2020-02-13

REKORDBJØRNENE TOTALTRIUMFERER I TOPKAMP

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Det var rekordernes aften for Bakken Bears, der efter en mageløs præstation fuldstændig kørte lokalrivalerne fra Randers Cimbria over i kampen om førstepladsen i ligaen. Hele 127-89 endte opvisningen, der cementerede bjørnemandskabet som Danmarks pt. bedste basketballhold.

Fra kampens start var det tydeligt, der både var tale om et top- og lokalopgør. Gæsterne nød nemlig godt af solid support fra lægterne, som dog svandt mere og mere ind, jo længere Aarhus-holdet trak fra Randers. Samtidig var hjemmeholdets fans i vanlig god stemning, så atmosfæren i Vejlby-Risskov Hallen var en dyst af denne kaliber værdig.

Allerede i første periode tegnede der sig et billede af resten af kampen. Bears nåede at føre 9-0, inden Cimbria endelig kom på tavlen med en 2’er fra kaptajnen Rasmus Bach. Bjørnenes føring blev imidlertid aldrig mindre, hvilket især skyldtes de mange 3’ere fra Bakkens skytter. Første periode bød på fem af slagsen fra fem forskellige sæt bjørnehænder: Ryan Evans, David Efianayi, Adama Darboe, Michel Diouf og Morten Sahlertz. Herudover mindede Diouf med et drønende dunk tilskuerne om sin titel som årets pokalfighter fra sejren i lørdags over Horsens IC. Perioden endte 39-24 til Bears.

Anden periode var ét langt triumftog for aarhusianerne. Syv trepointsscoringer, heriblandt to i træk fra en storspillende Simon Bjørnebo, satte standarden for angrebstaktikken. Et par gode detaljer fra Diouf var der også plads til: Først en nonchalant énhåndsscoring henover hovedet og kort efter et steal krydret med et solidt dunk. Randers var nu slået helt ud af kurs. Hverken boldkontrol, pasninger eller scoringer hang sammen for dem. Faktisk satte de kun tre 2’ere i kurven under åbent spil. Deres resterende syv point blev ramt på straffekast. Forskellen på de to hold udmøntede sig i en pausestilling på 72-37 til Bears. Netop de 72 point er ny rekord i Bakken Bears for flest scorede point i en første halvleg i Basketligaen.

I tredje periode kom Randers lidt bedre med. Perioden begyndte dog lige med et lækkert alley-oop fra Evans til Tylor Ongwae, der bragte bjørnene på 74-37. Men så formåede gæsterne faktisk at hente syv point på hjemmeholdet – anført af énmandshæren Brantley Bynum. Det lille comeback førte til en stabilisering af pointforskellen omkring de 30 point. Man anede en gnist blive tændt i kronjydetruppen, og den kom også til udtryk udenfor selve spillet: Baru Adjehi og Ryan Evans røg i karambolage med hinanden og måtte begge modtage en fejl for usportslig opførsel. Periodens højdepunkt med bjørnebriller var Ongwae, der brillerede i forsvaret med flere fornemme blocks og rebounds. Stillingen efter tredje periode var 93-60 til Bears.

I fjerde periode fortsatte Randers de gode takter og reducerede til 96-69, hvilket var det mindste forspring til Bears siden midt i anden periode. Samtidig blev Jonathan Galloway fouled out, og gæsterne anede i et kort sekund miraklet. Det lys blev dog hurtigt slukket af bjørnenes træfsikkerhed fra trepointslinjen; syv gange lykkedes det at ramme kurven herfra. Især Bjørnebo og Sahlertz var i langskudshumør, og netop anfører Sahlertz nåede i løbet af aftenens kamp over 3000 point som Bears-spiller. Godt over endda. Han er dermed den tolvte skytte i klubbens historie, der havner i det eksklusive selskab. Med sin 3’er til stillingen 125-84 skød ham samtidig endnu en milepæl til Bakken: 22 trepointsscoringer er ny rekord for antal 3’ere i en kamp i Basketligaen. Den føring var også kampens største på hele 41 point. Inden da sørgede Anton Harbo med sin scoring til 116-79 faktisk også for, at hele truppen kom på scoringstavlen. Den magiske aften i februar sluttede med en sejr på 127-89 til Bakken Bears over Randers Cimbria.

Bears sønderknuste dermed de nærmeste ligakonkurrenter med hele 38 point. Rekord-Morten Sahlertz blev hjemmeholdets topscorer med 22 point, mens kampens uovertrufne storskytte blev Cimbrias Brantley Bynum med 33 point. Han leverede desuden ni rebounds, hvilket var to flere end Galloway, Efianayi og gæsternes Baru Adjehi på syv. På assistfronten toppede Darboe og Efianayi med seks hver. Og på skadesbænken lå Darko Jukic og Chris Ortiz, mens Josh Fortune og Chris Nielsen manglede for Randers.

Det fænomenale resultat betyder, at Bakken Bears nu overtager førstepladsen i Basketligaen med 16 sejre og 3 nederlag, mens Randers er lige i hælene med 16 sejre og 4 nederlag.

Næste opgave er hjemmekampen mod Svendborg Rabbits på søndag den 16. februar kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE