savic fra Horsens var på dette tidspunkt gæsternes topscorer med 13 point. Dette var dog ikke nok for Horsens til at lukke et komfortabelt Bears-forspring på 67-41 med tre minutter tilbage inden fjerde og sidste periode. De sidste tre minutter af perioden var en smule rodet fra begge hold med knapt så mange point. Bears-forspringet var dog intakt, og de kunne slutte tredje periode med at være foran med 73-47.

Horsens IC kom bedre ud til fjerde periode med et 9-0-run efter de første to minutter. Gæsterne fik dækket bedre op i forsvaret og tvang Bakken Bears til mere pressede afslutninger. Fine takter for udeholdet indledningsvist. De helt rigtige takter, hvis man skulle tilbage i opgøret. Stillingen var derfor reduceret til 73-56 med seks minutter tilbage af kampen. Bakken Bears var i kamp to tæt på at smide en sikker føring, og det lignede heller ikke, at de ønskede en gentagelse. Hjemmeholdet skruede derfor op for tempoet igen og udbyggede føringen. Det lignede derfor unægtelig dødsstødet for Horsens IC til dagens kamp. Med fire minutter tilbage var Bakken Bears foran med 86-57. Med tre minutter tilbage af kampen kom Bakken Bears’ Chris Christoffersen på banen til sin potentielt sidste hjemmekamp i karrieren. Den 218 centimeter lange bornholmer kvitterede først med to point og efterfølgende med karrierens første treer, hvilket medførte kampens hidtil største bifald. Kampen mellem Bakken Bears og Horsens IC endte med en sejr til aarhusianerne på 91-62, og de bringer sig dermed foran 3-0 i finaleserien.

Chris Christoffersen blev efter kampen hyldet af hele hallen inklusiv alle de fremmødte Horsens-fans, der højlydt sang hans navn. Fremragende gestus af udeholdets fans fra Horsens.

Fjerde kamp i serien spilles mandag den 13. klokken 19:00 i Horsens.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE