2020-02-05

Bakken Bears kom fornemt fra start med de første to point i et angreb, hvor aarhusianerne fik fat i flere angrebsrebounds mod det fysiske mandskab fra Benfica. Kunne ”Bjørnene” være med i reboundspillet gennem kampen, ville de havde gode kort på hånden i håbet om at trække sig sejrrigt ud fra opgøret. De regerende danske mestre løb dog ind i vanskeligheder i de efterfølgende minutter, hvor det kneb med at få bolden i kurven. Portugiserne dækkede fremragende op i forsvaret, hvor danskerne tog mange pressede afslutninger. Efter kampens første fem minutter var hjemmeholdet bagud med 6-11. Head coach Steffen Wich tog derfor en timeout for at få styr på spillet igen. Efter den korte pause kom Bakken Bears bedre med i opgøret, hvor indskiftede Galloway fik styr på forsvaret og indskifterne Hilliard og Lærke satte mere bevægelse i angrebet. Med to minutter tilbage af første periode havde ”Bjørnene” arbejdet sig tilbage i kampen til stillingen 12-14. Den gode periode satte fut under kedlerne på tilskuerpladserne, og med en flot treer af Chris Ortiz efterfulgt af en buzzer-beater fra Nimrod Hilliard tog Bears føringen for første gang i kampen. Første periode sluttede 21-20.

Kampens betydning var bestemt ikke til at tage fejl af, når man kiggede på energiniveauet fra de to mandskaber inde på banen. Hvert hold gav sig hundrede procent i duellerne. Kampen var fortsat helt lige, og fra hjemmeholdet Bakken Bears var det især ovenpå en fremragende indsats af amerikanske Nimrod Hilliard, der åbnede anden periode med at sætte endnu flere point på tavlen. Amerikaneren var på dette tidspunkt topscorer med 10 point. Anden periode tilhørte uden tvivl Bakken Bears. Effektiviteten og tempoet i angrebsspillet blev skruet op, og gæsterne fra Benfica havde store vanskeligheder med at følge med. Med tre minutter til pause var ”Bjørnene” helt oppe at føre med 41-27. Aarhusianerne var dog ikke færdige med at imponere inden pausen. Hjemmeholdet havde fortsat foden på gaspedalen, og de sluttede perioden med at øge forspringet til 54-34 ved pausen. Bakken Bears vandt dermed anden periode med 33-14.

Tredje periode åbnede en smule langsommere end hidtil i kampen for begge hold. Der skulle gå to minutter, før Bakken Bears kom på tavlen. Det var dog heldigt for danskerne, at gæsterne fra Benfica heller ikke kom godt ud efter pausen. De fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen gjorde et fremragende arbejde og skabte en elektrisk atmosfære, der satte gang i Bears-spillet igen med en flot treer af Darko Jukic. Med fem minutter tilbage af tredje periode var stillingen 59-40 i Bakken Bears’ favør. Aarhusianernes momentum virkede i den grad til at forstyrre gæsterne, der ved flere lejligheder begik både usportslige og tekniske fejl. Men lige som det lignede et opgivende Benfica-mandskab, så satte de flere treere i træk, og pludselig var de tilbage i kampen inden en enormt spændende fjerde og sidste periode. De tog hold gik ind til sidste periode med stillingen 65-53.

Bakken Bears fik den ønskede start på fjerde periode. Efter to hurtige point af Benfica begyndte nervøsiteten at sprede sig i Vejlby-Risskov Hallen, men Adama Darboe havde et hurtigt modsvar med en lang treer til at give lidt pusterum. På et efterfølgende angreb fremtvang Darko Jukic en usportslig fejl og satte flere point på tavlen. Bakken Bears var igen komfortabelt foran med stillingen 74-57 med syv minutter tilbage af kampen. De portugisiske gæster nægtede dog at give op så let. Med flotte og gennemspillede angreb bragte de sig indenfor 10 point i kampen, og med tre minutter tilbage kunne alt fortsat ske. Det var så intenst, som det overhovedet kunne blive onsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. De danske bjørne satte dog det endelige søm i den portugisiske kiste med et heroisk steal af Adama Darboe til et efterfølgende dunk af Tylor Ongwae til kampens største bifald. Bears videre til kvartfinalen ved FIBA Europe Cup!

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE