2019-12-11

Denne onsdag decemberaften var der lagt i kakkelovnen til et enormt spændende opgør, da tyske Medi Bayreuth kiggede forbi i Vejlby-Risskov Hallen i FIBA Europe Cups andet gruppespil. De to mandskaber kom også flyvende fra start, hvor de viste prøver på flot angrebsspil. Efter blot tre minutter spillet var stillingen 8-7 til de danske mestre fra Bakken Bears. Udover et spektakulært dunk af Tylor Ongwae, var det Adama Darboe og Ryan Evans, der især imponerede i offensiven ved at være enormt effektive på trepointsforsøgene. ”Bjørnenes” høje tempo og effektivitet blev også for meget for gæsterne efter fem minutter spillet af første periode, hvor de følte sig nødsaget til at tage en timeout og bremse aarhusianernes momentum. Stillingen var 18-9. De tyske gæster fik en smule bedre styr på angrebsspillet efter timeouten, men de havde fortsat vanskeligheder med at dæmme helt op for et storspillende Bakken Bears-hold, hvor Darko Jukic tog ansvar og stod for flere scoringer for at holde forspringet intakt. Første periode bar i den grad præg af, at samtlige spillere bidragede og udfyldte sin rolle. Perioden sluttede med stillingen 25-16 til ”Bjørnene”.

Efter en udmærket begyndelse på anden periode, begyndte gæsterne fra Medi Bayreuth at bide fra sig. Med to hurtige trepointsscoringer og ingen point fra Bakken Bears var forspringet reduceret til fem point til stillingen 29-24. ”Bjørnene” virkede dog ikke til at ryste i pelsen over gæsternes gode stime. På blot få minutter var rollerne byttet helt om, hvor det nu var danskernes tur til at score mange point i træk. Darko Jukic voldte tyskerne enorme problemer med sin eksplosivitet og springkraft. Med små fire minutter til pause var den aktuelle stilling 46-28 til Bakken Bears. Aarhusianerne var bogstaveligt talt flyvende med flere dunks og alley-oops. De to duellanter fulgtes fint ad i periodens sidste minutter, og det ændrede derfor ikke på, at de danske mestre gik til pause med en føring på 56-37.

Bakken Bears kom en anelse dårligere ud til anden halvleg og tredje periode. Gæsterne fra Medi Bayreuth lod til at have fået talt nogle ting igennem og fundet løsningerne. De periodens indledende minutter kom udeholdet til flere scoringer i træk efter først flot forsvarsspil og effektivt angrebsspil. Den dårlige start virkede dog hverken til at påvirke de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen eller spillerne på banen. Dette fik blot holdet til at genfinde koncentrationen og det fornødne tempo. Sidste års MVP i Basketligaen, Ryan Evans, spillede en stor kamp for de danske mestre og gik virkelig forrest, når der var behov for det. Amerikaneren var på dette tidspunkt topscorer for holdet med 16 point. Dette var kraftigt medvirkende til det hidtil største forspring i kampen til Bakken Bears med en stilling på 74-55 med to minutter tilbage af tredje periode. Medi Bayreuth kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det lignede en uoverkommelig opgave i fjerde og sidste periode. Tredje periode sluttede 79-64.

Gæsterne fra Medi Bayreuth kom flyvende ud til fjerde periode, hvor de virkede til at satse stort på sine skud i forhåbningerne om at bringe sig tilbage i kampen. Desværre for Bakken Bears fik udeholdets skytte Bryce Alford enorm tur i den med tre trepointscoringer i træk. Gæsterne var derfor indenfor 12 point i kampen med fem minutter tilbage af kampen. Det lignede derfor, at det alligevel kunne gå hen at blive en spændende affære onsdag aften. De danske mestre, der i de to foregående sæsoner nåede semifinale og kvartfinalen i turneringen, viste sig dog for rutinerede til at formøble forspringet. Bakken Bears vinder derfor 110-92.

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz
01 jun 2023

Eksklusivt for sæsonkortholdere: Backstage med Bakken Bears og Sahlertz

Hen over sommeren sker der eksklusive ting for sæsonkortholderne, men hvis du endnu ikke...
Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
NEWS ARCHIVE