2020-03-04

Bakken Bears kom onsdag aften skidt fra start mod Tsmoki Minsk i det første af to opgør i kvartfinalen i FIBA Europe Cup. De aarhusianske bjørne formøblede angrebene ved at smide for mange bolde væk, mens gæsterne var effektive i den anden ende. Efter blot et enkelt minut af første periode var stillingen 0-5 til udeholdet. Steffen Wichs tropper lod sig dog ikke skræmme af Minsks flotte start. I løbet af ingen tid kom Bakken Bears foran efter to flotte treere af henholdsvis Adama Darboe og Michel Diouf. De gode takter varede dog ikke længe for det danske hjemmehold. Tsmoki-Minsk svarede hurtigt igen med flere gennemspillede angreb, der fandt den frie mand bag trepointslinjen. Med to minutter tilbage af første periode kunne de danske mestre kigge op på lystavlen og se en aktuel stilling på 14-23. Ikke den start på kampen, som man havde håbet på. Denne stilling blev også første periodes endelig resultat. Meget kunne gøres bedre af aarhusianerne, men hvis det kunne lykkes at genfinde den sædvanlige form på en europæiske scene, så ville kampen igen blive helt åben.

Anden periode begyndte helt anderledes for Bakken Bears, der fandt et helt andet tempo. Den korte pause mellem første og anden periode virkede til at gavne ”Bjørnene”. Efter to minutter spillet havde gæsterne fortsat ikke scoret, mens aarhusianerne fik reduceret til 19-23. Dette kom blandt andet efter et spektakulært dunk af Tylor Ongwae, der fik sat fut under festlighederne på tilskuerpladserne i Vejlby-Risskov Hallen. Publikum virkede en anelse nervøse i kampens begyndelse, men dette højdepunkt forvandlede hallen til en heksekedel. Men bedst som man troede, at stemningen ikke kunne blive vildere, så dukkede Tylor Ongwae op endnu engang med endnu et spektakulært dunk efter et layop. Stillingen var 27-23 efter fire minutter spillet af anden periode. Et fremragende comeback af Bakken Bears. Det resterende af anden periode forløb meget lige mellem de to duellanter, hvor det bølgede meget frem og tilbage. Det var dog gæsterne fra Tsmoki-Minsk, der var marginalt bedst. Men ”Bjørnene” kunne ikke desto mindre gå til pause med en smal føring på 37-35. Danskerne vandt isoleret set perioden med 23-12. En imponerede periode for de danske mestre.

Bakken Bears kom skidt ud efter pausen, hvor skarpheden manglede omkring kurven. Der skulle gå to minutter, før ”Bjørnene” kom på tavlen. Gæsterne fra Minsk var desværre kommet fint ud efter pausen, og de havde derfor bragt sig foran med 40-44. De danske mestre havde tydelige vanskeligheder med at genfinde takterne fra anden periode. Med tre minutter tilbage af tredje periode var det et kritisk tidspunkt at holde fast, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at trække fra og sikre sig sejren i fjerde og sidste periode. Bakken Bears, hjulpet af et fremragende publikum, leverede fremragende mod slutningen af tredje periode. Med et enkelt minut tilbage scorede ”Bjørnene” flere point i træk, og anfører Morten Sahlertz sikrede med en treer hjemmeholdet en føring på 52-48. Dette gjorde Morten Sahlertz til Bakken Bears’ mest scorende bag trepointslinjen i historien med 541 ramte skud. Den perfekte afslutning ledende ind til fjerde og sidste periode.

De regerende danske mestre fortsatte ufortrødent sit flotte momentum i fjerde periodes indledning. Med flotte aktioner fra amerikanske Ryan Evans og Nimrod Hilliard bragte Bakken Bears sig foran med 60-51 efter tre minutter spillet. Det var præcis den ønskede åbning på perioden, hvis aarhusianerne skulle sikre sig et fornemt udgangspunkt inden returopgøret. Gæsterne fra Tsmoki-Minsk virkede heller ikke sig at have et modsvar til at stoppe et frembrusende Bakken Bears-mandskab. ”Bjørnene” holdt foden på gaspedalen, og det konstante høje tempo virkede til at dræne gæsterne for energi. Tsmoki-Minsk formåede heller aldrig at kæmpe sig tilbage i opgøret, og danskerne kunne derfor hive et yderst vigtigt resultat hjem på 79-66 inden et spændende returopgør den 11. marts.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE